Research & Development >Smartcell >

Cellro Smartcell 'The smartest cell of all', een innovatief project van Cellro

De Smartcell is de oplossing om terugkerende orders in seriegroottes van 1 tot 250 stuks efficiënt te automatiseren. De superintelligente Smartcell richt zichzelf geheel automatisch in voor ieder product , spant zelf de producten op en bewerkt deze van alle zijden. Ook de controle, reiniging en afvoer van de producten is volledig geautomatiseerd. Nadat een opdracht gereed is, pakt de robot automatisch de volgende opdracht op. De Smartcell is een complete zelfstandig opererende minifabriek die onder toezicht van één enkele programmeur/operator in de dagdienst 24 uur, zeven dagen per week draait. Al met al het toppunt van efficiëntie, waarbij de machinecapaciteit optimaal wordt ingezet.

Met het project Smartcell investeert Cellro in de toekomst van de verspanende industrie. Innovatie van de productiemethodes door middel van intelligente automatisering is immers noodzakelijk om ook in de toekomst een gezond rendement te behalen.

Volledig geïntegreerd in uw bedrijfseconomisch informatiesysteem

Groot voordeel van de Smartcell is dat zijn geïntegreerde software wordt gekoppeld aan het ERP systeem binnen uw bedrijf. Zo hoeft u alle gegevens maar één keer in te voeren en genereert u rapportages van bedrijfsbrede analyse tot exacte productkostenberekeningen.

Samenwerking leidt tot topprestaties

Met de ontwikkeling van de Smartcell biedt Cellro een automatiseringsoplossing die tot voor kort niet voor mogelijk werd gehouden. Vanuit hun jarenlange ervaring, kennis en vakmanschap hebben de hard- en software engineers van R&D gezamenlijk het ideale plaatje van een compleet zelfstandig werkende robotcel samengesteld. Dit plan is gepresenteerd aan vooraanstaande technische bedrijven die in de markt hun expertise hebben bewezen. Onderstaande specialisten hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van unieke technologie en onderdelen die expliciet zijn toegespitst op het concept van de Smartcell.

  • Fanuc: Robot en robottechnologie
  • Grob: 5-assige bewerkingsmachine
  • Siemens: Software: CAM, MES, Control
  • Schunk: Spantechniek en Automatiseringscomponenten
  • Renishaw :Meettechnologie
  • Sandvik: Tooling

Klik hier voor de brochure

Hofleverancier in hogere versnelling

MCM schrijft met Cellro en Matsuura een nieuw hoofdstuk in honderdjarige geschiedenis¬† Al ruim…
 
Lees meer

Cellro Bestaat Tien Jaar

Cellro viert dit jaar haar tienjarig jubileum. Het is tien jaar geleden dat Cellro de verspanende…
 
Lees meer