CNC Bediener aan het werk
Klant, markt en proces

Ook kleinschalige verspaners kunnen winstgevend automatiseren!

Het is geen verrassing meer dat grote verspanende bedrijven gemakkelijk de winst van hun machines kunnen opvoeren en dus winstgevender automatiseren. Allemaal leuk en aardig, maar hoe zit dat eigenlijk met kleinschalige verspaners – de jobbers?

 

Winstgevender automatiseren voor kleinschalige verspaners

Een kleinschalig verspanend bedrijf produceert vaak verschillende producten in wisselende hoeveelheden. Er kan altijd plotseling een order binnenkomen voor een aantal werkstukken. Kortom: de productie is dynamisch en onvoorspelbaar. Dat laat zich niet zomaar automatiseren.

Deze groep verspaners voelt – terecht – dat klassieke automatiseringsoplossingen voor hen te beperkend en riskant zijn. Zij hebben immers niets aan een systeem dat slechts één productfamilie kan handelen of slechts is afgestemd op een enkele machine.

Gelukkig heeft Cellro daar verandering in gebracht met flexibele multifunctionele automatisering.

Flexibele multifunctionele automatisering

Wilt u wellicht winstgevender automatiseren, maar produceert u veel verschillende productsoorten, in variërende seriegrootte en met uiteenlopende machines? Dan is er ook voor u een passende automatiseringsoplossing: flexibele multifunctionele automatisering.

Deze automatiseringsvorm is compact en geheel gericht op flexibele inzet. Zo kunt u met hetzelfde systeem zeer uiteenlopende producten automatiseren. Groot en klein. Rond en hoekig. Die flexibiliteit ervaart u ook in uw werkplaats. Het systeem is zodanig gebouwd dat u het kunt verplaatsen van de ene naar de andere machine. Dankzij de slimme en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface kunt u meerdere series aan elkaar koppelen. Zo kunt u zelfs series van slechts enkele stuks efficiënt onbemand produceren – ook nadat de lichten uitgaan.

Binnen het Cellro productprogramma is Xcelerate onze flexibele en multifunctionele automatiseringsoplossing.

Wat levert dat dan op?

U ziet het: kleine series, onvoorspelbare vraag en uiteenlopende productvormen zijn geen barrière meer om te automatiseren. Zolang de automatisering flexibel is, gaat u winstgevender produceren. Een oplossing als Xcelerate verdient u al bij 4 uur inzet per dag terug.
Hoe? Uw rendement gaat omhoog op drie manieren:

  • lagere loonkosten
  • meer productiviteit per uur
  • de mogelijkheid om langer door te produceren

Dit kunt u laten doorvloeien naar een hogere bedrijfswinst of een lagere vraagprijs per product. Met dit laatste kan de kleinschalige verspaner, mits hij de concurrentie voor is, zich aantrekkelijker in de markt zetten.