Lades en inlays
Product technologieën

Welke voordelen brengen de lades en inlays klanten van Xcelerate?

Om producten in te laden in machines, dienen ze ook aangeboden te worden aan de beladingsrobot in een aflegpositie. Cellro heeft met het ladensysteem een buitengewone aflegpositie voor dit soort beladingsrobots. U kunt door de lades op verschillende etages allerlei type producten aanbieden aan Xcelerate. Dit zorgt ervoor dat verschillende series achter elkaar door kunnen worden geproduceerd. Tot vier verschillende series, binnen de standaard Xcelerate configuratie.

Voor de twee verschillende verschijningsvormen van Xcelerate zijn er ook twee verschillende grootten lades. De lades van de X10 hebben een oppervlakte van 1000 mm bij 400 mm. De lades van de X20 hebben grotere afmetingen: 1200 mm bij 600 mm. De opslagcapaciteit van een X20 is daardoor bijna 80% groter.

De lades worden vanuit het frame met behulp van stappenmotoren in een vloeiende beweging uitgeschoven. Door de beheerste beweging van de lades kunt u verschillende producten (wanneer de vorm van de producten het toestaat) stapelen, zonder deze te ondersteunen. Hierdoor kan de seriegrootte toe nemen.

Inlays

Met behulp van de inlays kan Xcelerate bepalen welk product hij waar moet pakken. Een inlay is een (stalen) plaat met daarin uitsparingen die is vastgeschroefd aan de lade of kar. Door het product in de uitsparingen te leggen, is de robot in staat om vanuit een 0-punt te bepalen waar een product ligt en hoe hij deze moet pakken.

Xcelerate kan worden geleverd met verschillende laden- en inlay-combinaties. Dit is volledig afhankelijk van het formaat van de producten. Weet u niet wat u over twee maanden moet verspanen? Dan heeft Cellro standaard inlays. U kunt echter ook uw eigen inlays maken die aansluiten bij producten met unieke vormen, zolang deze maar een repeterend karakter hebben om vanuit te werken. Belangrijk is om te kijken met welke inlays en met hoeveel lades u in staat bent om zo lang mogelijk onbemand door te draaien.

Weetje: door het aantal lades te verminderen bent u in staat om minder verschillende series te draaien. Maar kunt u wel hogere producten verspanen. Maar ook is het mogelijk om de onderste lade uitgeschoven te laten staan voor hogere producten.

Personalisatie van inlays en vingers

De modulariteit van Xcelerate zorgt voor een enorme flexibiliteit. Inlays en vingers die Cellro levert bij het systeem zijn pas het startpunt van automatisering. Als u de automatiseringsrobot gebruikt, zult u zien dat u Xcelerate volledig kunt aanpassen op uw productieproces. Vingers en inlays kunnen voor uw unieke productieproces gemaakt worden. Cellro kijkt graag samen met u naar de producten en productfamilies die u bewerkt, om te kijken wat de beste oplossingen zijn voor vingers en inlays. En daarom is, met dank aan de modulariteit, geen enkele Xcelerate exact hetzelfde.

Karren

Binnen het standaardpakket werken wij ook met karren. Karren worden ingezet wanneer het productieproces vraagt om extra flexibiliteit. De behoefte is ontstaan toen Xcelerate-gebruikers de mogelijkheid wilden hebben om een serie klaar te zetten terwijl Xcelerate bezig is met het beladen van de machine.

Daarnaast bleek dat intern transport tussen verschillende machines vereenvoudigd wordt door vanuit andere machines, eerder in het productieproces, de ruwe producten te ontladen op de kar. Vervolgens rijdt u de kar naar Xcelerate waar u hem aandockt. Op dat moment weet Xcelerate met behulp van de inlay en het ingestelde programma waar hij de producten kan oppakken en terugleggen.

Na de bewerking is het vaak ook gewenst om de bewerkte producten naar een volgende machine te brengen voor eventuele nabewerking. Dit kan eenvoudig met de kar, waar de producten al op zijn teruggelegd. Deze oplossing loont zich als u vaak hetzelfde product verspaant. Xcelerate kan na het wisselen van de karren weer direct door.

Andere producten voor karren

Doordat met een kar gereden wordt, dienen de producten ingesloten te zijn, zodat deze binnen de inlays niet gaan schuiven. Waar dat bij inlays van lades niet zo is, is dit voor karren noodzakelijk. Voor elk product heeft u dan ook een passende inlay nodig.

Een kar heeft geen andere kar boven zich. Daardoor kan het makkelijk hogere producten of producten van andere vormen presenteren aan Xcelerate. De maximale producthoogte voor karren is 220 millimeter.

Bovendien is een kar in staat om een groter gewicht te dragen dan een lade. Zijn de producten bij elkaar te zwaar voor een lade? Dan is een kar een goed alternatief.

X10 en X20 karren

2018 model karren Xcelerate X10 Xcelerate X20
Aantal karren 1 2
Maximale producthoogte 200 millimeter 220 millimeter
Laadoppervlakte per kar 0,8 x 1,2 meter 0,6 x 0,8 meter
gewichtslimit per kar 350 KG 350 KG

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over lades, inlays of karren van Cellro? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze experts.