Voordelen van een Alzmetall

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een Alzmetall

Alzmetall is een gespecialiseerde machinebouwer uit Duitsland die zich vooral in nichemarkten begeeft. Binnen Alzmetall zijn de lijntjes kort, waardoor de verschillende disciplines goed op elkaar aansluiten. Dit maakt de stap naar automatisering makkelijk. Cellro biedt hiervoor de juiste oplossing in de vorm van Xcelerate of Elevate.

Eenvoudig een Alzmetall automatiseren met Xcelerate of Elevate

Alzmetall biedt twee series freesbanken aan, de GS-serie en de GX-serie. Het gaat hierbij om 3-, 4- en 5-assige freesmachines. De GX-serie kan worden getypeerd als een uitgebreide versie van de GS-serie. Zowel Xcelerate als Elevate zijn geschikte automatiseringsoplossingen voor de freesbanken van Alzmetall. Steeds vaker worden de Alzmetall-machines al vanaf het begin geautomatiseerd. Ook als deze stap later gemaakt wordt, bij machines van Alzmetall die al geïnstalleerd staan in bedrijven, geldt dat het automatiseringsproces eenvoudig is; na-uitrusting ten behoeve van het automatiseren van de machines is geen enkel probleem. Cellro kan u ondersteunen bij het automatiseren van freesbanken uit zowel de GS-serie als de GX-serie. Het grote verschil tussen de diverse Alzmetall-machines zit hem in de draaicirkel; hoe hoger het nummer, hoe hoger de draaicirkel. De GS600 en GS800 zijn goede voorbeelden van freesmachines van Alzmetall die uitstekend zijn te automatiseren met Xcelerate. Ook Elevate is hiervoor geschikt. Bovendien is Elevate een geschikte automatiseringsoplossing voor de grotere Alzmetall-machines.

Ook een Alzmetall automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen van een Alzmetall automatiseren

Het bijzondere van Alzmetall-machines is het box-in-box systeem. Hierdoor hebben de machines een heel stevig frame met geleidingen aan de binnenkant. Daartussen bevindt zich een portaal dat over de tafel beweegt. Deze tafel kan ook nog draaien. Door dit systeem zijn de machines van Alzmetall met name geschikt om aan de voorkant te beladen. De beladingsrobots van Cellro passen hier uitstekend bij. Alzmetall-machines worden vooral ingezet voor moeilijk te verspanen metalen, zoals Inconel en hastelloy. Toepassingen hiervan worden bijvoorbeeld gebruikt in de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie. Dankzij automatisering kunnen overdag de grotere producten bewerkt kunnen worden en kan er ’s nachts onbemand door geproduceerd worden met seriematige kleinere producten.

Meer weten over het automatiseren van een Alzmetall-machine?

Bent u geïnteresseerd in het automatiseren van uw Alzmetall of wilt u meer weten over onze automatiseringsoplossingen? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij geven graag persoonlijk advies.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Video’s

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

De verplaatsbaarheid van Cellro’s robot beladingssystemen

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van C…

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van Cellro’s robot beladingssysteem. Binnen 15 minuten is Xcelerate verplaatsbaar tussen maximaal 4 CNC-machines. Hierna kunt u direct verdergaan met het afwerken van uw jobs. Xcelerate wordt gecentreerd in de vloer door middel van conische gaten. In deze video ziet u hoe dit in zijn werk gaat.

Toegankelijkheid van de machine

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens pro…

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens productie niet meer toegankelijk is. Een veilig situatie moet immers altijd gewaarborgd blijven. De robot beladingssystemen van Cellro brengen daar verandering in, zonder dat dit de veiligheid van u en uw medewerkers in gevaar brengt. Er zijn vier verschillende veiligheidsmaatregelen die Cellro toepast om de toegang tot uw CNC-machine te behouden terwijl deze gekoppeld is aan Xcelerate of Elevate.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines