Voordelen van een DMG MORI

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een DMG MORI CNC-machine

DMG MORI biedt veel verschillende mogelijkheden op het gebied van CNC-machines. Het bedrijf beschikt over een breed scala aan verspaningsmachines, van draaibanken tot freesbanken en van kleine tot grote CNC-machines. DMG MORI verenigt Duitse en Japanse traditie, precisie en technologisch leiderschap, in de bouw van hun computergestuurde machines. Of het nu om een verticale of horizontale DMG freesbank gaat; de krachtige freesspindels, innovatieve koelsystemen en hightech besturingssystemen zorgen ervoor dat complexe opdrachten altijd nauwkeurig worden uitgevoerd. Om nog efficiënter te produceren is het mogelijk om uw DMG CNC machine te automatiseren. De verschillende beladingsrobots van Cellro, zoals Xcelerate en Elevate, zijn hiervoor geschikt. Cellro heeft ruime ervaring in het koppelen van CNC-machines aan automatiseringsoplossingen.

24/7 produceren met Xcelerate en Elevate

Xcelerate en Elevate kunnen gekoppeld worden aan alle soorten DMG machines. Met name de 5-assige DMG freesbanken van de DMU-serie en de verticale freesbanken van de MILLTAP-serie komen we in de praktijk vaak tegen. Dit zijn zeer geschikte freesmachines om te automatiseren. Met het automatiseren van CNC freesmachines kan de productie altijd doorgaan. Zowel de onbemande nacht- en weekenddiensten, als ook de dagelijkse activiteiten. Nieuwe orders kunnen in tussentijd worden klaargezet waardoor de doorlooptijd korter is. Ook al gaat het om grote en zware producten die verspaand moeten worden, met beladingsrobots van Cellro is dit gewoon mogelijk. Bij een huidige klant staan een aantal robotcellen van Cellro die elk gekoppeld zijn aan twee CNC-machines van DMG Mori waarmee 24/7 wordt geproduceerd.

Ook een DMG MORI automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Haal het maximale uit uw DMG MORI-machine

Met Xcelerate en Elevate kunt u de efficiëntie van uw DMG MORI CNC-machine én van uw medewerkers verhogen. Om een DMG machine die met grote en zware producten werkt te automatiseren, wordt meestal Elevate ingezet. Een DMG MORI cnc is met name geschikt voor het verspanen van lichte tot middelzware metalen met een hoge nauwkeurigheid. Xcelerate is met name geschikt voor de kleine tot middelgrote series en flexibel in te zetten.

Waarom een DMG MORI automatiseren?

Dankzij het automatiseren van een DMG MORI, wordt uw draai- of freesmachine optimaal benut en uw medewerkers kunnen zich daardoor bezighouden met andere werkzaamheden. Bovendien zorgt een geautomatiseerde machine voor een precieze en consistente productie waardoor het aantal afkeuringen afneemt. Ook als er geen personeel aanwezig is, kan de machine van DMG MORI zijn werk blijven doen dankzij de beladingsrobots van Cellro. Kortom, het automatiseren van uw DMG MORI-machine levert een hogere productie output en een snelle ROI op.

Video’s

“Wij hebben momenteel vier Xcelerates in werking”

Anton Paar is opgericht in 1922 in Graz, de stad waar het bedrijf zich nog steeds bevindt. Het Oo…

Anton Paar is opgericht in 1922 in Graz, de stad waar het bedrijf zich nog steeds bevindt. Het Oostenrijkse bedrijf heeft maar liefst vier Xcelerates in haar productiehal staan. Onlangs heeft Anton Paar zelfs een vijfde Xcelerate gekocht: Xcelerate X60, gekoppeld aan een DMG MORI.

“We kunnen Xcelerate binnen 15 minuten verplaatsen”

DMF Dietvorst Machinefabriek, opgericht in 1957, produceert mechanische componenten voor een bree…

DMF Dietvorst Machinefabriek, opgericht in 1957, produceert mechanische componenten voor een breed scala aan industrieën, van de hydrauliek en pneumatiek tot de offshore en de pompindustrie. Het bedrijf was op zoek naar één automatiseringsoplossing voor zowel hun DMG MORI draaibank als hun nieuwe Fanuc Robodrill freesbank. Danny Dietvorst, eigenaar van het bedrijf, kwam toen uit bij Cellro. Dietvorst maakt nu optimaal gebruik van zijn machines door de verplaatsbaarheid van Xcelerate.

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines zoals een DMG CNC machine. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines