Voordelen van een EMCO

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

EMCO machines automatiseer je met Cellro

Veel werknemers in de verspanende industrie hebben al tijdens hun opleiding kennisgemaakt met de draai- en freesmachines van EMCO. De van oorsprong Oostenrijkse machinefabrikant heeft haar assortiment de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid van klein en compact naar de wat zwaardere en meer geavanceerde werkstations voor zowel conventionele als geautomatiseerde productie van kleine en middelgrote series. Cellro biedt hiervoor de meest geschikte automatiseringsoplossingen.

Haal meer uit EMCO draai- en freesmachines

EMCO is een echt familiebedrijf dat met 75 jaar ervaring en een range kwalitatief hoogwaardige draai- en freesmachines stevig aan de weg timmert. In veel verspanende bedrijven wordt gebruik gemaakt van Hyperturn, Maxxturn, Emcoturn CNC-draaicentra en/of bewerkingscentra van de Umill-, Maxxmill- of Emcomill-serie. Voor al deze EMCO machines levert Cellro met Xcelerate en Elevate automatiseringssystemen die zorgen voor aanzienlijk meer spindeluren en een verhoging van de efficiëntie en kosteneffectiviteit.

Ook een EMCO automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EMCO Hyperturn 665 MC met Xcelerate X20

Een mooi praktijkvoorbeeld is de automatisering aan een EMCO Hyperturn 665 MC met Xcelerate X20. Deze configuratie heeft de besturing aan de linkerkant van de machine. Hierdoor moest Xcelerate wat verder bij de machine vandaan geplaatst worden. Door de tweede vloerscanner is de toegang tot de machine open en veilig toegankelijk voor de operator.

Cellro biedt de beste EMCO-automatiseringsoplossing

Aan de aanvragen die rechtstreeks bij onze hoofdvestiging in Veenendaal binnenkomen of via onze Duitse vestiging in Brackenheim merken wij dat steeds meer verspanende bedrijven hun EMCO CNC-machines willen automatiseren. Op basis van de specifieke wensen en concrete behoefte denken wij vanuit onze expertise en ervaring graag mee over de meest geschikte automatiseringsoplossing. Daarbij kijken we naar de technische specificaties van de machine en interface. Indien nodig gaan wij met EMCO in gesprek om tot de gewenste configuratie te komen. Neem voor meer informatie over het automatiseren van bestaande of nieuwe EMCO CNC draai- of freesmachines contact met ons op.

Video’s

“Met vier Xcelerates kunnen we onze kleine series slim automatiseren.”

Anton Paar produceert meetinstrumenten voor zowel laboratoriumgebruik als voor de procesmeettechn…

Anton Paar produceert meetinstrumenten voor zowel laboratoriumgebruik als voor de procesmeettechniek, voor de drankenindustrie, brouwerijen, maar ook voor de olie-industrie en vele andere gebieden. Het in Graz gevestigde bedrijf heeft momenteel vier Xcelerates in haar machinepark. In deze video doen automatiseringsmanager Dr. Ingo Riemenschneider en verspaningstechnicus Manuel Auer verslag van hun ervaringen met de robot beladingssystemen van Cellro.

Dankzij de Xcelerate is de productie efficiënter en flexibeler ingericht.

Zyfuss gevestigd in Duitsland had behoefte aan een automatiseringsoplossing met een brede inzetba…

Zyfuss gevestigd in Duitsland had behoefte aan een automatiseringsoplossing met een brede inzetbaarheid, en hoge functionaliteit. Zoals product afblazen, centreren, wisselen voor tweede bewerking enz. Met de aanschaf van Xcelerate is de productie efficiënter en flexibeler ingericht.

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines