Voordelen van een Leistritz

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een Leistritz

Wilt u uw Leistritz nog efficiënter inzetten? Dit is mogelijk met de automatiseringsoplossingen van Cellro! Het Duitse Leistritz, opgericht in 1904, is gespecialiseerd in CNC-machines voor de laatste bewerking van een product. Denk bijvoorbeeld aan de speedbanen in een tandwiel of het aanbrengen van de tanden van uw wormwiel. Leistritz-machines zijn dan ook zeer precies. De CNC-machines zijn breed inzetbaar bij alles wat met aandrijvingen te maken heeft. Om deze reden kunt u ze overal tegenkomen: van de verpakkingsindustrie tot de agrarische sector.

De koppeling tussen Xcelerate en Leistritz

Cellro heeft al verschillende Leistritz-machines geautomatiseerd. Het betreft de Nutenziehmaschinen (speedbaanschaafmachines) en wormwielfreesmachines. Xcelerate is een goede match met deze machines. De koppeling tussen Leistritz-machines en Xcelerate is dan ook eenvoudig gelegd. Het grote voordeel van Xcelerate is dat er opties kunnen worden toegevoegd. Onze Duitse klant Koch Pac-Systeme profiteert al van deze mogelijkheid. De wormwielfreesmachines van Koch moeten van tevoren namelijk worden ingevet. Dit heeft Cellro opgenomen in het geautomatiseerde productieproces. De wormwielen worden nu geheel automatisch ingevet door Xcelerate.

Ook een Leistritz automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Xcelerate: eindeloze mogelijkheden

Cellro biedt met Xcelerate automatiseringsoplossingen op maat. Heeft u net als Koch Pac-Systeme extra stappen in uw productieproces? Of worden er meerdere producten bewerkt in één run? Xcelerate schakelt eenvoudig tussen verschillende handelingen en productsoorten. De software van Xcelerate maakt het mogelijk om altijd nieuwe opties toe te voegen. Huidige gebruikers zijn zeer te spreken over deze flexibiliteit. Ieder productieproces is immers uniek. Door de eindeloze mogelijkheden van Xcelerate haalt u altijd het meeste uit uw automatisering.

Dit merk is met name geschikt voor Xcelerate, maar we willen de deur open houden voor andere producten.

Ook uw Leistritz automatiseren? Wij geven graag persoonlijk advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Video’s

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

De verplaatsbaarheid van Cellro’s robot beladingssystemen

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van C…

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van Cellro’s robot beladingssysteem. Binnen 15 minuten is Xcelerate verplaatsbaar tussen maximaal 4 CNC-machines. Hierna kunt u direct verdergaan met het afwerken van uw jobs. Xcelerate wordt gecentreerd in de vloer door middel van conische gaten. In deze video ziet u hoe dit in zijn werk gaat.

Toegankelijkheid van de machine

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens pro…

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens productie niet meer toegankelijk is. Een veilig situatie moet immers altijd gewaarborgd blijven. De robot beladingssystemen van Cellro brengen daar verandering in, zonder dat dit de veiligheid van u en uw medewerkers in gevaar brengt. Er zijn vier verschillende veiligheidsmaatregelen die Cellro toepast om de toegang tot uw CNC-machine te behouden terwijl deze gekoppeld is aan Xcelerate of Elevate.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines