TechniShow 2018 Cellro
TechniShow 2018 logo Utrecht, Hal 10 stand C50

De TechniShow is de grootste en belangrijkste vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen. De TechniShow vindt plaats van 20 t/m 23 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Cellro staat op deze vakbeurs met het Xcelerate automatiseringssysteem: de Fixture Exchange en Collet Exchange zijn de nieuwste innovaties binnen het bredere Cellro productaanbod.  Cellro biedt een voltallig productportfolio, waarmee het een passende oplossing levert voor uiteenlopende automatiseringswensen. Geïnteresseerden in automatisering zijn van harte welkom op de Cellro stand in hal 10, stand C50.

Gratis inschrijven

Tijdens de aankomende TechniShow toont Cellro de volgende stap in de ontwikkeling van haar Xcelerate automatiseringssysteem. De oplossing stond al bekend als een toegankelijke vorm van automatisering, maar Cellro maakt het verspaners nu nog eenvoudiger om flexibel onbemand te produceren. Dankzij de Fixture Exchange en Collet Exchange kan Xcelerate nu zelfs meerdere series achter elkaar geheel automatisch uitvoeren aan respectievelijk frees- en draaimachines. Cellro ontving voor deze innovaties een nominatie voor de ‘Nieuw op de Benelux markt!’ award.

 

Laagland B.V. exposeert Xcelerate aan een GF Mikron

Bent u benieuwd naar Xcelerate in actie die is gekoppeld aan een GF Mikron cnc machine? Op de TechniShow zal Laagland B.V. een opstelling tonen met Xcelerate aan een GF Mikron cnc-machine.

Fixture Exchange en Collet Exchange

Zowel de Fixture Exchange als de Collet Exchange (spantangwissel) maken het mogelijk om verschillende productieseries aaneen te schakelen – zonder handmatig de opspanning of grippers aan te hoeven passen. De Fixture Exchange stelt Xcelerate in staat zelfstandig machineklemmen te wisselen in een freesmachine. Zo kan de robot meerdere series achtereen produceren. Cellro demonstreerde de Fixture Exchange recentelijk op de EMO 2017 en METAV.

De Collet Exchange wordt exclusief voor het eerst gepresenteerd op de TechniShow. Deze module, ontwikkeld voor collet machines zoals draaibanken, laat de robot eerst de spantang van de hoofdspil wisselen. Vervolgens plaatst hij met een productgripper de juiste producten in de draaimachine. Dit maakt het mogelijk om ook binnen het draaiproces meerdere series geautomatiseerd aaneen te schakelen. De Fixture Exchange en Collet Exchange bieden hetzelfde cruciale voordeel: niet langer hoeft er iemand tussen de series door manueel de opspanning en/of grippers aan te passen. Dit maakt een groot verschil voor klein-serie productie, wat zich nu aanzienlijk makkelijker rendabel laat automatiseren.

Enkele voordelen van Xcelerate:

  • Gebruiksvriendelijke software met hoge flexibiliteit in product configuratie
  • Hoge opslagcapaciteit op compact vloeroppervlak
  • Universeel product voor het automatiseren van meerdere processen zoals draaien, frezen, slijpen en meten

Ja, registreer mij gratis voor dit event

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontmoet ons