Technologie

Karren voor Xcelerate: ideaal voor transport van uw producten

Met gangbare karren in de industrie kunt u uw werkstukken van en naar Xcelerate vervoeren. Het nadeel van deze karren is dat u vervolgens handmatig de producten over moet laden op de beladingsrobot. Om dit op te lossen heeft Cellro karren speciaal voor Xcelerate ontwikkeld.

 

Het grote voordeel van de karren van Cellro

Met de karren van Cellro is het niet nodig om de producten handmatig in de lades van Xcelerate te plaatsen. De robot belaadt de machine rechtstreeks vanaf de kar met onbewerkte producten. Hij weet precies waar de producten zich bevinden op de karren van Cellro. De karren worden namelijk door middel van een ingenieuze en uiterst nauwkeurige vergrendeling aan Xcelerate vastgemaakt. Met behulp van een inlay op de kar blijven ook de producten nauwkeurig op hun plaats. Als de productieserie is afgerond, kan de kar met bewerkte producten direct weg worden gereden. De karren van Cellro kunnen simpelweg met een pompwagen los- en vastgemaakt worden aan Xcelerate.

Pompwagen-karren-Xcelerate

Waar kies ik voor: karren of lades?

Een kar kan als aanvulling dienen op de lades van Xcelerate. Een kar kan ook gebruikt worden in plaats van de lades. Klanten die voor karren kiezen, moeten hun werkstukken vaak op een ander station verder bewerken. Denk hierbij aan het reinigen, ontbramen of inpakken van de producten. Transport naar de volgende bewerkingsplaats is erg eenvoudig met de karren van Cellro. Een ander voordeel van karren is dat ze meer gewicht kunnen dragen dan één lade. Zo kunt u ook zwaardere producten kwijt. Daarnaast zijn karren een goede optie als u met hoge producten werkt. Lades hebben daarentegen een hogere opslagcapaciteit. Dit is vooral voordelig bij onbemande productie. Kortom, de keuze voor lades of karren hangt af van uw productieproces.

U kunt ook kiezen voor een combinatie van karren en lades. Klanten die hier in het verleden voor hebben gekozen, hebben vaak een mix van producten. Door de combinatie van karren en lades bent u nog flexibeler in uw geautomatiseerde productieproces.

Inlays op de karren van Cellro

Cellro kan de inlays voor op de kar op maat leveren. De inlay wordt zodanig uitgesneden dat de werkstukken er nauwkeurig inpassen. De inlay heeft twee functies. Ten eerste worden de producten hierdoor nauwkeurig gepositioneerd. Zo kan de robot de producten met precisie oppakken en terugplaatsen na bewerking. Ten tweede houdt een inlay de producten op hun plaats houden bij transport van de kar.

Hoeveel karren heb ik nodig?

U weet hoeveel karren u nodig heeft, als u heeft vastgesteld hoeveel producten u op de kar kwijt kunt. Dat is van een aantal factoren afhankelijk. Ten eerste hangt dit af van de robotgripper. Deze heeft namelijk voldoende ruimte nodig om een product vast te kunnen grijpen. De robotgripper bepaalt dus hoe dicht de producten op elkaar kunnen staan. Ten tweede hangt dit af van de grootte van uw producten. De afmetingen van het oppervlak van de kar delen we met u, evenals de posities van de bevestigingsgaten. Op basis van deze informatie kunt u een inlay laten snijden. Uiteraard kan Cellro dit ook voor u doen.

Aan Xcelerate X10 kan één kar worden bevestigd, terwijl aan Xcelerate X20 twee karren tegelijkertijd geplaatst kunnen worden. Meestal adviseren wij om te beginnen met twee karren. Zo kunt u het werkproces met de karren eerst integreren in uw automatiseringsproces.

Het is altijd mogelijk om later extra karren aan te schaffen. Hiervoor is het meestal niet eens nodig dat de specialisten van Cellro bij u langskomen. De karren zijn dusdanig nauwkeurig dat ze niet gekalibreerd hoeven worden. Wij sturen de karren naar u op en dan zijn ze in de meeste gevallen direct klaar voor gebruik. Let er wel op dat u over voldoende ruimte beschikt indien u meerdere karren wil aanschaffen.

Alle voordelen van Cellro’s karren op een rijtje

  • Met de karren van Cellro vermijdt u manuele handelingen in uw logistieke proces.
  • U kunt snel schakelen in uw productieproces en uw werkstukken direct transporteren.
  • Doordat de karren erg sterk zijn kunt u er ook zwaardere producten op kwijt.
  • Door de nauwkeurigheid van de positie van de karren en van de inlays zijn de karren eenvoudig te integreren in uw automatiseringsproces.
  • Alle karren van Cellro zijn even nauwkeurig. Als u een nieuwe kar wilt aanschaffen, hoeft deze dus niet gekalibreerd te worden.