Voordelen van een Matsuura

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een Matsuura

Matsuura is een Japans machinemerk dat diverse freesbanken produceert. Denkt u eraan om uw Matsuura te automatiseren met een beladingsrobot? Dan is Xcelerate van Cellro de juiste oplossing. Of het nu om een nieuwe of bestaande machine gaat, Cellro is in staat om 3-, 4-, en 5-assige freesmachines van Matsuura te automatiseren. Zo kunt u meer spindeluren draaien en een grotere productieoutput genereren.

Welke Matsuura-machines kunnen door Cellro geautomatiseerd worden?

Cellro heeft met name ervaring met het automatiseren van machines uit de MX-serie van Matsuura. Matsuura-machines die behoren tot de MX-serie worden aan de voorkant beladen. Xcelerate kan gekoppeld worden aan alle soorten Matsuura-machines en is in staat om onbemand kleine tot middelgrote series te verwerken. Huidige gebruikers van Xcelerate prijzen de beladingsrobot om zijn gebruiksgemak en flexibiliteit. Cellro heeft daarnaast al eens een Matsuura-machine geautomatiseerd met Skid, bij MCM Liessel. Dankzij een nauwe samenwerking tussen Matsuura en Cellro sluiten de machines naadloos op elkaar aan. Matsuura hanteert het besturingssysteem van Fanuc op al hun machines. Voor Cellro is het eenvoudig om een beladingsrobot te koppelen aan een CNC-machine met Fanuc-besturing. Dit maakt het nog aantrekkelijker om de stap naar automatisering te maken met een Matsuura. Dankzij het gerobotiseerde beladingssysteem van Cellro kan de Matsuura-machine dan dag en nacht zijn werk blijven doen.

Ook een Matsuura automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoge nauwkeurigheid met een geautomatiseerde Matsuura

Matsuura verwijdert standaard de tafel van hun 5-assige freesmachines. Normaal gesproken zitten er sleuven in de tafel waarin bepaalde onderdelen vastgemaakt kunnen worden, zodat deze rondom de tafel bewerkt kunnen worden. Bij het automatiseren van een CNC-machine wordt er een pallet in de machine geplaatst om daar vervolgens producten op te plaatsen. Een opstapeling van een tafel, een nulpuntspansysteem, een klem en dan nog een product, geeft veel ruimteverlies. Daarom haalt Matsuura de tafel weg en zet het nulpuntspansysteem direct op de vijfde as. Dit levert een hogere nauwkeurigheid en een groter bewerkingsbereik op.

Video’s

“Onze mensen kunnen zich nu bezighouden met werkzaamheden waar kennis voor nodig is”

G.A.B. Metaal is gevestigd in Bergeijk en richt zich op de productie van zowel seriewerk als enk…

G.A.B. Metaal is gevestigd in Bergeijk en richt zich op de productie van zowel seriewerk als enkelstuks en prototypes. G.A.B. Metaal is gespecialiseerd in het maken van complexe producten voor onder andere de luchtvaart, de medische industrie en de energie-industrie. In 2011 zijn ze gestart met automatiseren met de insteek om eerst ervaring op te doen. Inmiddels heeft G.A.B. Metaal meerdere bewerkingscentra waarvan er twee bediend worden door Xcelerates.

“Wij produceren nu 24/7 kleine series”

Het automatiseren van een sterk herhalende productiecyclus 24/7 is relatief ongecompliceerd. Maar…

Het automatiseren van een sterk herhalende productiecyclus 24/7 is relatief ongecompliceerd. Maar als er sprake is van veel verschillende producten en een onvoorspelbare behoefte, is automatisering een grote uitdaging. Dit was ook het geval bij het Nederlandse verspanend bedrijf MCM. MCM had voorheen twee Cellro Round-systemen in gebruik en had de volledige 24/7-capaciteit van beide systemen bereikt. Om verder te kunnen groeien besloot het te investeren in een derde, volledig geautomatiseerd productieplatform. Ditmaal koos MCM voor een krachtige combinatie van een Cellro Ultimate en een Matsuura MX850 5-assige machine, gezamenlijk bekend als de Dominator.

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines