Voordelen van een Hwacheon

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een Hwacheon

Hwacheon is Korea’s oudste CNC-fabrikant. Het bedrijf beschikt dan ook over veel ervaring met verschillende type CNC-machines, van bewerkingscentra tot draaibanken. Deze zijn breed inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan de automobiel of juist de metaalbewerking sector. Wilt u het meeste halen uit uw Hwacheon CNC-machine? Dit kan door deze te automatiseren met Xclerate of Elevate van Cellro.

De koppeling tussen Cellro en Hwacheon

De CNC-machines van Hwacheon zijn geschikt voor automatisering. Deze zijn namelijk standaard te voorzien van de vereisten hiervoor: een deur die automatisch open en dicht gaat en de mogelijkheid voor zowel een fysiek mechanisch interface als een besturingsinterface. Hwacheon kan dan ook gekoppeld worden aan verschillende robots, zoals Xcelerate als Elevate. Er bestaan al meerdere koppelingen tussen Hwacheon CNC-machines en een Cellro robotcel. 

Ook een Hwacheon automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Haal meer uit uw productieproces met Xcelerate en Elevate

Automatisering biedt veel voordelen. Zo verhoogt het uw productstabiliteit. Een robot maakt immers geen fouten. Zolang deze goed staat ingesteld, zal de robot altijd de juiste handeling uitvoeren. Dit reduceert de foutkans in het proces. Daarnaast draait de robot veel meer productie, ook ‘s nachts en in het weekend. Deze klant (een producent van spuitgietmatrijzen) is daarom erg te spreken over hun Xclerate: “Met Xclerate gaat het werk ook door als de lichten uit zijn.”

Video’s

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

De verplaatsbaarheid van Cellro’s robot beladingssystemen

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van C…

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van Cellro’s robot beladingssysteem. Binnen 15 minuten is Xcelerate verplaatsbaar tussen maximaal 4 CNC-machines. Hierna kunt u direct verdergaan met het afwerken van uw jobs. Xcelerate wordt gecentreerd in de vloer door middel van conische gaten. In deze video ziet u hoe dit in zijn werk gaat.

Toegankelijkheid van de machine

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens pro…

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens productie niet meer toegankelijk is. Een veilig situatie moet immers altijd gewaarborgd blijven. De robot beladingssystemen van Cellro brengen daar verandering in, zonder dat dit de veiligheid van u en uw medewerkers in gevaar brengt. Er zijn vier verschillende veiligheidsmaatregelen die Cellro toepast om de toegang tot uw CNC-machine te behouden terwijl deze gekoppeld is aan Xcelerate of Elevate.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines