webinar Cellro logo Online

Donderdag 26 november om 13:30 uur (CET) 

Heeft u het webinar gemist? Bekijk het webinar via onderstaande button ‘Webinar terugkijken’ en ontvang de praktische handvatten over automatisering en opspanning.

Kan ik mijn freesmachine effectiever inzetten? Zal ik beginnen met pallethandling of volstaat producthandling voor het automatiseren van mijn freesmachine? Dit zijn vragen die veel verspanende bedrijven bezighouden. Kwalitatief hoogwaardige producten leveren, binnen de tijdslimieten en met een grote wisselende vraag van uw klanten. Daarbij worden vakmensen steeds schaarser. Automatisering helpt u om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Inhoud van het webinar

In het webinar: ‘Kan ik mijn freesmachine effectiever inzetten?’, nemen de experts van Cellro en SCHUNK u mee in de volgende onderwerpen:

  • Waar u aan moet denken bij het automatiseren van een freesmachine, voor zowel nieuwe als bestaande CNC-machines.
  • Producthandling of pallethandling, wanneer gebruikt u wat? Zowel qua toepassing als geredeneerd vanuit processtabiliteit.
  • Kleine series flexibel onbemand automatiseren: welke mogelijkheden zijn er voor uw productie? Maak kennis met de functionaliteiten die Cellro biedt.
  • Introductie van het nulpuntspansysteem. Hoe u de efficiëntie van uw bewerkingscentrum kunt verhogen met het nulpuntspansysteem van SCHUNK.
  • Maak kennis met de luchtbediende SCHUNK KSP klem, speciaal voor geautomatiseerde processen.

Of het nu gaat om een Fanuc Robodrill, Mazak CV5-500 of een Brother, GF Mill of GROB MX serie: u maakt veelal kleine en handzame delen op deze machines, in kleine tot middelgrote series. Maar hoe kunt u de output van uw freesmachine(s) verhogen met behulp van geautomatiseerde robot beladingssystemen? Precies dat leert u in deze sessie.

Dit webinar is de eerste uit een reeks opeenvolgende onderwerpen, praktisch van aard en vol met tips die u direct kunt toepassen in uw productieproces.

Uw freesmachines effectiever inzetten? In deel 1 van het webinar: geautomatiseerd frezen van handzame producten vanaf serie grootte 1, praktische handvatten hoe u hier invulling aan geeft.

Impact op machine – opspanning – robothandling

Vraagt u zich af: hoe kan ik mijn productmix van freesbewerkingen efficiënt automatiseren? Bekijk het webinar terug via onderstaande button ‘Webinar terugkijken’.

Webinar terug kijken

Cellro ontwikkelt en bouwt al ruim 15 jaar robotautomatiseringsystemen voor de verspanende industrie en staat bekend om de gestandaardiseerde, modulair opgebouwde oplossingen. Hiermee stellen we onze klanten in staat om optimaal rendement te halen uit hun verspanende machines. Cellro heeft sinds haar ontstaan focus voor automatiseringsoplossingen waarbij juist ook kleinere series tot de mogelijkheden behoren. Dit brede inzetgebied van de automatisering resulteert in minder arbeidskosten, meer productie per uur en meer spiluren. Cellro’s gestandaardiseerde modulariteit biedt hierbij een ongeëvenaarde flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid.

SCHUNK GmbH & Co. KG uit Lauffen/Neckar is een Duits familiebedrijf. De onderneming werd door Friedrich Schunk in 1945 opgericht als mechanische werkplaats. Onder leiding van Heinz-Dieter Schunk ontwikkelde de onderneming zich tot een wereldmarktleider voor spantechniek en grijpsystemen. Tegenwoordig wordt de onderneming geleid door Henrik A. Schunk en Kristina I. Schunk, broer en zus van de derde generatie.

Meer dan 3.500 werknemers in 9 fabrieken en 34 dochterondernemingen, en distributiepartners in meer dan 50 landen zorgen voor een intensieve aanwezigheid op de markt. SCHUNK Intec B.V. gevestigd in ‘s-Hertogenbosch, is een van de dochterondernemingen van het Duitse familiebedrijf en is het verkoop- en servicepunt voor de Nederlandse markt.

 

Video

Pallet- vs producthandling

 

Machine randvoorwaarden automatisering