grippers en fingers cellro
Product technologieën

Welke voordelen brengen de vingers en grippers klanten van Xcelerate?

De grippers en vingers worden gebruikt om de producten met behulp van de robotarm in de machine te leggen. Dit wordt meestal uitgevoerd door een tweepunts- of driepuntsgripper. Het product wordt dan aan twee of aan drie zijdes vastgegrepen. Daarnaast is het mogelijk om een gripper dubbelzijdig of enkelzijdig uit te voeren. In geval van een dubbelzijdige gripper is het mogelijk dat Xcelerate automatisch belaadt en ontlaadt terwijl de robotarm in de machine blijft. Als de ruimte in de machine te klein is, vindt de wisseling net buiten de machine plaats. Dit vermogen versnelt het proces aanzienlijk ten opzichte van een enkelzijdige gripper en geeft enorm veel tijdwinst.

Cellro zet grippers van Schunk in. Schunk is het A-Merk in de markt voor grijpersystemen. De vingers zijn makkelijk te verwisselen door middel van het snelwisselsysteem. Hiermee stelt u de Xcelerate snel en eenvoudig om naar een volgend product.

Xcelerate X10 heeft plek voor maximaal vijf verschillende grippers. Bij Xcelerate X20 is het mogelijk om maximaal zes grippers te plaatsen. Door de robot een gripperwissel uit te laten voeren, kunt u automatisch producten met verschillende afmetingen door beladen. Of het nu gaat om cilinders, vierkanten of unieke vormen, met behulp van de verschillende typen grippers kunt u een groot aantal type producten handelen.

Modulariteit biedt de mogelijkheid tot personalisatie

Het belangrijkste aspect van de vingers en grippers is dat deze aanpasbaar zijn op uw productieproces. Wilt u bijvoorbeeld andere vingers maken die passen bij uw productvormen. Dat kan! Zolang de bewegingen van de robot (ook binnen de machine) het toelaat, kunt u verschillende vingers maken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over vingers en de grippers van Cellro? Neem dan vandaag contact op met een van onze experts.