Nieuws

Imminkhuizen Metaaltechniek B.V. onthult haar laatste automatiseringsoplossing: Elevate aan een GF Mikron freesmachine

Dat groei door inzet van automatisering mogelijk is, bewijst Imminkhuizen Metaaltechniek B.V. In 2013 was het metaalbewerkingsbedrijf uit Barneveld nog een eenmanszaak en op een kleine locatie gevestigd aan de Bellstraat. Maar met een heldere visie en overtuigd van de toegevoegde waarde van automatisering investeerde Imminkhuizen in Xcelerate. Deze automatisering, uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote series, werd gekoppeld aan een Mazak en verhuisde twee keer mee naar wat nu recent de nieuwe locatie is van Imminkhuizen.

Met de opening van het nieuwe pand introduceerde Imminkhuizen hun nieuwste automatiseringsoplossing: Elevate gekoppeld aan een GF Mikron Mill P 500 U.

Net als de eerste Xcelerate hebben we voor Imminkhuizen Metaaltechniek B.V. in Barneveld nu ook de eerste Elevate (in vernieuwde configuratie) geleverd. Elevate beschikt over een grote opslagcapaciteit, handelingsgewicht en de mogelijkheid om meerdere machines te bedienen.

Waarom heeft Imminkhuizen gekozen voor een 5-assige freesmachine, de Mill P 500 U, met daaraan Elevate?

“Met deze combinatie is het mogelijk om 24 uur per dag te produceren. De markt is erg veranderd ten opzichte van tien jaar geleden toen wij begonnen. Als je toen bijvoorbeeld een opdracht voor een klant uitvoerde, dan werden de gezaagde spullen bij ons gebracht. Wij bewerkten dat, de klant kwam het weer ophalen en die ging het zelf laten behandelen. Inmiddels is dit hele proces compleet veranderd. Tegenwoordig bestellen wij het materiaal, we maken het product en we zorgen voor de behandeling. Zo ontzorgen wij de klant.”

Alles staat onder tijdsdruk. Imminkhuizen ziet het als een uitdaging om met deze cel met een lagere bezetting te kunnen produceren en ook kortere doorlooptijden te creëren zodat de klant sneller bediend kan worden.

De toegevoegde waarde van automatisering is voor Imminkhuizen duidelijk.  “We willen graag onbemand 24 uur per dag kunnen produceren, allemaal om de doorlooptijden korter te maken en klanten sneller te kunnen bedienen. Door deze vorm van automatiseren kunnen we nu goedkoper produceren en tegen bedrijven die produceren in lagelonenlanden concurreren.”

Wilt u Elevate zelf in het echt zien?

Elevate van Cellro wordt vernieuwd gepresenteerd tijdens de AMB in Stuttgart in september dit jaar. Voor meer informatie over Elevate, neem contact op met een van onze experts en bezoek ons op de AMB in Stuttgart.