Voordelen van een Fanuc

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een Fanuc

Fanuc is een fabrikant van verschillende flexibele CNC-oplossingen. De verschillende ROBODRILL-modellen staan bekend als allround freesmachines. Ze worden veelal ingezet door toeleveranciers. De machines zijn snel, nauwkeurig en compact. Wilt u een Fanuc CNC-machine automatiseren met een beladingsrobot? Dat kan met Xcelerate van Cellro. Xcelerate integreert naadloos met uw Fanuc-machines en is daarom een veel gekozen combinatie.

Eenvoudige machinekoppeling

Xcelerate kan eenvoudig gekoppeld worden aan alle machines van Fanuc en is in staat om kleine tot middelgrote series te verwerken. Het voordeel van een Fanuc-machine is dat Xcelerate en Elevate ook met Fanuc-robots werken. Qua interface is het automatiseren van een Fanuc dus zeer eenvoudig voor Cellro. Er is dus sprake van een soepele machinekoppeling. Voor het automatiseren van de ROBODRILL-modellen dient afgestemd te worden welke Fanuc-besturing de machine hanteert. Vervolgens gaat Cellro voor u aan de slag.

Ook een Fanuc automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geautomatiseerd en flexibel produceren met uw Fanuc CNC-machine

De functionaliteiten van Xcelerate komen goed tot hun recht bij het automatiseren van Fanuc-machines. Huidige gebruikers van Xcelerate prijzen het gebruiksgemak en de flexibiliteit van de beladingsrobot. Ze zijn in staat om hun Fanuc optimaal te benutten. Overdag worden enkele stuks geproduceerd en in de nacht gebruiken zij hun Fanuc voor kleine of middelgrote series. Ook als er geen personeel aanwezig is, kan de Fanuc zijn werk blijven doen dankzij het gerobotiseerde beladingssysteem van Cellro. Het maakt niet uit of het gaat over een nieuwe of over een bestaande machine. Cellro laat graag een expert de machine inventariseren en geeft advies over de mogelijkheden en de juiste machine-interface.

Optimaal rendement met Xcelerate

Xcelerate is de ideale medewerker die uw winst de komende jaren flink laat stijgen. Investeren in het automatiseren van uw Fanuc-machine is de moeite waard. Het optimale rendement wordt uit de machine gehaald en de ROI (return on investment) is veel groter dan als u uw Fanuc CNC-machine gebruikt zonder automatiseringsoplossing. Zeker als u soortgelijke producten produceert, komt een Fanuc met een beladingsrobot het beste tot zijn recht. De lades van Xcelerate of Elevate kunnen al uw producten opslaan, terwijl de CNC-machine door kan blijven draaien.

Video’s

Eén Xcelerate voor een Fanuc ROBODRILL én een draaibank

DMF Dietvorst Machinefabriek, opgericht in 1957, produceert mechanische componenten voor een bree…

DMF Dietvorst Machinefabriek, opgericht in 1957, produceert mechanische componenten voor een breed scala aan industrieën, van de hydrauliek en pneumatiek tot de offshore en de pompindustrie. Het bedrijf was op zoek naar één automatiseringsoplossing voor zowel hun draaibank als hun nieuwe Fanuc ROBODRILL freesbank. Danny Dietvorst, eigenaar van het bedrijf, kwam toen uit bij Cellro. Dietvorst maakt nu optimaal gebruik van zijn machines door de verplaatsbaarheid van Xcelerate.

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

De verplaatsbaarheid van Cellro’s robot beladingssystemen

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van C…

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van Cellro’s robot beladingssysteem. Binnen 15 minuten is Xcelerate verplaatsbaar tussen maximaal 4 CNC-machines. Hierna kunt u direct verdergaan met het afwerken van uw jobs. Xcelerate wordt gecentreerd in de vloer door middel van conische gaten. In deze video ziet u hoe dit in zijn werk gaat.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines