Voordelen van een Haas

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een Haas CNC-machine

Haas Automation heeft een breed spectrum aan CNC-machines in haar assortiment. Hierbij horen 3-assige freesbanken, 5-assige freesbanken en draaibanken met één hoofdspil of dubbelspillig. In de praktijk zijn CNC-machines van Haas Automation daarom terug te vinden bij een breed publiek. Om het optimale rendement uit uw Haas-machine te halen, raden wij automatisering aan. Het gehele productspectrum van Haas kan door Cellro geautomatiseerd worden.

In welke industrieën worden Haas CNC-machines ingezet?

CNC-machines van Haas Automation worden ingezet in een breed scala aan branches. Grotendeels gaat het om jobbers, ofwel toeleveranciers. Haas-machines worden het meest gebruikt voor makkelijk te verspanen materialen. Dat wil zeggen, lichte materialen zoals kunststof en aluminium. Bij het verspanen van deze materialen heeft het gereedschap minder te lijden en kan er dus ook langere tijd met geproduceerd worden. Een Haas-machine in combinatie met een automatiseringsoplossing wordt vaak ingezet voor kleinere producten of middelgrote series. Voor jobbers is dat een interessante optie, omdat zij per definitie in opdracht werken van een fabrikant en zelf geen of weinig voorraden aanleggen.

Ook een Haas automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verlengen van de productietijd met Xcelerate

De investering in de combinatie van een Haas CNC-machine met een Xcelerate X10 of X20 is al snel de moeite waard. Het is mogelijk om circa 20 tot 50 procent meer spiluren in de week te produceren, omdat Xcelerate volledig geautomatiseerd en dus onbemand te werk gaat. Overdag kan de machine-operator tijdens de kleinere series of producties met korte looptijden met andere werkzaamheden aan de slag, bijvoorbeeld met een andere machine. ’s Avonds en in het weekend kan de CNC-machine van Haas bovendien nog een behoorlijk aantal uur door produceren. Deze extra productie-uren zijn nodig om het optimale rendement uit uw Haas te halen. Door het inzetten van een automatiseringsoplossing wordt de totale investering (dus CNC-machine plus beladingsrobot) veel sneller terugverdiend dan een Haas zonder automatiseringsoplossing. Hierdoor komt men onder de streep veel sneller veel voordeliger uit dan over het algemeen wordt gedacht.

Optimaliseer uw productieproces

Bij het automatiseren van een Haas is het slim inrichten van uw productieproces zeer belangrijk. Welke series worden er ’s ochtends en ’s middags gedaan? Voor welke series kan Xcelerate het beste worden ingezet? En welke serie wordt op het eind van de dag gepland, zodat Xcelerate zo lang mogelijk onbemand door kan produceren? Een productieserie met de langste looptijd kan in dat geval het beste ingepland worden op het eind van de dag. Kleinere series kunnen het best overdag gedaan worden, zodat er tussendoor steeds een medewerker aanwezig is om de machines gereed te maken voor de volgende serie.

Hoe werkt het automatiseren van een Haas CNC-machine?

De machinekoppeling bij een Haas-machine gaat via een I/O-interface. Dat wil zeggen dat er puur gewerkt wordt met input- en outputsignalen. De beladingsrobot en de CNC-machine werken hierbij samen door middel van eenvoudige signalen. Om een Haas-machine te kunnen automatiseren is een automatische deur nodig. In het geval van 3-assige freesmachines kan Cellro ook voor aansturing van de klem zorgen. Het enige wat er dan nog moet gebeuren, is de machine starten en stoppen. Dat kan door middel van de I/O-interface. Verder is een nulpuntspansysteem is een pre, omdat dit de repeteernauwkeurigheid van de beladingsrobot bevordert. CNC-machines van Haas vormen een ideale combinatie met Xcelerate als automatiseringsoplossing. Elevate kan met zijn grote opslagcapaciteit een uitkomst bieden als er grote producties van hetzelfde product seriematig gedraaid dienen te worden. Het automatiseren van een Haas-machine gaat het beste met een nieuw model. Heeft u een ouder Haas-model dat u wilt automatiseren? Neem dan contact op met een van onze specialisten en vraag naar de mogelijkheden.

Video’s

“We hebben gekozen voor automatisering om ons personeel te ontzorgen en meer te kunnen produceren”

Allar Zerspanungstechnik is gespecialiseerd in het produceren van kunststof onderdelen die in di…

Allar Zerspanungstechnik is gespecialiseerd in het produceren van kunststof onderdelen die in diverse industrieën worden geleverd, onder andere in de medische sector. Hiervoor zetten zij Xcelerate van Cellro in met een CNC-machine van Haas. De automatiseringsoplossing is toegepast op een 5-assige freesmachine, zodat vijfzijdige bewerkingen automatisch konden worden uitgevoerd.

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

De verplaatsbaarheid van Cellro’s robot beladingssystemen

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van C…

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van Cellro’s robot beladingssysteem. Binnen 15 minuten is Xcelerate verplaatsbaar tussen maximaal 4 CNC-machines. Hierna kunt u direct verdergaan met het afwerken van uw jobs. Xcelerate wordt gecentreerd in de vloer door middel van conische gaten. In deze video ziet u hoe dit in zijn werk gaat.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines