Nieuws >

Cellro Bestaat Tien Jaar

Cellro viert dit jaar haar tienjarig jubileum.

Het is tien jaar geleden dat Cellro de verspanende wereld opschudde met haar slimme modulaire automatisering. Gebouwd op een rotsvaste modulaire filosofie, is Cellro binnen deze korte tijd uitgegroeid tot vooraanstaand ontwikkelaar van automatisering voor de verspanende industrie.

Oorsprong

“Kan onze productie niet slimmer?”

Met deze vraag richtte Bram de Koning in 2004 Cellro op. Zelf al langdurig actief in de verspanende wereld, zag De Koning dat er een flinke efficiëntieslag te maken viel in de wijze waarop ook hijzelf produceerde. De toolmaking en automotive industrie maakte al enige tijd gebruik van robots. Toch waren deze volgens De Koning niet slim en flexibel genoeg voor de verspanende industrie, waarin juist de kleine en middelgrote series de boventoon voeren.

De sleutel tot passende automatisering voor de verspaning bleek modulariteit. Een flexibel systeem. Vanaf de eerste dag spitste Cellro zich toe op modulaire robotcellen, vrij uitbreidbaar met modules voor aanvullende functies en opslag. Automatisering groeit zo mee met de wensen van de klant.

Cellro nu

Inmiddels biedt Cellro een voltallig platform- en moduleaanbod, zodat er voor vele productieprocessen direct een passende oplossing voorhanden is. Nog altijd staat het merk sterk verankerd in de modulaire filosofie van dag één. De kracht van modulariteit heeft zich met meer dan 200 succesvol draaiende systemen dubbel en dwars bewezen.

Momenteel sluiten steeds meer lokale distributeurs zich aan bij het Cellro-netwerk. In elk servicegebied wordt Cellro vertegenwoordigd door een Application Partner; het eerste contactpunt voor technische support en maatwerk. Dit bedrijf wordt verder ondersteund door lokale distributeurs, die Cellro’s standaardoplossingen distribueren. Zo profiteert u van sales en service dicht bij huis.

De toekomst van automatisering in de verspaning

In slechts tien jaar tijd heeft de verspaning een grootschalige stap gezet richting onbemande of minder bemande productie.

De komende jaren zal automatisering nog meer gemeengoed worden in elke laag van de verspaning. Ook bestaande oplossingen blijven slimmer worden, doordat software-updates de robot nog effectiever maken – eigenlijk net als uw computer. Zo winnen verspaners aan flexibiliteit en efficiëntie, waardoor automatisering extra winstgevendheid biedt.

Met Cellro bent u klaar voor de toekomst.

Terug

Hofleverancier in hogere versnelling

MCM schrijft met Cellro en Matsuura een nieuw hoofdstuk in honderdjarige geschiedenis  Al ruim…
 
Lees meer

Cellro Bestaat Tien Jaar

Cellro viert dit jaar haar tienjarig jubileum. Het is tien jaar geleden dat Cellro de verspanende…
 
Lees meer