CNC Matec automatiseren

Automatiseren van een Matec

Freesmachines van Matec zijn uitermate geschikt voor automatisering met een beladingsrobot. Hierbij ligt de focus met name op de 5-assige freesmachines van Matec. Om de investering van een dergelijke Matec-machine snel terug te verdienen, wilt u uw freesmachine zo veel mogelijk laten draaien. Daar kan Cellro u bij helpen.

Matec-machines automatiseren met Elevate

Matec-machines hebben aan de zijkant een deur waar de beladingsrobot producten kan afleggen. Daarnaast zijn Matec-machines breed inzetbaar. Over het algemeen worden de machines veel door toeleveranciers aangeschaft. In de basis produceert Matec relatief grote freesmachines, maar daarnaast heeft Matec ook kleinere freesmachines in het assortiment. De Matec HVK 30 is bijvoorbeeld zeer geschikt voor automatisering met Elevate. Met Elevate kan deze machine 24/7 onbemand door produceren. Deze 5-assige freesmachine wordt meestal gebruikt voor producten die Elevate qua grootte uitstekend kan handelen. Omdat Matec-machines een robot nodig hebben met een grote opslagcapaciteit om ’s nachts door te produceren, is Elevate de logische keus. Meestal wordt een freesmachine van Matec aangeschaft voor de productie van een product van groot formaat. Deze producten passen niet in Elevate, maar toch zijn ook deze grotere machines van Matec te automatiseren. In dat geval wordt de Matec-machine overdag beladen met grote werkstukken. Vervolgens wordt de freesmachine na werktijd door Elevate beladen met kleinere producten. Zo kan de freesmachine optimaal worden benut en stijgt de ROI.

Randvoorwaarden bij het automatiseren van een Matec

Belangrijke voorwaarden voor het automatiseren van een Matec zijn dat er automatische deuren in de machine moeten zitten (aan de zijkant) en dat er een nulpuntspansysteem op moet zitten. Indien de automatiseringsoplossing tegelijk gebouwd wordt met de machine, worden deze randvoorwaarden automatisch doorgevoerd. Als dit nog niet het geval is, ligt het aan de machinebouwer of dit alsnog doorgevoerd kan worden. Bij Matec-machines is dit meestal niet complex.

Klantcase: Posytec

Bij één van onze klanten, Posytec, is Modulerate ingezet om een Matec-machine te automatiseren. Modulerate is een flexibel systeem waarmee één of twee machines geautomatiseerd kunnen worden. Het grootste voordeel voor Posytec hierbij is dat de Matec-machine gedurende de dag voor de productie van kleinere series gebruikt kan worden. ’s Nachts produceert de Matec-machine dan de grotere series.

Automatiseren van 3-assige en 6-assige Matec-machines

Naast de 5-assige freesmachines van Matec zijn ook de 3-assige en 6-assige te automatiseren. Echter wordt er met Cellro-robots over het algemeen één product naar een klem toegebracht. Als een 3-assige freesmachine aangeschaft wordt voor een bepaald product, worden er meestal verschillende klemmen naast elkaar geplaatst. Cellro kijkt graag met u mee om vast te stellen of het bereik van Elevate toereikend is in uw situatie. Informeer daarom bij onze experts naar de mogelijkheden voor het automatiseren van 3-assige en 6-assige freesmachines van Matec.

Meer weten over Matec-machines automatiseren?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines:

Waarom zij kiezen voor automatiseren:

Imminkhuizen Metaaltechniek
Rijk Imminkhuizen Elevate

“Het rendement gaat met wel 100% omhoog.”

Rijk Imminkhuizen Elevate Xcelerate
Elevate en Xcelerate bij Imminkhuizen Metaaltechniek Een echt familiebedrijf in metaalbewerking, zo mag je Imminkhuizen Metaaltechniek zeker noemen. In...