Technologie

Ik heb Xcelerate aangeschaft. Wat nu?

De servicemonteurs van Cellro zorgen ervoor dat Xcelerate geplaatst wordt zodra deze verkocht is, inclusief training op locatie. Deze installatie en training duurt ongeveer een week. Na deze week kunnen operator en machine geautomatiseerd samenwerken.

 

Nadat Xcelerate gebouwd is in de fabriek in Veenendaal zorgen onze software engineers ervoor dat het een kwestie van plug-and-play is zodra Xcelerate bij de klant op locatie is. Indien gewenst komen operators van tevoren al kennis maken met Xcelerate bij Cellro. Vervolgens gaat de beladingsrobot op transport richting de klant. Daar zorgt de servicemonteur voor de installatie. Dit proces gaat als volgt in zijn werk.

  1. De servicemonteur pakt de robot uit en controleert deze op beschadigingen.
  2. De beladingsrobot wordt uitgemeten op de vloer. Dat wordt altijd door onze servicemonteur gedaan, samen met de klant. Xcelerate wordt verankerd in de grond. Omdat er in de vloer van machinehallen wel eens vloerverwarming of andere leidingen aanwezig kunnen zijn, is de hulp van de klant hierbij essentieel.
  3. Daarna worden de gaten geboord voor de verankering. Dit kan in de vorm van chemisch verankerde vastankers of met drie bouten in grondbussen* (indien Xcelerate verplaatsbaar moet zijn), die ook weer chemisch verankerd zijn.
  4. Het systeem wordt waterpas gezet. Het mechanische gedeelte is nu afgerond.
  5. Vervolgens wordt Xcelerate aangesloten aan de machine. Dat houdt in dat de aansluiting van verschillende interfacekabels en de stroomvoorziening geregeld moeten worden.
  6. De volgende stap is het inmeten van de machine door het nulpunt te bepalen. Vanuit het nulpunt kan worden bepaald waar alle handelingen op uit moeten komen.
  7. Als laatste stap wordt de koppeling getest.

De installatie is nu compleet. Aansluitend aan de installatie neemt de servicemonteur de operators mee in de stappen om aan de slag te kunnen. Ook hierbij worden testopdrachten uitgevoerd om te zien hoe de machine verschillende batches handelt. Bovendien kunnen operators en andere geïnteresseerden zien hoe zij Xcelerate het beste kunnen gebruiken en instellen.

*Grondbussen zijn alle drie verschillend zodat Xcelerate altijd op dezelfde plek gepositioneerd staat t.o.v. de machine.

De verplaatsbaarheid

Cellro heeft Xcelerate zo gemaakt dat de robot in de basis vele verschillende machinebewerkingen aankan. Dat zorgt ervoor dat ook binnen één machinehal dezelfde Xcelerate meerdere machines kan bedienen (als deze machines hierop voorbereid zijn).

Bovendien is Xcelerate zo gebouwd dat deze makkelijk te ontkoppelen, te verplaatsen en te koppelen is. Door de compacte bouw en doordat er geen losse elementen op zitten, is hij met een palletwagen of heftruck makkelijk te verplaatsen. Na het koppelen weet Xcelerate aan welke machine hij staat en kan hij de juiste configuratiemogelijkheden weergeven.

De verplaatsbaarheid zorgt voor extra flexibiliteit binnen de productieprocessen. Wat veel gebruikers merken is dat Xcelerate op verschillende machines inzetbaar is, ook bij onregelmatige productieaantallen. Is er bij de ene machine een sterke groei in productieaantallen de komende maand, die zich gemakkelijk geautomatiseerd laten beladen, dan is het mogelijk (mits voorbereid) om Xcelerate te verplaatsen. U kunt dan de machine met mindere aantallen zelf beladen. Verandert dit weer? Dan zet u hem binnen een uur gewoon weer terug.

Meer weten?

Op onze website kunt u bijvoorbeeld meer lezen over de robotgrippers en vingers van Xcelerate. Daarnaast hebben we een artikel geschreven over de lades en inlays van Xcelerate. Heeft u vragen over Xcelerate of automatisering? Neem dan contact op met een van onze experts.