Technologie

Wat zijn de voordelen van lades en inlays voor Xcelerate-gebruikers?

Xcelerate is gewoonlijk uitgerust met een tray- of lade-module. Door producten boven elkaar op te slaan, bereik je een grote opslagcapaciteit op een klein vloeroppervlak. Hoogte kost immers geen geld in tegenstelling tot de breedte.

Om ruwe delen in uw CNC-machines te laden, moeten deze eerst in het systeem gelegd worden. Voor elke lade of tray is het mogelijk een ander product in te voeren. Ook is het mogelijk om verschillende afmetingen ruw materiaal op een lade of tray te leggen. Op deze manier produceert u eenvoudig verschillende series na elkaar.

Afmetingen trays / lades:

  • Xcelerate  X10: 1000 x 400mm tot 4 lades
  • Xcelerate X15: 1000 x 400mm tot 8 lades
  • Xcelerate X20: 1200 x 600mm tot 4 lades
  • Xcelerate X35: 1200 x 600mm tot 8 lades
  • Xcelerate X60: 1200 x 600mm tot 19 trays

De lades worden door servomotoren of door de robot in een vloeiende beweging uit het frame geduwd. Dankzij de gecontroleerde beweging van de lades hanteert u een grote verscheidenheid aan productvormen zonder dat u ondersteuning nodig heeft. Door producten te stapelen (indien de vorm van de producten dit toelaat) wordt de opslag capaciteit vergroot.

Lades of trays en inlays

Xcelerate is te configureren met verschillende combinaties van lades of trays en inlays. Deze zijn afhankelijk van de afmetingen van uw te bewerken werkstukken. Cellro biedt u standaard inlays aan, waarin verschillende productvormen en afmetingen gelegd kunnen worden.

Aangezien u flexibel moet zijn in uw productie, kunt u ook uw eigen inlays maken die compatibel zijn met de unieke vorm van uw werkstukken, zolang ze maar een repetitief karakter hebben. Het is belangrijk te bepalen met welke inlays en met welk aantal lades u een zo lang mogelijke productie kunt garanderen zonder tussenkomst van een operator.

Afhankelijk van uw productmix, kiest u een ladeconfiguratie die geschikt is voor uw productie. Hebt u werkstukken die hoger zijn dan de afstand tussen de lades? Geen probleem. Het besturingssysteem van Xcelerate X10 en X20 biedt u de mogelijkheid om, via de productconfiguratie, een van de lades vast te zetten zodat u in de onderste lade over twee keer de beschikbare werkstukhoogte beschikt. Of in de configuraties Xcelerate X15 en X35 kunt u zelf de afstand tussen de lades bepalen. Met Xcelerate X60 zorgt het traytransport voor een optimale product opslag op basis van de afzonderlijke producthoogte. Cellro biedt u dus ook hier maximale flexibiliteit.

Personalisatie van inlays en vingers

Inlays en vingers die Cellro levert bij het systeem, zijn nog maar het begin van de automatisering. Wanneer u de laadrobot gebruikt, zult u merken dat u Xcelerate volledig aan te passen is aan uw productieproces. Vingers en inlays maken wij op maat voor uw unieke productieproces. Ook kunt u uw eigen inlays maken. Indien gewenst, biedt Cellro u hierbij uiteraard ondersteuning. En daarom, dankzij de modulariteit, zijn geen twee Xcelerates precies hetzelfde.

Product wagens

Product wagens maken deel uit van het standaardpakket, veelal toegepast bij Xcelerate X10 en X20. Product wagens worden gebruikt wanneer het productieproces extra logistieke integratie vereist. De behoefte ontstond toen Xcelerate-gebruikers de mogelijkheid wilden hebben om een nieuwe productie-run voor te bereiden terwijl Xcelerate bezig is met het beladen van de machine. Bovendien is gebleken dat het interne transport tussen verschillende machines te vereenvoudigen zijn door in een vroeger stadium van het productieproces ruwe producten van andere machines op de kar te laden. U rijdt de kar naar Xcelerate, waar u hem aanlegt. Op dit moment weet Xcelerate waar de producten moeten worden opgehaald en teruggezet, volgens het ingestelde programma.

Na verwerking is het soms wenselijk de verwerkte producten naar een volgende machine te brengen voor eventuele afwerking. Dit is gemakkelijk gedaan met de product wagen waarop de producten reeds zijn teruggezet. Deze oplossing is de moeite waard als u vaak hetzelfde product verwerkt. Xcelerate gaat onmiddellijk door nadat de wagens zijn gewisseld.

Goed om te weten bij gebruik van product wagens

Aangezien een product wagen wordt gebruikt, moeten de werkstukken zo worden opgesloten dat zij binnen de inlays niet verschuiven. In tegenstelling tot het inleggen van lades of trays, is dit bij product wagens noodzakelijk. Voor elk product hebt u dus ook een passende inlay nodig.

Een wagen heeft één niveau. Dit betekent dat de Xcelerate gemakkelijk langere werkstukken of producten met afwijkende vormen verwerkt. De maximale producthoogte voor product wagens bedraagt 220 millimeter. Bovendien beschikt een product wagen over groter gewicht om te dragen dan een lade. Zijn de werkstukken samen te zwaar voor een lade? Dan is een product wagen een goed alternatief.

Product wagens voor X10 en X20

Product wagens Xcelerate X10 Xcelerate X20
Aantal product wagens 1 2
Maximale producthoogte 200 mm 220 mm
Laadoppervlakte per wagen 1000 mm x 800 mm 600 mm x 800 mm
Maximale belasting per wagen 350 KG 350 KG

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over lades of trays, inlays, product wagens van Cellro Neem dan vandaag nog contact op met een van onze experts. Zij hebben antwoord op al uw vragen!