Klant, markt en proces

Ik heb Xcelerate aangeschaft. Wat nu?

De servicemonteurs van Cellro zorgen op het moment dat een Xcelerate verkocht is, ervoor dat deze geplaatst wordt, inclusief de training op locatie. Deze installatie en training duurt ongeveer een week. Na deze week kunnen operator en machine geautomatiseerd samenwerken.

 

Nadat Xcelerate gebouwd is in de Fabriek in Veenendaal zorgen de Software Engineers ervoor dat Xcelerate plug-and-play is op locatie van de klant. In veel gevallen komen operators de juiste training en instructie lessen van te voren al volgen bij Cellro.

Vervolgens gaat de automatiseringsrobot op transport richting klant. Daar zorgt de servicemonteur voor de installatie.

  1. De servicemonteur pakt de robot uit en controleert deze op beschadigingen.
  2. Vervolgens wordt de robot uitgemeten op de vloer. Dat gebeurt altijd door onze servicemonteur maar met de klant. Een Xcelerate dient altijd verankerd in de grond en omdat machinehallen wel eens vloerverwarming of andere leidingen in de vloer aanwezig kan zijn, is de hulp van de klant essentieel.
  3. Daarna worden de gaten geboord voor de verankering. Dit kan in de vorm van chemisch verankerde vastankers of met drie bouten in grondbussen*(voor als Xcelerate verplaatsbaar moet zijn), die ook weer chemisch verankerd zijn.
  4. Daarna wordt hij waterpas gezet en is het mechanische gedeelte afgerond.
  5. Vervolgens wordt Xcelerate aangesloten aan de machine. Dat houdt in dat de verschillende interface-kabels en de stroomvoorziening geregeld moet worden.
  6. De volgende stap is het inmeten van de machine door het 0-punt te bepalen. Om vanuit het 0-punt te bepalen waar alle handelingen op uit moeten komen.
  7. Als laatste stap wordt de koppeling getest.

De installatie is nu compleet. Echter, kunnen operators nog niet direct aan de slag. De servicemonteur neemt ze vervolgens mee in de stappen om aan slag te kunnen. Ook hierbij worden testopdrachten uitgevoerd om te zien hoe de machine verschillende batches handelt. Bovendien kunnen operators en andere geïnteresseerden zien hoe zij een Xcelerate het beste kunnen gebruiken en instellen.

*grondbussen zijn alle drie verschillend zodat Xcelerate altijd op dezelfde plek gepositioneerd staat t.o.v. de machine.

De verplaatsbaarheid

Cellro heeft Xcelerate zo gemaakt dat de robot in de basis vele verschillende machinebewerkingen aankan. Dat zorgt ervoor dat ook binnen één machinehal dezelfde Xcelerate meerdere machines kan bedienen (als deze voorbereid zijn).

Bovendien is Xcelerate zo gebouwd dat deze makkelijk te ontkoppelen, verplaatsen en aan te koppelen is. Door de compacte bouw en dat er geen losse elementen op zitten is hij met een palletwagen of heftruck makkelijk te verplaatsen. Na het koppelen weet Xcelerate aan welke machine hij staat en kan hij de juiste configuratiemogelijkheden geven.

De verplaatsbaarheid zorgt voor extra flexibiliteit binnen de productieprocessen. Wat veel gebruikers merken is dat bij onregelmatige productieaantallen bij verschillende machines Xcelerate op beide machines inzetbaar zijn. Is bij de ene machine een sterke groei in productieaantallen de komende maand, die zich gemakkelijk geautomatiseerd laten beladen, is het mogelijk (mits voorbereid) Xcelerate te verplaatsen. U kunt dan de machine met mindere aantallen zelf beladen. Verandert dit weer? Zet u hem gewoon weer binnen een uur terug.

Meer weten?

Lees een van onze andere artikelen over Xcelerate en automatisering, of neem contact op met een van onze experts.