Nieuws

Imminkhuizen Metaaltechniek B.V. onthult haar laatste automatiseringsoplossing: Elevate aan een GF Mikron freesmachine

Dat groei door inzet van automatisering mogelijk is, bewijst Imminkhuizen Metaaltechniek B.V. In 2013 was het metaalbewerkingsbedrijf uit Barneveld nog een eenmanszaak en op een kleine locatie gevestigd aan de Bellstraat. Maar met een heldere visie en overtuigd van de toegevoegde waarde van automatisering investeerde Imminkhuizen in Xcelerate. Deze automatisering, uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote series, werd gekoppeld aan een Mazak en verhuisde twee keer mee naar wat nu recent de nieuwe locatie is van Imminkhuizen.

Met de opening van het nieuwe pand introduceerde Imminkhuizen hun nieuwste automatiseringsoplossing: Elevate gekoppeld aan een GF Mikron Mill P 500 U.

Elevate beschikt over een grote opslagcapaciteit, handelingsgewicht en de mogelijkheid om meerdere machines te bedienen.

Waarom heeft Imminkhuizen gekozen voor een 5-assige freesmachine, de Mill P 500 U, met daaraan Elevate?

“Met deze combinatie is het mogelijk om 24 uur per dag te produceren. De markt is erg veranderd ten opzichte van tien jaar geleden toen wij begonnen. Als je toen bijvoorbeeld een opdracht voor een klant uitvoerde, dan werden de gezaagde spullen bij ons gebracht. Wij bewerkten dat, de klant kwam het weer ophalen en die ging het zelf laten behandelen. Inmiddels is dit hele proces compleet veranderd. Tegenwoordig bestellen wij het materiaal, we maken het product en we zorgen voor de behandeling. Zo ontzorgen wij de klant.”

Alles staat onder tijdsdruk. Imminkhuizen ziet het als een uitdaging om met deze cel met een lagere bezetting te kunnen produceren en ook kortere doorlooptijden te creëren zodat de klant sneller bediend kan worden.

De toegevoegde waarde van automatisering is voor Imminkhuizen duidelijk.  “We willen graag onbemand 24 uur per dag kunnen produceren, allemaal om de doorlooptijden korter te maken en klanten sneller te kunnen bedienen. Door deze vorm van automatiseren kunnen we nu goedkoper produceren en tegen bedrijven die produceren in lagelonenlanden concurreren.”

De werkvoorbereiding bij Imminkhuizen is drastisch veranderd door gebruikmaking van Elevate. Elevate kan namelijk compleet gevuld worden, ook voor de productie van volgende week. Bent u nieuwsgierig in hoeverre Imminkhuizen groei heeft ondergaan door de inzet van automatisering? Lees hier over hun ervaring met de Elevate en de Xcelerate.

Wilt u Elevate zelf in het echt zien?

Het is mogelijk om een live demo bij te wonen bij Cellro. Zo kunt u gemakkelijk zien hoe de systemen in elkaar zitten. Toch liever online? Geen probleem. Cellro verzorgt meerdere digitale software demonstraties. Zo kunt u met al uw vragen direct terecht bij de experts van Cellro!

Voor meer informatie over Elevate, of een van onze andere automatiseringsmogelijkheden, neem contact met ons op.