Voordelen van een Mazak

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een Mazak

Automatiseren om meer productieve uren uit uw Mazak te halen? Dan is een robot beladingssysteem van Cellro voor u dé oplossing. Cellro heeft ruime ervaring met het koppelen van verschillende Mazak-machines. Zo automatiseerden we onder andere een Mazak Integrex i100S Matrix 2 voor een klant in de medische industrie, een Mazak Quick Turn Smart 200 en een Mazak Variaxis i700.

Mazak is opgericht in 1919 en op dit moment een wereldwijde speler op het gebied van CNC-machines. Voor de Nederlandse markt kunt u terecht bij de vestiging Yamazaki Mazak Nederland in Houten. Hier heeft u de mogelijkheid om de Mazak machines en nieuwste technologie in actie te zien, maar ook voor verkoop en support kunt u bij Mazak Nederland terecht.

Mazak levert veel verschillende CNC-machines, van kleine draaibanken tot grote freesbanken. Bij Mazak staan waardes als ‘hoge kwaliteit’, ‘geavanceerd’ en ‘internationaal’ hoog in het vaandel. Cellro automatiseert de volgende Mazak-machines:

  • Draaimachines
  • Multitaskmachines
  • 3-assige freesmachines
  • 4-assige freesmachines horizontaal
  • 5-assige freesmachines

Ook een Mazak automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De koppeling tussen Cellro-systemen en Mazak-machines

Cellro-systemen kunnen gekoppeld worden aan alle soorten Mazak-machines en zijn in staat om kleine tot middelgrote series te verwerken. Huidige gebruikers van onze robot beladingssystemen prijzen het gebruiksgemak en de flexibiliteit. Ze zijn in staat om hun Mazak optimaal te benutten. Overdag worden enkel stuks geproduceerd, in de nacht gebruiken zij hun Mazak, zoals de Mazak Variaxis i700, voor kleine of middelgrote series. Ook als er geen personeel aanwezig is, kan de Mazak-machine door blijven produceren dankzij het gerobotiseerde beladingssysteem van Cellro.

Video’s

“Meestal draait hij zo’n 12 uur per dag”

Rijk Imminkhuizen zag automatisering als de enige manier om tegen lagelonenlanden op te kunnen. D…

Rijk Imminkhuizen zag automatisering als de enige manier om tegen lagelonenlanden op te kunnen. De keuze viel op Xcelerate, waar Imminkhuizen inmiddels een aantal jaren mee werkt. Met name het gebruiksgemak en de flexibiliteit van Xcelerate vielen in de smaak. Hoewel Xcelerate aanvankelijk was aangeschaft voor de productie van middelgrote series, merkte Imminkhuizen snel dat het systeem juist ook zeer geschikt is voor kleine series. Daarnaast ontwierp het bedrijf haar eigen grippervingers en inlays – de platen in de lades die de producten op hun plaats houden – zodat de laagst mogelijke omsteltijd gerealiseerd werd.

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines zoals de Mazak variaxis i700. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

De verplaatsbaarheid van Cellro’s robot beladingssystemen

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van C…

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van Cellro’s robot beladingssysteem. Binnen 15 minuten is Xcelerate verplaatsbaar tussen maximaal 4 CNC-machines. Hierna kunt u direct verdergaan met het afwerken van uw jobs. Xcelerate wordt gecentreerd in de vloer door middel van conische gaten. In deze video ziet u hoe dit in zijn werk gaat.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines