Header-YCM

Automatiseren van een YCM

Yeong Chin Machinery Industries, kortweg YCM, is de grootste machinefabrikant van Taiwan. Het bedrijf staat bekend om haar goede prijs-kwaliteitverhouding en produceert onder andere 3-assige en 5-assige freesmachines, draaibanken en horizontale en verticale bewerkingscentra. Cellro is in staat om een flexibele automatiseringsoplossing te bieden voor deze eveneens flexibele CNC-machines. Met onze universele robot beladingssystemen Xcelerate en Elevate is er voor elke verspaner die gebruik maakt van YCM een passende automatisering te vinden.

High-mix, low-volume

Door standaardisatie van de YMC interface zijn nagenoeg alle automatiseringsmogelijkheden geschikt. De meeste aanpassingen die benodigd zijn om er een succes van te maken, kunnen eenvoudig uitgevoerd worden. Zo kan elke serie- en productgrootte automatisch bewerkt worden met YCM. Cellro’s specialiteit ‘high-mix, low-volume’ is dus perfect te combineren met een YCM.

Automatiseren met hoge nauwkeurigheid

YCM-machines staan bekend om hun hoge nauwkeurigheid. Niet voor niks worden de machines veel ingezet voor de productie van onderdelen in de medische industrie, automotive, aerospace en de Formule 1. De nauwkeurigheid en kwaliteit die u van uw CNC-machine van YCM bent gewend, wilt u natuurlijk behouden als u overstapt op automatisering. Cellro is specialist in product handling. Zo wordt er altijd gezorgd voor vlekkeloze communicatie tussen robot en machine. Met de gebruikersvriendelijke HMI van Cellro geeft u de juiste productgegevens in, zodat de robot weet welke producten er beladen dienen te worden. Verder worden Xcelerate en Elevate uitgerust met grippers en bijhorende vingers. Deze kunnen op maat gemaakt worden, waardoor ze altijd passend zijn voor uw producten. Tevens kan er geautomatiseerd gewisseld worden tussen grippers, zodat verschillende soorten producten geautomatiseerd achter elkaar bewerkt kunnen worden.

Verhoog uw productie-output met automatisering

Cellro heeft ervaring met het automatiseren van een YCM uit de NFP-serie. In de praktijk is gebleken dat de productie-output verdrievoudigd kon worden door de machine met behulp van Xcelerate 24/7 te laten produceren.

Efficiënt gebruik van vloeroppervlak

YCM vindt het belangrijk dat hun machines zo min mogelijk vloeroppervlak innemen. Daarbij past een automatiseringsoplossing die eveneens compact is. Wilt u uw YCM-machine automatiseren zonder dat dit u een groot deel van de ruimte in uw fabriekshal kost? Dan biedt een Cellro-robot de perfecte uitkomst. Xcelerate en Elevate staan bekend om het kleine vloeroppervlak dat ze innemen in combinatie met een grote opslagcapaciteit. Zo is er genoeg ruimte om uw YCM-machine geautomatiseerd te beladen en ontladen met zowel grote als kleine productseries.

Ook uw YCM-machine automatiseren?

Heeft u een CNC-machine van YCM en wilt u deze automatiseren? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies. Ook als u al YCM-machine in uw productielijn heeft staan, is het mogelijk om deze te koppelen aan een robot beladingssysteem van Cellro.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines:

Zij kiezen al voor automatiseren met Cellro's robot beladingssystemen: