Header Kellenberger

Automatiseren van een Hurco

Hurco is een Amerikaans machinemerk dat onder andere 3-assige freesmachines, 5-assige freesmachines en draaicentra in haar assortiment heeft. Hurco-machines worden veelal ingezet door toeleveranciers in diverse industrieën, van de landbouw tot de automotive. Hurco wordt vooral gebruikt voor het verspanen van bijvoorbeeld kunststof en aluminium, relatief makkelijk te bewerken materialen. Voor het automatiseren van CNC-machines zoals een Hurco zet Cellro meestal Xcelerate in. Xcelerate is compact, flexibel en biedt voldoende opslagcapaciteit voor verschillende seriegrootten.

Snelle terugverdientijd

De investering in Xcelerate is door de snelle terugverdientijd vaak al snel de moeite waard. Met Xcelerate kunt u namelijk de volledige capaciteit van uw Hurco benutten. Of u nou een product heeft waarvan u er enkele duizenden stuks per maand produceert of vooral kleinere series wilt automatiseren, met Xcelerate is dit mogelijk. In welke mate automatisering loont, is natuurlijk ook afhankelijk van uw proces en van het product dat u produceert. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid, de looptijden en de verkoopprijs van uw product.

Automatiseren van diverse seriegrootten

Het is vooral aan te raden om uw Hurco te automatiseren als u grote of lange series heeft van hetzelfde product. Series van producten met korte looptijden en series met een kleine hoeveelheid producten plant u in dat geval overdag in. Dankzij de flexibiliteit van Xcelerate kunt u eenvoudig schakelen tussen verschillende kleine series en producten. Tussen de series door stelt u uw Xcelerate en uw Hurco-machine om voor de volgende serie. Als u ervoor zorgt dat u de serie met de langste looptijd aan het einde van de werkdag start, haalt u zoveel mogelijk extra productie-uren uit uw Hurco-machine.

Eenvoudige koppeling

Hurco werkt met een I/O-interface, dat geldt zowel voor de bestaande als de nieuwere Hurco-machines. Als het een nieuwe machine betreft kan deze voorbereid worden op automatisering en dan is de koppeling eenvoudig gemaakt. Bestaande Hurco-machines automatiseren is ook mogelijk, maar dan moet deze in de bouw wel al voorbereid zijn. Indien u overweegt om een bestaande Hurco te automatiseren, neem dan contact op met Cellro om de mogelijkheden te onderzoeken.

Wilt u uw Hurco automatiseren?

Vul onderstaand formulier in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Xcelerate automatiseert onder andere deze CNC-machines:

Zij kiezen al voor automatiseren met Xcelerate: