Cellro Xcelerate aanwezig op evenement
Messe EMO Logo Hannover

Het jarige Cellro presenteerde van 16 tot en met 21 september 2019 op de EMO de nieuwste aanwinst in de Xcelerate lijn: Xcelerate X60. Hiermee gaf Cellro een uitstekend voorbeeld van het thema van de EMO 2019: smart technologies driving tomorrow’s production.

Dat er behoefte is aan automatisering, merkte Cellro deze beursweek zeker. Elke dag bezochten tientallen geïnteresseerden de uitgebreide stand van Cellro in hal 27 van het uitgestrekte beurscomplex. Deze grote stand was niet voor niets: Cellro toonde zowel de gehele Xcelerate familie (X10, X20 met de functie Collet Exchange en de nieuwe X60) alsook Elevate E80, voorzien van de functie Fixture Exchange.

Xcelerate X60: meer capaciteit, meer mogelijkheden

Xcelerate X60, de nieuwste telg uit de Xcelerate familie, sluit naadloos aan bij het gedachtengoed van Xcelerate. Flexibel, laagdrempelig en compact, maar dan met meer opslagcapaciteit en een hoger robothandelingsgewicht (tot 70 kg).

Om de familie compleet te maken op de EMO, was ook de Xcelerate X10 te zien: een krachtige weergave van een laagdrempelige start in het automatiseren van CNC-machines. Daarnaast was de Xcelerate X20, uitgerust met de functie Collet Exchange te zien. Deze vergemakkelijkt de automatisering van kleine series op een draaibank in de onbemande uren. Naast de Xcelerate familie vonden bezoekers op de EMO ook de Elevate E80 (uitgerust met de functie Fixture Exchange): Cellro’s oplossing voor geautomatiseerde productie bij een grote diversiteit aan productseries.

Ook op de stand van partner Gressel AG was Xcelerate in werking te zien met een zeer interessante innovatie voor verspaners die kleine series of enkel stuks op hun freesmachine willen automatiseren: de R-C2.

Collet Exchange en Fixture Exchange

Elevate wordt op de EMO voorzien van de optie Fixture Exchange, waarmee de gebruiker meerdere freesseries samen kan voegen tot één onbemande productiecyclus. De functies Collet Exchange en Fixture Exchange zijn goede voorbeelden van de modulariteit en de toekomstige uitbreidbaarheid van de Cellro systemen. Productieprocessen zijn aan verandering onderhevig. Cellro ontwikkelt daarom continu nieuwe opties die achteraf toe te voegen zijn. Zo stellen we u in staat om naar wens laagdrempelig te beginnen met automatiseren. Tegelijkertijd bent u daarmee voorbereid op de toekomst.

Lees meer over automatisering

 

Wilt u meer weten over automatisering? Neem vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.