Okuma CNC-machine Cellro

Automatiseren van een Okuma CNC-machine

Okuma is een van oorsprong Japans CNC-merk. Okuma CNC-machines worden vooral veel ingezet in de machinebouw. De CNC-machines van Okuma worden dus veel gebruikt voor moeilijk te verspanen materialen en relatief complexe producten. Okuma heeft diverse freesmachines, draaimachines en slijpmachines in haar assortiment. CNC-machines van Okuma worden geroemd om hun nauwkeurigheid, stabiliteit en vermogen om langdurig door te produceren. Daarvoor dient het logistieke proces van de Okuma-machine wel geautomatiseerd te worden. Dat kan met behulp van de beladingsrobots van Cellro.

24/7 produceren met uw Okuma CNC-machine

Okuma CNC-machines zijn voor verschillende doeleinden inzetbaar. Klanten die kiezen voor een CNC-machine van Okuma hebben meestal een eigen te verspanen product. Ook hebben zij een hoge verwachting van de machine op het gebied van frezen, draaien of slijpen. Het gaat namelijk vaak om moeilijk te verspanen materialen. Met automatisering kan uw Okuma-machine 24 uur soepel doordraaien. De beladingsrobots beladen en ontladen de Okuma CNC-machine. Dankzij deze continue productie kunt u al snel rekenen op een hoge ROI van uw beladingsrobot én CNC-machine.

Hoge opslagcapaciteit met Xcelerate en Elevate

Okuma CNC-machines zijn bijna allemaal te automatiseren met Xcelerate en Elevate, de beladingsrobots van Cellro. Xcelerate beschikt over een hoge opslagcapaciteit dankzij de vier lades. Indien u behoefte heeft aan nog meer opslagcapaciteit is Elevate de ideale oplossing. Met name bewerkingscentra van Okuma, waarbij draaien en frezen gecombineerd worden, worden vaak geautomatiseerd door Cellro. In de basis zijn dit draaimachines, maar hier worden freeselementen aan toegevoegd. Ook 5-assige freesbanken worden regelmatig door Cellro geautomatiseerd.

Eenvoudige machinekoppeling

Het automatiseren van een Okuma CNC-machine is relatief eenvoudig. Ondanks dat Okuma werkt met een eigen besturingssysteem, zijn de beladingsrobots van Cellro uitstekend te koppelen aan de CNC-machines van Okuma. Naast de standaard input- en outputsignalen is een wederzijdse datatransfer tussen robot en machine namelijk ook mogelijk met de Okuma-interface.

Ook een Okuma automatiseren? Wij geven u graag advies.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Xcelerate automatiseert onder andere deze CNC-machines:

Zij kiezen al voor automatiseren met Xcelerate: