Cellro Fanuc robotarm

Automatiseren op een Draaibank

Meer productieve uren maken met uw draaimachine? Dat kan, Xcelerate van Cellro laat zich eenvoudig inzetten aan zowel bestaande als nieuwe draaimachines.

Automatiseren van een draaibank loont al gauw de moeite, een veel gehoorde vuistregel is: wanneer de serie groot genoeg is om een uur onbemand te draaien, loont het al de moeite om een robot in te zetten. Dus ook met kleine series is automatisering zeker het investeren waard. Door Xcelerate in te zetten stijgt de productie output per dag met 20%. Het geheim hiervan? Niet zo zeer snelheid, maar continuïteit. Een robot is in staat om uren achter elkaar hetzelfde werk te doen in hetzelfde tempo; wordt niet afgeleid; heeft geen pauze, telefoon of vergadering en levert een constante kwaliteit.

Ook automatiseren op een draaibank? Wij geven u graag advies.

Ook producten met een wat complexere vorm, die bijv. zijn opgespannen in een 2- of 4-klauw opspanning, kunnen gehandeld worden door Xcelerate. Door gebruik te maken van de grijpertechnologie, zoals door Cellro wordt toegepast, kunnen stangen, vierkanten en ongedefinieerde producten gehandeld worden door de robot. Het geheim hiervan zit hem in de vrijheid van configuratie van zowel vingers, als de inlays. Door gebruik te maken van de standaard inlays zoals Xcelerate geleverd wordt, kan er vaak met dezelfde inlay een nieuw product beladen worden. Dit bespaart tijd in het omstellen naar een volgend product en uw machine loopt sneller door met het volgende programma. De bediening van Xcelerate is eenvoudig en de automatisering laat zich makkelijk plaatsen in uw bestaande productie omgeving.

Xcelerate kan gekoppeld worden aan verschillende soorten draaimachines zoals draaimachine met enkel spindel en klauwplaat of een draaimachine met enkel spindel en spantang, of draaimachine met dubbel spindel. De machine koppeling en een automatische deur zijn twee belangrijke elementen voor een stabiele en betrouwbare automatisering. Cellro heeft jarenlange ervaring met het koppelen van automatisering aan allerlei machinemerken, daarin ontzorgen wij onze klanten.

Xcelerate automatiseert onder andere deze CNC Machines:

Zij kiezen al voor automatisering