Stanztech zet grote stappen met Cellro automatisering

 

Het familiebedrijf Stanztech uit Höchst (Oostenrijk) is al jarenlang actief in de verspanende techniek. CFO Wayne Humpeler legt uit dat het bedrijf gespecialiseerd is in de productie van kleine en middelgrote series. “Je moet denken aan series van 5 tot maximaal 200 stuks. Het komt maar zelden voor dat we grotere partijen van hetzelfde product moeten maken.” De CFO is blij met de samenwerking met Cellro. “Wij hebben veel voordeel van de slimme automatiseringsoplossingen die zij aan ons leveren en ook hun deskundige adviezen en hun service zijn voor ons als productiebedrijf bijzonder waardevol.”

Diverse voordelen

Verspaningstechnicus en CNC-frezer Kevin Ade onderschrijft de woorden van Wayne. “Wij zijn door de inzet van Xcelerate X20 I R-C2 gekoppeld aan onze Grob G350 machine veel productiever. We kunnen een automatisering starten op één machine en als alles is ingevoerd kunnen wij naar een andere machine gaan en daar andere producten frezen. We hoeven niet steeds opnieuw te klemmen of ontklemmen. Het is een kwestie van eenmaal de productdelen in Xcelerate X20 I R-C2 leggen en deze doet het werk voor ons.” Kevin noemt naast de forse verhoging van de productiviteit de eenvoudige bediening van de automatiseringstechniek van Cellro als groot voordeel. “Bij aflevering hebben mijn collega’s en ik een korte training van Cellro gehad. Wanneer je het programmeren een paar keer gedaan hebt weet je hoe het werkt. Omdat het instellen niet ingewikkeld is nodigt het uit om optimaal gebruik te maken van alle flexibele toepassingen van de automatisering optimaal te benutten.”

Grote repeteernauwkeurigheid

Met de flexibele toepassingsmogelijkheden van Xcelerate X20 I R-C2 doelt de ervaren CNC-frezer van Stanztech met name op de verschillende maten die gebruikt kunnen worden op verschillende machines. “We hebben dus meerdere nulpuntspansystemen, waardoor het ook mogelijk is de spanklemmen van de ene op de andere machine te kunnen wisselen. Hierdoor besparen we kosten. We hoeven immers geen verschillende klemmen en klemelementen meer te kopen.” Een ander belangrijk aspect dat Kevin benoemt is de grote repeteernauwkeurigheid. “Ook op dat vlak hebben wij met de automatisering van Cellro grote stappen gezet. Als alles goed is ingeregeld hoeven wij ons over de constante kwaliteit van ons werk en de nauwkeurigheid in afwerking en maatvoering geen zorgen te maken. Door de automatisering van Cellro werken wij bij Stanztech nu nog efficiënter, nauwkeuriger en vooral ook makkelijker.”

Laat u inspireren en informeren

Stalztech-robotsysteem-cellro

Bekijk voor meer informatie over de samenwerking van Cellro en Stanztech deze video. Zoekt u voor uw bedrijf ook de meest geschikte automatiseringstoepassing in verspanende techniek, neem dan contact met ons op.