Man bedient computer Cellro Ultimate
Logo Schubert

Schubert Fertigungstechnik GmbH is een dochteronderneming van Gerhard Schubert GmbH. Gerhard Schubert GmbH is wereldmarktleider op het gebied van verpakkingsmachines. “Wij leveren hen zowel complexe gedraaide en gefreesde onderdelen als kant-en-klare assemblages. Ongeveer 85 werknemers werken in onze vestiging in Bartholomä. Met een hoge graad van automatisering tonen we aan dat we ook in Duitsland economisch kunnen werken,” zegt bedrijfsleider Jens Grieser.

 

Bewuste strategische beslissingen

Het Duitse bedrijf werd door Cellro geadviseerd en ondersteund bij zijn beslissing om zijn CNC-machines te automatiseren. “Met de automatiseringsoplossingen van Cellro konden we nieuwe markten bedienen en bestaande klanten sneller leveren. Het doel is om met de machines ten minste 5.000 spindeluren per jaar te maken. Wij zijn goed op weg om deze doelstellingen te verwezenlijken,” aldus de heer Grieser.

Maximaal voordeel door intelligente CNC-automatisering

Technisch Manager Bernd Fuchs legt uit wat voor Schubert Fertigungstechnik GmbH de belangrijkste reden was om voor automatisering te kiezen. “We hebben de eerste stappen al in 2008 gezet met het eerste bewerkingscentrum. We wilden onze productiviteit verhogen door automatisering. Bovendien werden onze werknemers door het gebruik van robots verlost van zwaar en eentonig werk. Hierdoor kunnen zij zich meer concentreren op procesoptimalisatie en kwaliteitsborging.” Schubert Fertigungstechnik heeft als eerste gekozen voor de Compact, die is geïnstalleerd op een DMC 1850 V, waar ook de R-C2 module van Gressel wordt gebruikt. Dit systeem heeft ons overtuigd, omdat we zeer flexibel verschillende producten kunnen fabriceren op een geautomatiseerde, onbemande manier”.

Cellro Ultimate machine  Cellro Ultimate machine met DMU 80 eVo koppeling

Gebruikersvriendelijkheid als extra motivatie

Als geschoold arbeider en machinebediener ervaart Markus Schick dagelijks de voordelen van automatisering. “De robot verwerkt onderdelen in kleine batchgroottes tussen 5 stuks en 50 stuks. De robot is zeer flexibel, ik heb hier plaats voor 6 verschillende visissen, 5 laden waarin ik 5 verschillende producten na elkaar kan verwerken. De bediening van het besturingssysteem is zeer eenvoudig. De programma’s en laden worden geselecteerd via een touch screen. Markus Schick laadt ze dan in en de automatisering verwerkt de orders.

Ultimate is van onschatbare waarde

Bernd Fuchs legt uit waarom Schubert GmbH ook voor een tweede oplossing van Cellro heeft gekozen, de Ultimate. “De reden was palletverwerking, waarbij we verschillende producten in verschillende maten en varianten kunnen hanteren. Het nieuwe systeem is zeer gebruiksvriendelijk en we hebben een hoge mate van variabiliteit.” Geschoold arbeider en machinebediener Thomas Maier vult aan. “Wij werken momenteel met de Cellro Ultimate, die 36 pallets heeft en gekoppeld is aan een DMU 80 Evo. Het is de bedoeling in de toekomst een tweede CNC-machine van hetzelfde ontwerp te installeren en in de automatisering te integreren, en het besturingssysteem uit te breiden met extra, nieuwe functies. Wat mij persoonlijk in positieve zin verraste, was de eenvoud van de algemene werking van het systeem.

Schubert Fertigungstechnik waardeert de samenwerking met Cellro

Cellro robotarm bij SchubertIntelligente automatisering is onmisbaar geworden bij Schubert Fertigungstechnik GmbH. Alle betrokkenen waarderen de rol die Cellro hierin heeft gespeeld. “Onze ervaring tijdens de inbedrijfstelling van het Cellro-systeem was dat alle betrokkenen zeer nauw en professioneel samenwerkten, en dat de inbedrijfstelling in zeer korte tijd met succes werd afgerond”, aldus Bernd Fuchs.

Thomas Maier is al even enthousiast. Hij is bijzonder tevreden over de service van Cellro. “De samenwerking met Cellro is erg goed. Als zich een probleem voordoet en wij bellen of een e-mail sturen, is er onmiddellijk feedback en wordt de storing zo snel mogelijk verholpen. Bedrijfsleider Jens Grieser heeft hier niets aan toe te voegen, behalve: “Wij zullen geen verwerkingsmachines kopen zonder automatisering. Wij hebben een welomschreven automatiseringsstrategie met vaste machinetypes. Wij zullen deze naar behoefte aanschaffen en onze capaciteiten uitbreiden,” verklaart hij vastbesloten.