Matsuura CNC machine met Cellro Xcelerate

Automatiseren van een Matsuura

Matsuura is een Japans machinemerk dat diverse freesbanken produceert. Denkt u eraan om uw Matsuura te automatiseren met een beladingsrobot? Dan is Xcelerate van Cellro de juiste oplossing. Of het nu om een nieuwe of bestaande machine gaat, Cellro is in staat om 3-, 4-, en 5-assige freesmachines van Matsuura te automatiseren. Zo kunt u meer spindeluren draaien en een grotere productieoutput genereren.

Welke Matsuura-machines kunnen door Cellro geautomatiseerd worden?

Cellro heeft met name ervaring met het automatiseren van machines uit de MX-serie van Matsuura. Matsuura-machines die behoren tot de MX-serie worden aan de voorkant beladen. Xcelerate kan gekoppeld worden aan alle soorten Matsuura-machines en is in staat om onbemand kleine tot middelgrote series te verwerken. Huidige gebruikers van Xcelerate prijzen de beladingsrobot om zijn gebruiksgemak en flexibiliteit. Cellro heeft daarnaast al eens een Matsuura-machine geautomatiseerd met Skid, bij MCM Liessel. Dankzij een nauwe samenwerking tussen Matsuura en Cellro sluiten de machines naadloos op elkaar aan. Matsuura hanteert het besturingssysteem van Fanuc op al hun machines. Voor Cellro is het eenvoudig om een beladingsrobot te koppelen aan een CNC-machine met Fanuc-besturing. Dit maakt het nog aantrekkelijker om de stap naar automatisering te maken met een Matsuura. Dankzij het gerobotiseerde beladingssysteem van Cellro kan de Matsuura-machine dan dag en nacht zijn werk blijven doen.

Hoge nauwkeurigheid met een geautomatiseerde Matsuura

Matsuura verwijdert standaard de tafel van hun 5-assige freesmachines. Normaal gesproken zitten er sleuven in de tafel waarin bepaalde onderdelen vastgemaakt kunnen worden, zodat deze rondom de tafel bewerkt kunnen worden. Bij het automatiseren van een CNC-machine wordt er een pallet in de machine geplaatst om daar vervolgens producten op te plaatsen. Een opstapeling van een tafel, een nulpuntspansysteem, een klem en dan nog een product, geeft veel ruimteverlies. Daarom haalt Matsuura de tafel weg en zet het nulpuntspansysteem direct op de vijfde as. Dit levert een hogere nauwkeurigheid en een groter bewerkingsbereik op.

Ook een Matsuura automatiseren? Wij geven u graag advies.

Bent u ook nieuwsgierig geworden hoe u efficiënter uw Matsuura kan inzetten? Neem direct contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Xcelerate automatiseert onder andere deze CNC-machines:

Zij kiezen al voor onze automatiseringsoplossingen:

Imminkhuizen Metaaltechniek
Rijk Imminkhuizen Elevate

“Het rendement gaat met wel 100% omhoog.”

Rijk Imminkhuizen Elevate Xcelerate
Elevate en Xcelerate bij Imminkhuizen Metaaltechniek Een echt familiebedrijf in metaalbewerking, zo mag je Imminkhuizen Metaaltechniek zeker noemen. In...