Voordelen van een Kellenberger

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een Kellenberger

Kellenberger is een Zwitsers machinemerk dat onderdeel uitmaakt van Hardinge. Het assortiment aan Kellenberger-machines bestaat uit rondslijpmachines. De machines worden in een breed scala aan branches toegepast, van de medische industrie tot de machinebouw. De meeste verspaners hebben wel een slijpbank staan. In veel gevallen loont het al snel de moeite om uw Kellenberger te automatiseren. Cellro kan u hierbij helpen.

De juiste automatiseringsoplossing voor uw Kellenberger

Kellenberger biedt twee soorten slijpmachines: rondslijpmachines voor het slijpen van ronde producten en vlakslijpmachines voor het slijpen van vlakke producten. Slijpen is een manier van verspanen die voor specifieke toepassingen wordt ingezet. Het wordt vaak gecombineerd met draaien of frezen. Na de eerste bewerking (die uit draaien of frezen bestaat) kan een werkstuk bijvoorbeeld nageslepen worden om een bepaalde oppervlakteruwheid te vereffenen.

Slijpmachines zoals een Kellenberger werken daarom ook met een ander bereik dan freesbanken en draaibanken. In de basis is een slijpmachine daarentegen een CNC-machine, net als een freesbank of een draaibank. Dit betekent dat een koppeling tussen een robot beladingssysteem van Cellro en een slijpmachine van Kellenberger net zo eenvoudig is te maken als de meeste draai- en freesmachines. Bovendien werkt de interface van een Kellenberger uitstekend samen met de besturingssoftware van Cellro.

Zowel Xcelerate als Elevate kunnen worden gekoppeld aan een slijpmachine van Kellenberger. Indien u behoefte hebt aan een grote opslagcapaciteit of als u werkt met een grote diversiteit aan kleine series, is Elevate aan te raden. In andere gevallen kunt u uw Kellenberger ook automatiseren met Xcelerate.

Ook een Kellenberger automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zijn uw producten geschikt voor automatisering?

De slijpmachines van Kellenberger zijn dus uitermate geschikt voor automatisering met Xcelerate of Elevate, maar het soort product dat u verspaant, speelt ook een rol. Bij automatisering is de manier waarop het product wordt opgespannen in de machine belangrijk. Bij de automatisering van een vlakslijpbank wordt er meestal gewerkt met een vacuümgripper of een magnetische gripper om de werkstukken op te kunnen pakken. Meestal vormt dit geen probleem. Sommige producten kunnen echter te dun zijn voor een optimale product handling. Ook stapelen in de lades van Xcelerate is dan niet aan te raden, omdat de producten zich aan elkaar kunnen gaan hechten. Neem contact op met onze experts als u twijfelt of uw product geschikt is voor automatisering. Cellro denkt graag met u mee over de geschikte automatiseringsoplossing voor uw machine, proces en product.

Video’s

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

De verplaatsbaarheid van Cellro’s robot beladingssystemen

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van C…

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van Cellro’s robot beladingssysteem. Binnen 15 minuten is Xcelerate verplaatsbaar tussen maximaal 4 CNC-machines. Hierna kunt u direct verdergaan met het afwerken van uw jobs. Xcelerate wordt gecentreerd in de vloer door middel van conische gaten. In deze video ziet u hoe dit in zijn werk gaat.

Toegankelijkheid van de machine

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens pro…

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens productie niet meer toegankelijk is. Een veilig situatie moet immers altijd gewaarborgd blijven. De robot beladingssystemen van Cellro brengen daar verandering in, zonder dat dit de veiligheid van u en uw medewerkers in gevaar brengt. Er zijn vier verschillende veiligheidsmaatregelen die Cellro toepast om de toegang tot uw CNC-machine te behouden terwijl deze gekoppeld is aan Xcelerate of Elevate.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines