Proces

Verhoog uw productie-output met robotautomatisering

Grondstoffen worden duurder, personeelskosten lopen op. Kortom, uw productiekosten stijgen. Tegelijkertijd willen uw klanten juist hun inkoopkosten drukken. Er wordt een steeds lagere prijs verlangt van leveranciers. Deze twee trends vormen helaas geen duurzame relatie. Hoe zorgt u er dan toch voor dat u hierin mee kan gaan?

Robotautomatisering is het antwoord!

Robotautomatisering is noodzakelijk om aan de wensen van uw klanten te blijven voldoen. Met robotautomatisering kunt u uw productie-output verhogen zonder extra CNC-machines aan te schaffen. Ook het aannemen van extra medewerkers is niet nodig. Sterker nog, u kunt uw vakmensen efficiënter inzetten. Zo kunt u uw kosten drukken en aan de vraag van uw klanten blijven.

Geschikt voor diverse productseries

Cellro is dé expert in het automatiseren van het beladingsproces van verschillende soorten CNC-machines, zoals freesmachines en draaimachines. Cellro biedt een compleet programma van robot beladingssystemen met een handelingsgewicht van 10 t/m 250 kg en een grote diversiteit aan functionaliteiten. De productconfiguratie die aangeschaft wordt, kan naar wens in de toekomst uitgebreid worden met aanvullende functionaliteiten. Hierdoor kunt u laagdrempelig beginnen en bent u tegelijkertijd voorbereid op de toekomst. Zo bent u blijvend verzekerd van flexibiliteit in uw robotautomatisering. Voor heel veel product- en seriegrootte is er zo een geschikt beladingssysteem te verkrijgen.

Twijfelt u eraan of uw machineproces geschikt is voor robotautomatisering? Bekijk dan onze tips.

Verhoog uw productie-output met 85%

Xcelerate en Elevate zijn uitstekende voorbeelden van robot beladingssystemen waarmee u uw productie-output kunt verhogen met gemiddeld 85%. De belangrijkste reden hiervoor, is dat een machine die is gekoppeld aan robotautomatisering ook ’s nachts onbemand door kan produceren. Er hoeft geen medewerker aanwezig te zijn om middelgrote series in de machine te beladen.

Voorbeelden van robotautomatisering uit de praktijk

Cellro heeft diverse verspaners geholpen met robotautomatisering. Bij G.A.B. Metaal, een metaalverspaner, leverde de inzet van twee Xcelerates 200 spindeluren per week extra op. Ook bij Debets Mechanical Support, onderdelenproducent voor de medische en de meetindustrie, is het aantal spindeluren enorm toegenomen. Niet alleen het verhogen van de productie-output spreekt klanten aan, ook de eenvoudige bediening van Xcelerate wordt gewaardeerd. Voor Felder KG, machinefabrikant in de houtindustrie, gaf dit de doorslag om voor Cellro te kiezen.

Ook uw CNC-machine automatiseren? Wij geven u graag advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.