Cellro_democentrum-inspiratiedag
Cellro Automotion logo Democentrum Cellro, Veenendaal

Automatisering en opspanning: hoe werkt het?

Vrijdag 24 mei 2019 organiseert Cellro weer een inspiratiedag voor verspaners in de metaalindustrie. Het thema van de inspiratiedag is ‘Automatisering en opspanning: hoe werkt het?’. Cellro nodigt tijdens deze editie tevens twee bedrijven uit die gespecialiseerd zijn in spantechniek. Naast Cellro zullen daarom ook SCHUNK, specialist in spantechniek en grijpsystemen, en BIS Specials, importeur van HAINBUCH en specialist in spantangen, hun producten demonstreren. De inspiratiedag zal plaatsvinden van 10:00 tot 17:00 in het Democentrum van Cellro in Veenendaal.

Denkt u aan automatiseren? Laat u inspireren!

De inspiratiedag is bedoeld voor metaalverspaners die overwegen om de stap naar automatisering te maken. U denkt wellicht dat automatisering voor u een te grote stap is, omdat u kleine series draait of omdat uw de variatie in uw productie te groot is. Niks is minder waar! Cellro is gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen, ook voor kleine en middelgrote bedrijven. Dankzij jarenlange ervaring hebben we veel kennis vergaard op dit gebied. Deze kennis delen we graag met u. Tijdens de inspiratiedag gaan we dieper in op vier onderwerpen rondom het thema ‘automatisering en opspanning’.

1.     Product vs. pallet handling: wanneer gebruik ik wat?

Als u gaat automatiseren is het van belang om vast te stellen wat beter past bij uw productieproces: een automatiseringsoplossing gericht op product handling of pallet handling. Dit hangt af van enkele belangrijke factoren. Tijdens de inspiratiedag zullen we hier dieper op ingaan.

2.     Wat is er nodig aan de machinezijde om te kunnen automatiseren?

Er zijn enkele universele voorwaarden waar uw machine aan moet voldoen om de stap naar automatisering te kunnen maken. Welke voorwaarden zijn dit en hoe kunt u ervoor zorgen dat uw machine hieraan voldoet?

3.     Positioneernauwkeurigheid: waar komt deze vandaan?

Het is essentieel dat de beladingsrobot met een zeer hoge nauwkeurigheid te werk kan gaan. De kwaliteit en de consistentie hiervan moeten immers altijd gelijk blijven. Om dit te kunnen bereiken moet er een naadloze samenwerking zijn tussen de robot en de CNC-machine. Hoe zorgt u ervoor dat uw machine nauwkeurig te werk gaat en dit kan blijven doen bij automatisering?

4.     Procesbeheersing

Een stabiel en beheersbaar proces is zeer voordelig als u de stap naar automatisering wilt maken. Wat wordt er precies verstaan onder een stabiel proces? En hoe zorgt u ervoor dat u uw proces zo kan inrichten dat u klaar bent voor automatisering?

Workshops

Tijdens de inspiratiedag kunt u workshops volgen die ingaan op bovengenoemde onderwerpen. Uiteraard krijgt u hierbij de gelegenheid om vragen te stellen. Onze specialisten staan klaar om met u mee te denken over uw productieproces en uw automatiseringsoplossing. Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de inspiratiedag. Daarbij kunt u aangeven in welke onderwerpen u geïnteresseerd bent. U kunt meerdere onderwerpen aanvinken.

Event - NL - Inspiratiedag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demonstraties van de drie bedrijven

De drie aanwezige bedrijven presenteren hun producten in het Democentrum van Cellro.

Cellro Automotion logo

Cellro

Cellro, opgericht in 2004, is een toonaangevend ontwikkelaar en fabrikant van robotautomatisering voor de verspanende industrie. Het bedrijf staat bekend om haar gestandaardiseerde, modulair opgebouwde automatiseringsoplossingen. Cellro stelt haar klanten in staat om een optimaal rendement te halen uit hun machines. Het resultaat is minder arbeidskosten, meer productie per uur en meer spiluren. Nu en in de toekomst. Cellro’s gestandaardiseerde modulariteit biedt ongekende flexibiliteit en geeft de gebruiker volledig vertrouwen in de toekomst.

Cellro toont tijdens de inspiratiedag Xcelerate X20 met Collet Exchange, Xcelerate X20 met Fixture Exchange en Xcelerate X10. Zo kunt u kennis maken met twee verschijningsvormen van Xcelerate en twee extra functionaliteiten.

Logo_Schunk

SCHUNK

SCHUNK is een Duits familiebedrijf en wereldmarktleider op het gebied van spantechniek en grijpsystemen. Met 11.000 standaardonderdelen biedt SCHUNK ’s werelds grootste assortiment aan systemen met klemtechnologie en grijpsystemen, en met meer dan 2.550 SCHUNK-grijpers heeft SCHUNK ook de meest uitgebreide serie standaard grijperonderdelen op de markt. Het volledige programma aan grijpsystemen omvat meer dan 4.000 onderdelen.

Op de inspiratiedag toont SCHUNK verschillende soorten pneumatische grijpermogelijkheden, automatische wisselsystemen en stationaire spantechnieken.

BIS Specials | HAINBUCH

BIS Specials is gespecialiseerd in spantechiek voor (CNC) draaibanken, freesbanken, vertanding machines, bewerkingscentra en meer. Het bedrijf heeft sinds haar oprichting in 1973 veel kennis en ervaring vergaard op dit gebied. Dit heeft niet alleen betrekking op het standaard bereik, maar ook ‘specials’ voor product- en machinespecifieke delen. Dit jaar is BIS Specials veertig jaar importeur van HAINBUCH. Daarnaast levert het bedrijf alle soorten spantangen voor vrijwel alle typen draaimachines, klauwplaten en toebehoren.

BIS Specials toont op de inspiratiedag spantangen van HAINBUCH.