Zuidberg-logo

Hoge capaciteit, snel, flexibel en betrouwbaar produceren met Toolchanger

Toolchanger van Cellro maakt het mogelijk om uw gereedschapscapaciteit te optimaliseren. Bovendien zorgt Toolchanger voor een verminderde wisseltijd van gereedschap. Zuidberg Frontline Systems, gevestigd in Ens, maakt gebruikt van Toolchanger als gereedschapsmagazijn.

Zuidberg Frontline Systems

Zuidberg Frontline Systems is een familiebedrijf wat inmiddels meer dan 320 medewerkers heeft en de producten in meer dan 42 landen verkoopt. De huidige directeur is Jeroen Zuidberg, zoon van de grondlegger van het bedrijf Henk Zuidberg. Bij hem ontstond in 1982 het idee om tractors efficiënter te maken. Samen met zijn broer werden fronthefsystemen ontwikkeld. Het bedrijf heeft inmiddels drie bewerkingscentra en drie gereedschapsmagazijnen om de productie te realiseren.

Belang van automatisering

Voor Zuidberg Frontline Systems is automatiseren belangrijk om twee redenen. Ten eerste vanwege personeelskosten en de efficiëntie daarvan. Hiernaast is de continuïteit van de kwaliteit erg belangrijk. Dankzij Toolchanger kan er aan deze twee eisen van Zuidberg Frontline Systems worden voldaan.

Wensen

Zuidberg Frontline Systems heeft drie CNC-machines. Een standaard horizontaal bewerkingscentrum heeft een beladingsmagazijn. Dit wordt vaak geleverd door de fabrikant van de CNC-machine. Deze fabrikanten focussen zich vooral op de snelheid en nauwkeurigheid van de machine zelf. Hierbij wordt het gereedschapsmagazijn vaak vergeten. Omdat Zuidberg Frontline Systems juist specifieke eisen had wat betreft het gereedschapsmagazijn, zijn ze bij Cellro uitgekomen.

Het eindresultaat

Het bedrijf is erg tevreden met de snelheid waarmee de gereedschappen gewisseld worden in de machine. Dit was een belangrijk punt voor hun. Daarnaast biedt het gereedschapsmagazijn een uitbreiding van 30% ten opzichte van hun andere magazijnen. Toolchanger kan 360 gereedschappen bevatten, hun andere machines 240 gereedschappen. Het automatisch wisselen van gereedschap heeft gezorgd voor een enorme tijdsbesparing.