Voordelen van een Overbeck

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een Overbeck

Overbeck is een merk dat slijpmachines en draaibanken aanbiedt. Overbeck is onderdeel van Danobat, maar voert nog steeds haar eigen merknaam. Cellro houdt zich vooral bezig met het automatiseren van de slijpmachines van Overbeck. Over het algemeen gaat het hierbij om product handling met hele kleine producten. Meestal is dit een halffabricaat, een product dat al op een freesbank of draaibank bewerkt is, dat voor nabewerking in de slijpbank wordt gezet. Deze bewerking moet meestal zeer nauwkeurig, zeer glad of een combinatie van beide zijn. Met Xcelerate heeft Cellro een automatiseringsoplossing die aan deze eisen voldoet.

Welke slijpbanken van Overbeck automatiseert Cellro?

Overbeck heeft verschillende slijpbanken in haar assortiment. Cellro heeft de meeste ervaring met het automatiseren van de intern cylindrische slijpbanken en de extern cylindrische slijpbanken van Overbeck. Het automatiseren van een slijpbank werkt meestal op dezelfde manier als het automatiseren van een draaibank. Vaak worden de slijpmachines vanaf de voorkant beladen, waarbij een automatische deur noodzakelijk is. Cellro automatiseert slijpbanken die worden ingezet voor kleinere series (dat wil zeggen dat het hierbij niet gaat om miljoenenproducties) van diverse producten. High mix, low volume: dat is onze kracht.

Ook een Overbeck automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Overbeck automatiseren met hoge nauwkeurigheid

De grootste uitdaging bij het automatiseren van een Overbeck is om het halffabricaat op een goede manier in de slijpbank te krijgen. Hoe kleiner een product, hoe moeilijker de product handling is. Een hoge nauwkeurigheid is essentieel. Met Xcelerate is dit mogelijk. Op Xcelerate is namelijk elke willekeurige inlay te zetten. Daarnaast is hier een geschikte robotgripper voor nodig. De vingers van de robotgripper, en indien nodig de robotgripper zelf, kunnen aangepast worden voor een optimaal proces. De beladingsrobot kan de producten dus positioneren in de machine, zodat de ondersteuning die nodig is ook geboden kan worden.

Eenvoudig automatiseren met de flexibiliteit van Xcelerate

Voorheen werden slijpmachines vaak aangeschaft om een grote serie van één specifiek product te slijpen. De laatste tijd worden er echter steeds meer diverse producten bewerkt met slijpbanken. Flexibiliteit van de automatiseringsoplossing is in dat geval essentieel. Voor Xcelerate is dit een kerneigenschap. Cellro is gespecialiseerd in een soepele omschakeling van het ene naar het andere product in het bewerkingsproces. Inlayconfiguratie en het personaliseren van de vingers van de robotgripper is hét geheim achter deze flexibiliteit. Het is mogelijk om een robotgripper en/of grippervingers te maken die volledig is afgestemd op het product van onze klant, zodat de product handling zo effectief en zo soepel mogelijk wordt.

Video’s

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

De verplaatsbaarheid van Cellro’s robot beladingssystemen

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van C…

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van Cellro’s robot beladingssysteem. Binnen 15 minuten is Xcelerate verplaatsbaar tussen maximaal 4 CNC-machines. Hierna kunt u direct verdergaan met het afwerken van uw jobs. Xcelerate wordt gecentreerd in de vloer door middel van conische gaten. In deze video ziet u hoe dit in zijn werk gaat.

Toegankelijkheid van de machine

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens pro…

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens productie niet meer toegankelijk is. Een veilig situatie moet immers altijd gewaarborgd blijven. De robot beladingssystemen van Cellro brengen daar verandering in, zonder dat dit de veiligheid van u en uw medewerkers in gevaar brengt. Er zijn vier verschillende veiligheidsmaatregelen die Cellro toepast om de toegang tot uw CNC-machine te behouden terwijl deze gekoppeld is aan Xcelerate of Elevate.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines