Header 1988x475px - Makino

Automatiseren van een Makino

Makino is een Japanse machinebouwer die gespecialiseerd is in machineontwerp en digitale innovatie. Het bedrijf biedt veel verschillende CNC-machines aan, maar ze zijn met name bekend vanwege hun freesmachines. Bijna alle CNC-machines van Makino zijn te automatiseren met de standaardrobots van Cellro. Hiervoor zijn zowel Xcelerate als Elevate in te zetten. Dankzij de afmetingen van de Makino-machines zijn ze relatief eenvoudig te automatiseren. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor automatisering.

24/7 produceren met een geautomatiseerde Makino

Vaak wordt er gekozen om de Makino-machine te combineren met een extra draaitafel of palletwisselaar. Hierdoor kunnen er tijdens het frezen producten worden beladen met Xcelerate of Elevate. Dit zorgt ervoor dat de Makino-machine direct door kan produceren zodra deze klaar is met een serie. Ook de beladingsrobot kan meteen verder met het ontladen en beladen van producten. Zo kan er 24/7 volop geproduceerd worden. Normaal gesproken staat de CNC-machine een poosje stil als hij opnieuw beladen wordt. Eerst stopt de machine, dan gaat de spindel omhoog of naar achteren en er gaat een deur open. Vervolgens gaat de beladingsrobot naar binnen, haalt een product weg en plaatst een nieuwe. In sommige gevallen dient een product ook nog afgeblazen te worden. Alles bij elkaar staat de machine al gauw dertig seconden stil. De Makino-machine kan daarentegen continue blijven draaien. De tijd die het de beladingsrobot kost om nieuwe producten te beladen is namelijk korter dan de bewerkingstijd van de Makino-machine. Tijdens het beladen staat aan de andere kant van de draaitafel dus altijd al een nieuwe reeks producten klaar om bewerkt te worden. Zo kan de productie soepel door lopen. Makino-machines zijn multi-inzetbaar. Wij komen de Makino-machines vaak tegen bij klanten met een eigen te verspanen product en met een hoge verwachting van de machine op het gebied van frezen. De combinatie van constante productie en automatisering betekent al snel een hoge ROI van uw automatiseringsoplossing.

Automatiseren met Xcelerate of Elevate

Xcelerate kunt u bijvoorbeeld inzetten op de D300 van Makino, een 5-assige freesmachine. Het robothandelingsgewicht van Xcelerate is 10-12 kg. Dit kan zelfs uitgebreid worden naar 20 of 35 kg. Xcelerate kan uitgebreid worden met Fixture Exchange, wat zorgt voor meer flexibiliteit. Verder heeft Xcelerate een zeer ruime opslagcapaciteit met vier lades. Per lade kan er maximaal 200 kg aan producten worden opgeslagen. Wanneer dit toereikend is, bevelen wij altijd Xcelerate aan. Wanneer dat niet het geval is, biedt Elevate een uitkomst. Elevate is bijvoorbeeld een geschikte beladingsrobot voor de A-serie van Makino, waar onder andere de Makino A61 toe behoort. Voor de Makino A51 is zowel Elevate als Xcelerate geschikt.

Ook uw CNC-machine van Makino automatiseren?

Over het algemeen zijn CNC-machines van Makino makkelijk te automatiseren. Bovendien heeft Cellro jarenlange ervaring met het automatiseren van diverse machines. Bent u geïnteresseerd in het automatiseren van uw Makino? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines:

Waarom zij kiezen voor automatiseren:

Imminkhuizen Metaaltechniek
Rijk Imminkhuizen Elevate

“Het rendement gaat met wel 100% omhoog.”

Rijk Imminkhuizen Elevate Xcelerate
Elevate en Xcelerate bij Imminkhuizen Metaaltechniek Een echt familiebedrijf in metaalbewerking, zo mag je Imminkhuizen Metaaltechniek zeker noemen. In...