Boers & Co uit Rotterdam, is een producent van, fijnmechanische onderdelen, complete plaatwerkbehuizingen en mechatronische assemblages. CEO, Ronald Koot legt uit: “Wij maken hightech onderdelen voor onder andere de medische industrie, de halfgeleider- en andere apparatenbouwindustrie. We hebben passie voor precisie en zijn een bedrijf gedreven door innovatie om steeds mooiere producten te maken voor onze relaties.”

 

 

Maximaal voordeel uit twee Robodrill CNC-machines

Door de implementatie van de Xcelerate X35 kan Boers & Co optimaal gebruik maken van hun twee Robodrill CNC-machines. Jaren geleden ontstond het idee om deze machines te automatiseren met de functionaliteiten gereedschap-, pallet en producthandeling. Ronald zegt: “Dat is nu werkelijkheid geworden met de Xcelerate X35.”

Michiel van Buul, salesmanager bij Cellro, legt uit: “Je ziet dat de Robodrill veel gebruikt wordt voor grote series, maar door de toevoeging van de Xcelerate X35 met daarin palletwissel en gereedschapwissel zijn de Robodrills ook in te zetten voor kleine series met een hoge flexibiliteit.”

Leven lang leren en innoveren

De bedrijfscultuur bij Boers & Co draait om leren en innoveren. Het bedrijf is voortdurend in beweging: van technologische innovaties tot efficiënter produceren. Ronald benadrukt: “Automatisering geeft je nieuwe mogelijkheden. Maar het creëert ook ruimte om nieuwe dingen te bedenken omdat de machine repeterende werkzaamheden overneemt.”

Björn den Os, CNC-specialist bij Boers & Co, bevestigt: “Met de Xcelerate X35 heb ik mij kunnen verdiepen in nieuwe technologieën. Ook draag ik bij aan een verhoogde productiviteit in de uren die hiervoor onbenut waren met de Robodrill, de nachten en weekenden. Daarnaast is het een mooie ontwikkeling voor mezelf om door te groeien.”

 

Verbeterde productie-efficiëntie met Xcelerate

Björn beschrijft hoe de komst van Xcelerate de manier van werken bij Boers & Co heeft veranderd: “Qua planning moeten wij nu veel verder vooruitkijken zodat we onze uren in de nacht en het weekend effectief kunnen inplannen.” Björn benadrukt: “De flexibiliteit van de Xcelerate X35 is heel groot. De grippers kunnen grote tot zeer kleine producten, van 10 tot 160 mm, verwerken. Dit maakt het mogelijk om in één nacht flexibel diverse producten van verschillende groottes te produceren, zonder steeds de gripper aan te moeten passen.”

 

Gebruiksvriendelijke interface zorgt voor betrouwbaarheid

Een uniek kenmerk van de X35 is de gebruiksvriendelijke interface, die een duidelijk overzicht biedt van het productieproces. Ronald zegt: “De Xcelerate toont het wisselen van materialen, klemmen en gereedschappen van beide machines in een duidelijke interface. Je kiest heel overzichtelijk het volgende product en ziet hoe het hele programma afloopt. Deze feedback geeft duidelijk aan wat je aan het doen bent. Dat verhoogt de betrouwbaarheid”.

Björn vertelt: “Bij Boers & Co streven we naar een compleet product met minimale handmatige handelingen. Met de Xcelerate hebben we daar nog een stukje bovenop gedaan. We kregen snel vertrouwen en inzicht in het productieproces. De Xcelerate X35 geeft het team de zekerheid dat de productie op de Robodrills in de nacht doordraait.”

Succesvolle samenwerking

Björn waardeert het vlotte verloop van de samenwerking: “We hadden direct en snel contact. De monteurs van Cellro hebben de CNC-automatisering bij Boers & Co geïnstalleerd, waardoor we veel hebben kunnen sparren over de robot en de werking ervan.” Björn vervolgt: “Ook toen de monteurs weg waren, was er snel contact via e-mail. Een groot pluspunt is dat de Xcelerate via het netwerk werkt, waardoor we Cellro, indien nodig, op afstand toegang kunnen geven waarna zij mee kunnen kijken.”

Toekomst

De Cellro Xcelerate X35 is een waardevolle toevoeging aan de geavanceerde productieprocessen. Dat Boers & Co nog niet klaar is met innoveren blijkt wel uit de toekomstvisie van Ronald: “De Xcelerate is een van de vele robotcellen die we nu in huis hebben. We zijn nu bezig om alle robotcellen, inclusief het magazijn met elkaar te verbinden. Met automatische AMR’s (Autonome Mobiele Robots) verplaatsen we producten efficiënt: van het ruwe product naar de machine tot het voltooide product naar de reiniging, of zelfs naar de logistiek.”