Voordelen van een DMG Mori

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een DMG Mori

DMG Mori biedt veel verschillende mogelijkheden op het gebied van CNC-machines. Het bedrijf beschikt over een breed scala aan verspaningsmachines, van draaibanken tot freesbanken en van kleine tot grote CNC-machines. DMG Mori verenigt Duitse en Japanse traditie, precisie en technologisch leiderschap, in de bouw van hun CNC-machines. Wilt u uw CNC-machine van DMG Mori automatiseren? De verschillende beladingsrobots van Cellro, zoals Xcelerate en Elevate, zijn geschikt om DMG Mori-machines te automatiseren. Cellro heeft ruime ervaring in het koppelen van DMG Mori-machines aan automatiseringsoplossingen.

24/7 produceren met Xcelerate en Elevate

Xcelerate en Elevate kunnen gekoppeld worden aan alle soorten DMG Mori-machines. Met name de DMU-serie van DMG Mori, bestaande uit 5-assige freesbanken, en de MILLTAP-serie, bestaande uit verticale freesbanken, komen we in de praktijk vaak tegen. Dit zijn zeer geschikte machines om te automatiseren. Bij een huidige klant staan een aantal robotcellen van Cellro die elk gekoppeld zijn aan twee CNC-machines van DMG Mori. Hiermee wordt 24/7 geproduceerd. Ook al gaat het om grote en zware producten die verspaand moeten worden, met beladingsrobots van Cellro is dit altijd mogelijk.

Ook een DMG Mori automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Haal het maximale uit uw DMG Mori-machine

Met Xcelerate en Elevate kunt u de efficiëntie van uw DMG Mori CNC-machine én van uw medewerkers verhogen. DMG Mori is met name geschikt voor het verspanen van lichte tot middelzware metalen met een hoge nauwkeurigheid. Om een DMG Mori-machine die met grote en zware producten werkt te automatiseren, wordt meestal Elevate ingezet. Xcelerate is met name geschikt voor de kleine tot middelgrote series. Hierbij is Xcelerate flexibel in te zetten. Uw DMG Mori-machine wordt zo optimaal benut en uw medewerkers kunnen zich bezighouden met andere werkzaamheden. Ook als er geen personeel aanwezig is, kan de machine van DMG Mori zijn werk blijven doen dankzij de beladingsrobots van Cellro. Kortom, het automatiseren van uw DMG Mori-machine levert een hogere productieoutput en een snelle ROI op.

Video’s

“Wij hebben momenteel vier Xcelerates in werking”

Anton Paar is opgericht in 1922 in Graz, de stad waar het bedrijf zich nog steeds bevindt. Het Oo…

Anton Paar is opgericht in 1922 in Graz, de stad waar het bedrijf zich nog steeds bevindt. Het Oostenrijkse bedrijf heeft maar liefst vier Xcelerates in haar productiehal staan. Onlangs heeft Anton Paar zelfs een vijfde Xcelerate gekocht: Xcelerate X60, gekoppeld aan een DMG Mori.

“We kunnen Xcelerate binnen 15 minuten verplaatsen”

DMF Dietvorst Machinefabriek, opgericht in 1957, produceert mechanische componenten voor een bree…

DMF Dietvorst Machinefabriek, opgericht in 1957, produceert mechanische componenten voor een breed scala aan industrieën, van de hydrauliek en pneumatiek tot de offshore en de pompindustrie. Het bedrijf was op zoek naar één automatiseringsoplossing voor zowel hun DMG Mori draaibank als hun nieuwe Fanuc Robodrill freesbank. Danny Dietvorst, eigenaar van het bedrijf, kwam toen uit bij Cellro. Dietvorst maakt nu optimaal gebruik van zijn machines door de verplaatsbaarheid van Xcelerate.

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines