grippers en fingers cellro
Technologie

Welke voordelen brengen de robotgrippers en vingers voor gebruikers van Xcelerate?

De robotgrippers en vingers worden gebruikt om de producten met behulp van de robotarm in de machine te leggen.

Cellro zet robotgrippers van Schunk in. Schunk is het A-Merk in de markt voor robotgrippersystemen. De vingers zijn makkelijk te verwisselen door middel van het snelwisselsysteem. Hiermee stelt u de Xcelerate snel en eenvoudig om naar een volgend product.

Xcelerate X10 heeft plek voor maximaal vijf verschillende robotgrippers. Bij Xcelerate X20 is het mogelijk om maximaal zes robotgrippers te plaatsen. Xcelerate X60 kan ook zes robotgrippers opslaan bij robotbelastingen van 50 kg en 70 kg. Voor Xcelerate X60 met de robotbelastingen 20 kg en 35 kg kunnen zelfs zeven verschillende grippers worden geplaatst. Door de beladingsrobot een gripperwissel uit te laten voeren, kan het beladen automatisch doorgaan, ook al hebben de producten verschillende afmetingen. Of het nu gaat om cilinders, vierkanten of unieke vormen: met behulp van de verschillende typen grippers kunt u een grote diversiteit aan producten handelen. Het automatisch switchen naar een tweede product is dus mogelijk dankzij de automatische gripperwissel, maar vaak is het zo dat de machine-opspanning ook mee veranderd moet worden voor een nieuw product. Hier biedt Cellro opties voor in de vorm van Fixture Exchange en Collet Exchange.

Typen robotgrippers en vingers

Het beladen van de machine wordt meestal uitgevoerd door een tweepunts- of driepuntsgripper. Het product wordt dan aan twee of aan drie zijdes vastgegrepen. Daarnaast is het mogelijk om een gripper dubbelzijdig of enkelzijdig uit te voeren. Door gebruik te maken van een dubbelgripper kan de robot een bewerkt product direct wisselen voor een nieuw product. Hiermee wordt de stilstandtijd van de machine tot het minimale beperkt. Dit vermogen versnelt het proces aanzienlijk ten opzichte van het werken met een enkelzijdige gripper en geeft dus enorm veel tijdwinst.

Modulariteit biedt de mogelijkheid tot personalisatie

Een belangrijk aspect van de vingers is dat deze aanpasbaar zijn op uw productieproces. Wilt u bijvoorbeeld andere vingers maken die passen bij uw productvormen? Dat kan! Zolang de bewegingen van de robot (ook binnen de machine) het toelaten, kunt u uw eigen geproduceerde vingers inzetten.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar andere eigenschappen van Xcelerate, lees dan bijvoorbeeld meer over de voordelen van lades en inlays. Of wilt u meer weten over robotgrippers en vingers van Cellro of wilt u persoonlijk advies? Neem dan vandaag contact op met een van onze experts.