Allar-Zerspanungstechnik-logo

Automatisering met Xcelerate bij Allar Zerspanungstechnik

Allar Zerspanungstechnik is gespecialiseerd in het produceren van kunststof onderdelen die in diverse industrieën worden geleverd, onder andere in de medische sector. Hiervoor zetten zij Xcelerate van Cellro in met een CNC-machine van Haas. De automatiseringsoplossing is toegepast op een 5-assige freesmachine, zodat vijfzijdige bewerkingen automatisch konden worden uitgevoerd.

Efficiëntere inzet van vakpersoneel

De voornaamste reden voor automatisering is dat Allar Zerspanungstechnik een tekort aan geschoolde arbeidskrachten had. Door middel van automatisering moest het vakpersoneel ontzien worden van het simpelere routinematige werk, zodat zij zich bezig kunnen houden met de productie van kleine series of enkele stuks. De seriematige productie kan namelijk worden opgepakt door Xcelerate. Men stelde vast dat de seriematige productie met Xcelerate het aantal spindeluren verhoogt, waardoor Allar Zerspanungstechnik meer onderdelen per dag kon produceren.

“Het gebruiksgemak is fantastisch. Het is gemakkelijk om met Xcelerate te leren werken, een absolute aanrader.”

Hoge opslagcapaciteit en goede service

Allar Zerspanungstechnik koos voor Xcelerate van Cellro vanwege de hoge capaciteit in de grote laden. Vanwege de grote hoeveelheden die door hen verspaand moeten worden, was dit een belangrijke eis. In de kunststofverspaning is er namelijk sprake van relatief korte looptijden, in vergelijking met de verspaning van aluminium en staal. Om de beladingsrobot voor langere tijd aan het werk te zetten, was het dus noodzakelijk dat er voldoende ruimte was om zowel bewerkte als onbewerkte producten op te slaan. Hierbij heeft de klant zijn eigen inlays en grippervingers gemaakt om de beladingsrobot optimaal op het productieproces af te stemmen. Over de samenwerking met Cellro was men zeer tevreden. “We zijn verrast door de installatie. De monteur die de installatie deed, was zeer goed opgeleid en wij hebben zelfs iets van hem geleerd. Ook de ondersteuning en het klantcontact verloopt goed en proactief,” aldus Frank von Schwartzenberg, productieleider bij Allar Zerspanungstechnik.

Wat heeft automatisering opgeleverd?

Automatisering heeft Allar Zerspanungstechnik meer orders opgeleverd dan gebruikelijk. Het heeft geleid tot tevredenheid binnen het bedrijf. Men is tevreden met Xcelerate omdat het ze veel ondersteunt in de productie. De medewerkers van Allar Zerspanungstechnik kunnen ontlast worden van het vervelende werk, wat de robot nu overneemt.