Voordelen van een Mitsubishi

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een Mitsubishi CNC-machine

Cellro automatiseert draadvonkmachines en zinkvonkmachines van Mitsubishi. Draadvonkmachines worden gebruikt om producten met een bijzondere vorm te verspanen. Onder andere in de matrijzenindustrie is dit bijvoorbeeld veel terug te zien. Xcelerate van Cellro zorgt ervoor dat uw gekwalificeerde medewerkers hun competenties beter kunnen benutten. Bovendien zorgt de samenwerking van Xcelerate met uw draadvonkmachine voor meer productieoutput.

Onbemand door produceren met Xcelerate

Xcelerate kan gekoppeld worden aan alle soorten draadvonkmachines van Mitsubishi. Huidige gebruikers prijzen Xcelerate om de snelle ROI en de eenvoudige bedieningssoftware. De beladingsrobot van Cellro is in staat om een Mitsubishi CNC-machine optimaal te laten functioneren. Vonkverspanen, ook wel draaderoderen genoemd, is een zeer nauwkeurig proces met vaak lange productlooptijden. Door dit proces te automatiseren kan de Mitsubishi-machine zijn werk blijven, ook als er geen personeel aanwezig is.

Ook een Mitsubishi automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe werkt het automatiseren van een Mitsubishi CNC-machine?

Bij het automatiseren van een Mitsubishi CNC-machine, behandelt Xcelerate de pallets waarmee wordt gewerkt als producten. Alle relevante informatie over de pallets wordt in een RFID (Radio Frequency Identification) chip opgeslagen. Door middel van een lezergripper wordt de informatie naar Xcelerate overgebracht. Er kan hierbij met verschillende nulpunten worden gewerkt, wat noodzakelijk is om de nauwkeurigheid te waarborgen. Ook het bewerken van verschillende soorten pallets die afwijken van formaat is mogelijk door middel van Fixture Exchange.

Video’s

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

De verplaatsbaarheid van Cellro’s robot beladingssystemen

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van C…

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van Cellro’s robot beladingssysteem. Binnen 15 minuten is Xcelerate verplaatsbaar tussen maximaal 4 CNC-machines. Hierna kunt u direct verdergaan met het afwerken van uw jobs. Xcelerate wordt gecentreerd in de vloer door middel van conische gaten. In deze video ziet u hoe dit in zijn werk gaat.

Toegankelijkheid van de machine

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens pro…

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens productie niet meer toegankelijk is. Een veilig situatie moet immers altijd gewaarborgd blijven. De robot beladingssystemen van Cellro brengen daar verandering in, zonder dat dit de veiligheid van u en uw medewerkers in gevaar brengt. Er zijn vier verschillende veiligheidsmaatregelen die Cellro toepast om de toegang tot uw CNC-machine te behouden terwijl deze gekoppeld is aan Xcelerate of Elevate.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines