Voordelen van een Okuma

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een Okuma CNC-machine

Okuma is een van oorsprong Japans CNC-merk. Okuma CNC machines worden vooral veel ingezet in de machinebouw. De CNC machines van Okuma worden dus veel gebruikt voor moeilijk te verspanen materialen en relatief complexe producten. Het assortiment bevat diverse CNC machines zoals een Okuma CNC draaibank en freesbank, maar ook slijpmachines en multitasking machines. Een Okuma machine wordt geroemd om zijn nauwkeurigheid, stabiliteit en vermogen om langdurig door te produceren. Daarvoor dient het logistieke proces van de Okuma machine wel geautomatiseerd te worden. Dat kan met behulp van de beladingsrobots van Cellro.

24/7 produceren met uw CNC machine

Okuma CNC machines zijn voor verschillende doeleinden inzetbaar. Klanten die kiezen voor een Okuma machine hebben meestal een eigen te verspanen product. Ook hebben zij een hoge verwachting van de machine op het gebied van frezen, draaien of slijpen. Het gaat namelijk vaak om moeilijk te verspanen materialen. Met automatisering kan uw Okuma machine 24 uur soepel doordraaien. Zowel de onbemande nacht- en weekenddiensten, als de dagelijkse activiteiten. De beladingsrobots beladen en ontladen de Okuma CNC machine. De beladingsrobots beladen en ontladen de Okuma CNC-machine. Dankzij deze continue productie kunt u al snel rekenen op een hoge ROI van uw beladingsrobot én CNC-machine.

Ook een Okuma machine automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoge opslagcapaciteit met Xcelerate en Elevate

Okuma CNC-machines zijn bijna allemaal te automatiseren met Xcelerate en Elevate, de beladingsrobots van Cellro. Xcelerate beschikt over een hoge opslagcapaciteit dankzij de vier lades. Indien u behoefte heeft aan nog meer opslagcapaciteit is Elevate de ideale oplossing. Met name bewerkingscentra van Okuma, waarbij draaien en frezen gecombineerd worden, worden vaak geautomatiseerd door Cellro. In de basis zijn dit draaimachines, maar hier worden freeselementen aan toegevoegd. Ook 5-assige freesbanken worden regelmatig door Cellro geautomatiseerd.

Eenvoudige machinekoppeling

Het automatiseren van een Okuma CNC machine is relatief eenvoudig. Ondanks dat Okuma werkt met een eigen besturingssysteem, zijn de beladingsrobots van Cellro uitstekend te koppelen aan de Okuma CNC. Naast de standaard input- en outputsignalen is een wederzijdse datatransfer tussen robot en machine namelijk ook mogelijk met de Okuma-interface.

Video’s

“Wij hebben momenteel vier Xcelerates in werking”

Anton Paar heeft maar liefst vier Xcelerates in haar productiehal staan. Onlangs heeft Anton Paar…

Anton Paar heeft maar liefst vier Xcelerates in haar productiehal staan. Onlangs heeft Anton Paar zelfs een vijfde Xcelerate gekocht: Xcelerate X60. Het Oostenrijkse bedrijf produceert meetinstrumenten, van kleine mobiele apparaten tot kamergrote meetsystemen. In het hoofdkantoor in Graz worden de meeste onderdelen voor deze meetsystemen geproduceerd. Het gaat hierbij zowel om mechanische als elektronische productie. Er zitten veel kleine onderdelen in de meetapparatuur. Het bedrijf had automatisering nodig voor mechanische productie waarbij deze kleine onderdelen worden verwerkt. Het gaat hierbij om series van drie tot tien producten tot series van duizend producten.

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

Toegankelijkheid van de machine

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens pro…

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens productie niet meer toegankelijk is. Een veilig situatie moet immers altijd gewaarborgd blijven. De robot beladingssystemen van Cellro brengen daar verandering in, zonder dat dit de veiligheid van u en uw medewerkers in gevaar brengt. Er zijn vier verschillende veiligheidsmaatregelen die Cellro toepast om de toegang tot uw CNC-machine te behouden terwijl deze gekoppeld is aan Xcelerate of Elevate.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines