Voordelen van een DN Solutions

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een DN Solutions machine

DN Solutions (voorheen Doosan Machine Tools) is sinds 1980 wereldleider in de CNC-machine industrie. Het breed georiënteerd machinemerk heeft verschillende draai- en freesbanken, bewerkingscentra, multitasking machines en automatiseringsoplossingen. Deze voormalige Doosan machines bieden onder meer waarde aan fabrikanten in de auto-, luchtvaart-, energie- en medische industrie.

DN Solutions richt zich op de ontwikkeling van nieuwe oplossingen ter ondersteuning van de moderne productiefaciliteit. Denk hierbij aan uitbreiding van het assortiment hoogtechnologische machines, nieuwe softwareoplossingen, extra investeringen om de productiecapaciteit te verhogen en uitbreiding van het technologiecentrum in Europa.

Heeft u een Doosan of DN Solutions machine die u effectiever wilt kunnen inzetten? Dat kan! De machines van Doosan en DN Solutions zijn te automatiseren door deze van de voorkant te beladen met een beladingsrobot. Xcelerate is de ideale beladingsrobot om gekoppeld te worden aan alle soorten CNC-machines.

Welke machines van DN Solutions kan Cellro automatiseren?

Doosan, tegenwoordig DN-Solutions, is een betrouwbare partner en heeft wereldwijd meer dan 248.000 machines geïnstalleerd. Het bedrijf levert verschillende machinelijnen, waaronder de Puma series, Lynx series, DNM series en Mynx series. Cellro heeft ruime ervaring met het koppelen van deze CNC-machines. Cellro automatiseert de volgende machines van het merk DN Solutions:

  • Draaimachines
  • Multitaskmachines
  • 3-assige freesmachines
  • 4-assige freesmachines horizontaal
  • 5-assige freesmachine

Ook een DN Solutions automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen van Xcelerate bij het automatiseren van een DN Solutions

De veelzijdigheid van Xcelerate maakt het mogelijk om kleine tot middelgrote series te verwerken. Xcelerate is zeer betrouwbaar en door de eenvoudige software zijn onze klanten vanaf dag één efficiënter aan het werk. Xcelerate is in staat om uw CNC-machine optimaal te laten functioneren of het dan gaat om de Puma, Lynx of een ander type. Met Xcelerate kan de productie overdag verhoogd worden met wel 20% (tijdens bemande uren) en in de nacht kan de productie onbemand doorlopen.

Producten in alle vormen kunnen gehandeld worden door Xcelerate. Voor de robotgripper van Xcelerate maakt de vorm van de producten niet uit. Of het nu vierkanten, stangen, ronde of ongedefinieerde producten zijn, de robotgripper is aan te passen naar uw wensen. Dat sluit mooi aan bij het hoge niveau van bewerkingsmogelijkheden van de Doosan machines.

Het geheim is de vrijheid van configuratie van de vingers en de inlays. De software is zo ingericht dat de beladingsrobot eenvoudig in te stellen is door middel van een touchscreen. De intelligentie in de software maakt het mogelijk om nieuwe modules toe te voegen. Heeft u bij de nieuwe module een andere inlay of andere vingers nodig? Dat is eenvoudig aan te passen. Dit kunt u zelf bepalen, wat u flexibiliteit geeft om automatisering toe te passen in uw eigen productieproces. Verder behoort het updaten van bestaande modules in sommige gevallen ook tot de mogelijkheden.

Video’s

“Met Xcelerate kan ik de beladingsrobot aanpassen op mijn proces”

JeWe Inexor is al 55 jaar een familiebedrijf…

JeWe Inexor is al 55 jaar een familiebedrijf en toeleverancier voor diverse industrieën van allemaal verspanende delen. JeWe Inexor heeft twaalf machines van DN Solutions (voorheen Doosan) staan, wat zorgt voor het complete plaatje om een product klaar van de machine te krijgen. Het komt vaak voor dat kundige medewerkers die eigenlijk de machines kunnen instellen, alleen maar bezig zijn met het in- en uitladen van werkstukken. Dit werk kan een automatiseringsrobot vervangen zodat de kundige mensen meer gebruik kunnen maken van hun kennis terwijl de robot het routinewerk doet.

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines zoals de Doosan Puma. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

Toegankelijkheid van de machine

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw DN Solutions machine betekent vaak dat de machin…

Het koppelen van een automatiseringsrobot aan uw DN Solutions machine betekent vaak dat de machine tijdens productie niet meer toegankelijk is. Een veilig situatie moet immers altijd gewaarborgd blijven. De robot beladingssystemen van Cellro brengen daar verandering in, zonder dat dit de veiligheid van u en uw medewerkers in gevaar brengt.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines