Automatiseringsoplossing Xcelerate Cellro

Archieven: Xcelerate producten

Xcelerate X10, X20

Motorisch gedreven laden Uw product ligt stabiel gepositioneerd, niet onder een hoek Lade blokkering voor incidenteel hogere producten dan uw standaard lade configuratie Inzetbaar voor nieuwe en bestaande CNC-machines Direct inzetbaar voor diverse bewerkingen, draaien, frezen, slijpen en meten  

Xcelerate X15 & X35

Belaad en ontlaad het systeem tijdens lopende productie Uitneembare lades afgestemd op uw product hoogte pallet module Schakel eenvoudig onbemand naar de vollende job met automatische gripper wissel Ontdek meer en download de brochure  

Xcelerate X60

Ergonomische beladingshoogte met de loading functie. Belaad en ontlaad het systeem tijdens lopende productie Inzetbaar voor nieuwe en bestaande CNC-machines Zware product gewichten tot 300 kg per tray  

Xcelerate R-C2 | 6S

Configureerbaar met Xcelerate R-C2 | 6S Automatische nauwkeurige overname door separaat overname station Geïntegreerde reinigingsmodule voor verschillende vloeistoffen Bewezen kwaliteit van Cellro en GRESSEL Meer informatie over de RC2 | 6S

Meer efficiëntie in uw productieproces

Het blijft een uitdaging in een onbemande productie: het frezen van kleine series en enkele stuks. Dit is zeker het geval met een bewerking aan zes zijden.

Een eerste bewerking wordt al steeds vaker geautomatiseerd. Dit is echter niet het geval bij een tweede opspanning of de reiniging van producten. Vaak wordt er daarom gekozen voor het splitsen van de processtappen. Een product kan hierdoor niet in één keer worden afgewerkt. De directe gevolgen: inefficiëntie, extra manuren, juist te weinig onbemande uren, logistieke kosten en extra overhead. Gelukkig bestaat er een oplossing! Met Xcelerate R-C2 | 6S heeft u slechts één processtap nodig voor de eerste opspanning, de tweede opspanning én de reiniging. Een enorme efficiëntieslag voor uw bedrijf!

High-mix/low-volume productie

Met Xcelerate R-C2 | 6S wordt grijpen, spannen en overnemen in één processtap uitgevoerd. Dit gebeurt met de nauwkeurigheid die u gewend bent van pallethandling. Daar krijgt u nog veel meer mogelijkheden bij qua productafmetingen. Het is high-mix, low-volume bij uitstek, waarbij er meerdere kleine series na elkaar worden geproduceerd.

In de innovatieve R-C2 zijn grijpen en klemmen samengevoegd. Het materiaal wordt door de robot opgepakt en ingespannen. De R-C2 robotkop is uitgerust met sensoren, waardoor het klemmen gecontroleerd en zeer betrouwbaar is.

De combinatie R-C2 met een 6S overnamestation maakt het mogelijk om deze geautomatiseerde klemmethodiek ook toe te passen bij de tweede opspanning. Hiermee kan een product aan alle zes zijden bewerkt worden. Dit gebeurt volledig automatisch. Er zijn hier slechts twee klemmen voor nodig, in tegenstelling tot een pallet per product.

Neem contact op

Zo werkt Xcelerate R-C2 | 6S: stap voor stap

1. Systeem beladen

Het systeem wordt beladen met materiaal en de bijhorende klemmen en klembekken.

2. Job Manager

De operator voert de jobs in via Job Manager. De operator geeft ook aan welke fixture een product gebruikt. Dit ligt dus vast in de productconfiguratie. Het systeem koppelt de juiste opspanningen vervolgens automatisch aan de juiste producten.

3. Robot pakt klem en grijpt product

De robot pakt een klem op met de R-C2 kop en grijpt een product uit de lade.

4. Centreerstation

Het product wordt gecentreerd op het centreerstation.

5. Eerste bewerking

De robot neemt het product in de klem mee naar de machine en plaatst de klem op het machinebed voor de eerste bewerking. De machine bewerkt het materiaal tot aan 5 zijden.

6. Cleaning station

Na het bewerken wordt het geklemde product schoongeblazen in het cleaning station.

7. Tweede opspanning

De klem van de eerste opspanning wordt onderin het overnamestation geplaatst. Ondertussen is een lege klem bovenin het station geplaatst voor de tweede opspanning. Deze zakt naar beneden om het product over te pakken.

8. Tweede bewerking

De robot verplaatst de klem met de tweede opspanning naar de machine voor de tweede bewerking.

9. Bewerking voltooid

Het product wordt terug in de lade geplaatst zodra de tweede bewerking is voltooid. De cyclus herhaalt zich voor de overige producten

De voordelen op een rij

Met Xcelerate R-C2 | 6S kan in één productiegang een compleet bewerkt product gemaakt worden. Het is niet meer nodig om dit in twee of meerdere stappen te doen. Dit bespaart veel tijd en verhoogt de efficiëntie! Het is dus bijzonder kosteneffectief. Met Xcelerate R-C2 | 6S verbeteren verspaners dan ook hun concurrentiepositie. Xcelerate R-C2 | 6S heeft daarnaast nog veel meer voordelen. Hieronder staan ze voor u opgesomd.

 • Geautomatiseerde zeszijdige bewerking van freesproducten.
 • Zeer geschikt voor kleine series en enkelstuks.
 • Constante nauwkeurigheid door de systematische overname van het product en de centrische klemmen.
 • Vereenvoudiging van de logistiek, planning en overhead door minder productiestappen.
 • Kwaliteitsverhoging door volledige productcontrole en minder handmatige tussenkomst in de voorbereiding.
 • Verhoogde efficiënte: minder afgekeurde of overtollige producten en dus geen extra productie om dit te ondervangen.
 • 24/7 verspanen van complete producten.
 • Kortere levertijden: sneller een compleet product gereed voor uitlevering.
 • Zeer hoog machinerendement door robotisering van het gehele proces in 1 cyclus (producthandling, spannen, overname en reiniging).
 • Snelle ROI.
 • Eenvoudig te installeren en te bedienen.
 • Personeel kan zich op het uitdagender werk richten.
 • Compact: een hoge opslagcapaciteit (2,9 m2) op een klein vloeroppervlak (1,4 m2).
 • Bewezen kwaliteit van Cellro en GRESSEL.

In samenwerking met GRESSEL AG

Dit product is ontwikkeld in samenwerking met GRESSEL AG. GRESSEL AG heeft al meer dan 90 jaar ervaring met het opspannen en klemmen van producten. Deze kennis is samengevoegd met de meer dan 15 jaar aan ervaring van Cellro op het gebied van robotautomatisering in de verspanende industrie. Door deze unieke samenwerking zijn gebruikers verzekerd van een innovatieve en betrouwbare oplossing om hun machinerendement te verhogen!

Meer informatie over GRESSEL en R-C2

Capaciteit en afmetingen X20 | R-C2 | 6S

Maximale belasting robot 35 kgStandaard productafmetingen250 x 160 mm (L x B)Maximale producthoogte255 mm
Breedte1.70 meterHoogte2.40 meterDiepte2.40 meter
Gewicht1450 kgMaximaal gewicht per lade150 kgMaximaal gewicht per tray200 kg

Capaciteit en afmetingen X35 | R-C2 | 6S

Maximale belasting robot 35 kgStandaard productafmetingen250 x 160 mm (L x B)Maximale producthoogteconfiguratie afhankelijk
Breedte1.70 meterHoogte2.40 meterDiepte2.40 meter
Gewicht1450 kgMaximaal gewicht per lade300 kgMaximaal gewicht per tray200 kg

Cellro 6S Module

OvernamestationVerticale geleiding voor het overpakken van materiaal
CentreerunitNauwkeurig positioneren van materiaal
Clean unitAfblazen van spanen, stof en koelvloeistof

Gressel R-C2 Module

Mechanisch centrische robot klem moduleGestuurde koppelinrichting
Vrij programmeerbare sluitkracht tot 25 kN (C2 80) of 35 kN (C2 125)
RFID-tag
Gressel klem typeMax. Productgewicht met Robot M-20i/25* (kg)Max. Productgewicht met Robot M-20i/35M* (kg)Spanbereik (mm)Afmetingen zonder bekken (mm)
C2 80 L-1409,622,50-120140x80x50
C2 80 L-1907,6200-140190x80x50
C2 125 L-1606180-84160x125x50
C2 125 L-2352,5150-146235x125x50

*Het maximale productgewicht is afhankelijk van de productafmetingen en de lengte van de klembekken. Neem voor meer informatie contact op met één van onze specialisten.

Neem contact op

Video's

“Wij hebben momenteel vier Xcelerates in werking.”
Anton Paar heeft momenteel vier Xcelerates in haar machinepark. In deze video doen automatiseringsmanager Dr. Ingo Riemenschneider en verspaningstechnicus Manuel Auer verslag van hun ervaringen met de robot beladingssystemen van Cellro.
"We kunnen Xcelerate verplaatsen binnen 15 minuten."
DMF Dietvorst Machinefabriek was op zoek naar één automatiseringsoplossing voor zowel hun draaibank als hun nieuwe freesbank. Danny Dietvorst kwam toen uit bij Cellro. Hij maakt nu optimaal gebruik van de verplaatsbaarheid van Xcelerate.

Meer weten over Xcelerate?

Producten en functionaliteitenTechnologieXcelerate

De drie verschijningsvormen van Xcelerate

Bekijk alle artikelen