Voordelen van een Toyoda

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een Toyoda

Toyoda is een van oorsprong Japans merk dat is opgericht als onafhankelijke dochteronderneming van autofabrikant Toyota. Vandaag de dag valt Toyoda echter onder JTEKT. Toyoda-machines worden met name ingezet in de auto-industrie, maar zijn bijvoorbeeld ook terug te vinden in de productie van landbouwmachines. Cellro heeft met name ervaring in het koppelen van onze Toolchanger aan CNC-machines van Toyoda. Toolchanger is een externe opslagcarrousel waarin gereedschappen voor CNC-machines geplaatst en volledig automatisch gewisseld kunnen worden.

24/7 produceren met uw Toyoda-machine

Toyoda-machines worden meestal gebruikt voor 24/7-productie. Om een complete vorm uit een stuk metaal te kunnen verspanen, zijn er vaak veel verschillende gereedschappen nodig, van boren tot frezen. Bovendien worden er vaak meerdere soorten producten verspaand. Zodra dit proces geautomatiseerd wordt, moet hierbij voldoende ruimte zijn voor alle verschillende gereedschappen die nodig zijn voor elk product. Hierdoor is het aantal benodigde gereedschappen al snel groter dan dat er door de standaard gereedschapshouder in de Toyoda-machine opgeslagen kan worden. In dat geval biedt Toolchanger van Cellro een uitkomst. Toolchanger heeft namelijk ruimte voor honderden verschillende soorten gereedschappen.

Ook een Toyoda automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Koppeling van een Toyoda-machine met Toolchanger

Een CNC-machine kan functioneren zonder automatiseringsoplossing, maar niet zonder gereedschapswisselaar. De Toolchanger is weliswaar een losstaande unit, maar vormt dus wel een wezenlijk onderdeel van de CNC-machine. Toolchanger wordt per definitie ingezet voor een groot aantal gereedschappen, meer dan er standaard in de CNC-machine worden opgeslagen. De capaciteit van het systeem moet daarom uitgebreid worden. Voor een succesvolle koppeling tussen een Toyoda-machine en een Toolchanger moeten de afmetingen van elk gereedschap in het systeem ingevoerd worden. Het koppelen van Toolchanger is het meest eenvoudig bij een nieuwe Toyoda-machine. De instellingen van de machine kunnen dan in de bouw ervan al volledig worden afgestemd op de Toolchanger.

Geautomatiseerd gereedschap wisselen op hoge snelheid

De belangrijkste meerwaarde van Toolchanger ten opzichte van standaard gereedschapsmagazijnen van CNC-machines is de snelheid waarmee de gereedschappen in de machine gewisseld kunnen worden. Dit levert een flinke tijdsbesparing op. Bovendien beschikt de Toolchanger over een apart beladingsmechanisme, zodat het productieproces niet stilgelegd hoeft te worden bij een gereedschapswissel. Dit beladingsmechanisme bevat een hoogtemeter. Hiermee wordt voorkomen dat gereedschappen op de verkeerde plaats worden gezet. Afmetingen van gereedschappen kunnen namelijk sterk van elkaar verschillen.

Horizontale en verticale freesmachines van Toyoda

Toolchanger wordt hoofdzakelijk gekoppeld aan horizontale freesmachines van Toyoda. Toolchanger verzorgt de gereedschapswissel van de Toyoda-machine en is dus geen op zichzelf staand automatiseringssysteem. Volledige automatiseringsoplossingen van Cellro worden meestal gekoppeld aan de verticale freesmachines van Toyoda. Hier kunnen Xcelerate en Elevate voor worden ingezet. Dit zijn complete beladingsrobots met veel mogelijke functionaliteiten. In dat geval gaat het dus om meer dan alleen de gereedschapswissel.

Video’s

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

De verplaatsbaarheid van Cellro’s robot beladingssystemen

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van C…

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van Cellro’s robot beladingssysteem. Binnen 15 minuten is Xcelerate verplaatsbaar tussen maximaal 4 CNC-machines. Hierna kunt u direct verdergaan met het afwerken van uw jobs. Xcelerate wordt gecentreerd in de vloer door middel van conische gaten. In deze video ziet u hoe dit in zijn werk gaat.

Toegankelijkheid van de machine

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens pro…

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens productie niet meer toegankelijk is. Een veilig situatie moet immers altijd gewaarborgd blijven. De robot beladingssystemen van Cellro brengen daar verandering in, zonder dat dit de veiligheid van u en uw medewerkers in gevaar brengt. Er zijn vier verschillende veiligheidsmaatregelen die Cellro toepast om de toegang tot uw CNC-machine te behouden terwijl deze gekoppeld is aan Xcelerate of Elevate.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines