Logo Bilfit

Automatisering met Ultimate bij Bilfit

Bilfit AG is een Zwitsers bedrijf dat gespecialiseerd is in verspanen, CNC draaien en CNC frezen. De klantenkring van Bilfit bevindt zich met name in Duitsland. Bilfit produceert veel verschillende soorten producten, vooral op het gebied van algemene machinebouw in de medische technologie en de auto-industrie. Bij laatstgenoemde gaat het om voertuigconstructie in de autosport. In haar productieproces zet Bilfit diverse freesmachines van GF Mikron in. Ultimate van Cellro helpt Bilfit bij de automatisering van dit proces.

’s Nachts door kunnen produceren was voor Bilfit een belangrijke reden om hun productieproces te automatiseren. De machines leveren ’s nachts en in het weekend namelijk het meeste voordeel op. Op die momenten zijn er geen medewerkers aanwezig en wordt er onbemand door geproduceerd. Door de inzet van automatisering, kan het bedrijf nu meerdere verschillende opdrachten tegelijkertijd produceren. Dit bleek een belangrijke slag te zijn ten opzichte van de concurrentie. Opdrachten waar andere bedrijven maanden de tijd voor nodig hebben, kan Bilfit in een week afmaken.

“Ik heb al meerdere robotinstallaties gezien, maar zo gebruikersvriendelijk als die van Cellro, dat bestaat niet op de markt.”

Bilfit heeft voor Cellro gekozen vanwege onze specialisatie in product handling. Verder was het voor Bilfit een belangrijke overweging dat de software van Cellro samen kan werken met de Heidenhain-besturing. Bilfit werkt namelijk uitsluitend met Heidenhein-besturing bij het 5-assig frezen. Doordat de medewerkers van het bedrijf al bekend waren met de besturing, werd het automatiseringsproces een stuk eenvoudiger. Bilfit kan honderden delen voorbereiden zonder ze te hoeven inspannen, omdat dit nu door Ultimate gedaan wordt.

Ook interesse in automatisering van uw productieproces?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de automatisering van uw eigen productieproces? Of wilt u meer weten over automatisering met Ultimate of één van onze andere beladingsrobots? Neem dan nu contact op met één van onze experts.