PoSyTec logo

Modulerate bij Posytec

Posytec is een productiebedrijf gevestigd in Biglen, vlakbij Bern in Zwitserland. Zij produceren mechanische onderdelen voor diverse industrieën produceert. De verschillende industrieën zijn; auto- en spoorwegtechniek tot medische technologie. Het bedrijf heeft de stap gemaakt om te automatiseren zodat hun Matec-machines overdag vrij zijn voor productie van kleinere series. Daarnaast is kostenbeperking een belangrijke reden: steeds meer klanten vragen productieprijzen in het buitenland op.

Cellro kwam in beeld bij Posytec toen een wederverkoper van SMI over Cellro vertelde. Medewerkers van Posytec zijn via internet op onderzoek uitgegaan. Op bijvoorbeeld YouTube en Google hebben zij verschillende tevreden klanten gezien.

Het grootste voordeel is dat de machine gedurende de dag voor de productie van kleinere series vrij gehouden kan worden en in de nacht grote series kan laten maken. De seriegroottes van Posytec variëren van 1 tot 400 stuks. 1000 werkstukken in de nacht, één werkstuk overdag.

‘Modulerate bevalt me zeer goed: hij is gemakkelijk te bedienen en snel in te stellen. Dankzij Modulerate kan Posytec serie-onderdelen nu voor aantrekkelijke prijzen aanbieden. Wat voorheen niet mogelijk was. Bovendien zijn we al een half jaar storingsvrij.’

Alles wat Posytec produceert, wordt met de robot gedaan. De productplanning is vereenvoudigd, omdat ze nu veel mee capaciteit hebben. De bediening is eenvoudig: instellen vanaf 5 stuks en in 15 tot 20 minuten is het proces afgerond. De besturing van Modulerate werkt met afbeeldingen en is gemakkelijk te bedienen en te gebruiken.