Voordelen van een Hedelius

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een Hedelius

Hedelius is een Duitse machinebouwer die van oorsprong grote freesmachines in haar assortiment heeft. Naast de grote machines, zoals de Tilenta-serie, heeft Hedelius tegenwoordig ook kleinere 5-assige freesmachines, namelijk de ACURA-serie. Deze freesmachines zijn uitermate geschikt om te automatiseren met Xcelerate van Cellro. Ook Elevate kan ingezet worden als robot beladingssysteem voor een Hedelius.

Automatiseren met Xcelerate of Elevate

De freesbanken uit de Tilenta-serie van Hedelius kunnen op twee posities beladen worden door een robot beladingssysteem. Met Elevate kunt u beide posities geautomatiseerd beladen. Bovendien kunnen ook grotere producten onbemand verwerkt worden door Elevate. Met Xcelerate is het daarnaast mogelijk om één van beide posities te beladen. Het voordeel hiervan is dat de machine aan één kant beladen wordt, terwijl er op de tweede positie tegelijkertijd manueel producten geplaatst kunnen worden. Er zijn dus verschillende mogelijkheden voor het automatiseren van een Hedelius. Wat voor u het meest geschikt is, hangt van de productgrootte en seriegrootte die u dient te verspanen. Naast de grotere Hedelius-freesmachines, automatiseert Cellro ook de 3-assige en 5-assige freesbanken van Hedelius.

Ook een Hedelius automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verschillende productsoorten geautomatiseerd verspanen

Met de freesmachines van Hedelius kunnen dus producten van verschillende groottes bewerkt worden. Ook lange producten kunnen opgespannen worden, hoewel dit wel handmatig dient te gebeuren. Overdag worden vaak dit soort relatief moeilijke producten verspaand, omdat hierbij een vakman aanwezig moet zijn. Vervolgens draait de machine met behulp van Xcelerate of Elevate ’s avonds en ’s nachts onbemand door met het seriematige werk. Kortom, Hedelius CNC-machines worden vaak gebruikt voor een combinatie van producten. De veelzijdigheid van de machine maakt dat Hedelius CNC-machines vaak ingezet worden door toeleveranciers, omdat zij vaak een onvoorspelbare productie hebben.

Voorwaarden voor automatisering

Zoals voor alle 5-assige freesmachines geldt, dienen deze te beschikken over een nulpuntspansysteem en een tafeldoorvoer voordat deze geautomatiseerd kunnen worden. De perslucht die nodig is voor het openen en sluiten van de machineklem moet door de tafel komen. Bovendien moeten de deuren geautomatiseerd zijn of worden. Bij een grote freesbank van Hedelius kunnen beide deuren geautomatiseerd worden met één tandwielaandrijving. In dat geval kunnen beide posities in de machine beladen worden. U kunt er ook voor kiezen om één deur te automatiseren, indien u maar één positie wilt laten beladen.

Video’s

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

De verplaatsbaarheid van Cellro’s robot beladingssystemen

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van C…

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van Cellro’s robot beladingssysteem. Binnen 15 minuten is Xcelerate verplaatsbaar tussen maximaal 4 CNC-machines. Hierna kunt u direct verdergaan met het afwerken van uw jobs. Xcelerate wordt gecentreerd in de vloer door middel van conische gaten. In deze video ziet u hoe dit in zijn werk gaat.

Toegankelijkheid van de machine

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens pro…

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw machine betekent vaak dat de machine tijdens productie niet meer toegankelijk is. Een veilig situatie moet immers altijd gewaarborgd blijven. De robot beladingssystemen van Cellro brengen daar verandering in, zonder dat dit de veiligheid van u en uw medewerkers in gevaar brengt. Er zijn vier verschillende veiligheidsmaatregelen die Cellro toepast om de toegang tot uw CNC-machine te behouden terwijl deze gekoppeld is aan Xcelerate of Elevate.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines