Nieuws

Cellro presenteert: Elevate

Bijna vijf jaar geleden introduceerde Cellro de revolutionaire Xcelerate, een compacte, veelzijdige en gebruiksvriendelijke oplossing om CNC-machines automatisch te beladen en ontladen. Nu presenteert de Nederlandse automatiseringsontwikkelaar zijn grote broer: Cellro Elevate. Elevate volgt dezelfde modulaire ontwerpfilosofie als Xcelerate, maar gaat nog een stap verder doordat hij ook geschikt is voor zwaardere producten en meer opslagcapaciteit biedt, naast de mogelijkheid om twee machines tegelijk te bedienen.

 

Even gebruiksvriendelijk, maar krachtiger en voor meer machines

Net als Xcelerate wordt Elevate naast een CNC-machine geplaatst om producten en/of fixtures te behandelen. De nieuwste – en grootste – telg van de Cellro-familie is compatibel met veel van dezelfde modules, zoals Collet Exchange en Fixture Exchange, waardoor het systeem vanaf de start vrij aanpasbaar is aan de behoeften van de gebruiker. Elevate bouwt voort op veel bestaande modulaire Cellro-technologieën en verenigt ze in een gestandaardiseerd systeem.

Met een hoogte van drie tot vier meter is Elevate goed voor een indrukwekkende opslagcapaciteit, tot wel 28 trays met producten. Dit komt neer op een verbluffende 14 m2 aan opslagcapaciteit[1]. En toch beslaat het volledige systeem uit niet meer dan 2,8 m2 tot 5 m2 vloeroppervlak, afhankelijk van het gekozen frame en de robot. Elevate is verkrijgbaar in diverse afmetingen (breedte en hoogte). De ruimte is op veel productieplaatsen beperkt, maar dankzij zijn hoge en slanke profiel is Elevate makkelijk te integreren op uw huidige werkvloer.

Met de optionele Fixture Exchange- en Collet Exchange-modules haalt de gebruiker nog meer voordeel uit de opslagruimte, door meerdere series volledig onbemand te combineren. Ook het Smart Storage-systeem, dat de hoogte van de opgeslagen trays aanpast aan de hoogte van de opgeslagen producten, draagt bij aan een optimale benutting van de opslagcapaciteit. De ruimte tussen de trays wordt tot een minimum beperkt en ook de verplaatsingstijd tussen machine en tray wordt zo klein mogelijk gehouden. Daarnaast kan Elevate de actieve tray parkeren voor de robot en ondertussen doorgaan met andere taken terwijl de robot werkt. Zo wordt er geen tijd verloren.

Het systeem is uitgerust met een reeks Fanuc® robots die krachtiger zijn dan Xcelerate. De opties gaan van Elevate E20, met een capaciteit van 20 kg, tot Elevate E70, met een maximale robotbelasting van 70 kg.

Eerste Elevate is verkocht

Nog vóór de officiële lancering is het eerste Elevate-systeem al verkocht en in voorbereiding op ingebruikname bij de klant.

Wie de voordelen van Elevate uit de eerste hand wil ervaren, nodigen we van harte uit de Cellro-stand te bezoeken op de komende AMB-beurs (18-22 september 2018). Daar zal Cellro het 1,6 x 4 m-model voorstellen naast twee demomachines. Bezoekers zullen er een duidelijk beeld krijgen van de efficiëntie van Elevate op het gebied van productopslag, met multitasking op meerdere machines.

[1] Gebaseerd op een product oppervlak van 100 bij 100 mm