Voordelen van een GROB

met robot beladingssystemen van Cellro

Neem contact op

Automatiseren van een GROB

GROB is een Duits bedrijf dat diverse productiesystemen en werktuigmachines produceert, waaronder 5-assige freesmachines. Cellro automatiseert deze freesbanken, bijvoorbeeld de GROB G350 en de GROB G550. Het verschil tussen deze twee machines zit hem in het bereik, dat bij de GROB G550 iets groter is. GROB-machines zien we in de praktijk bij verschillende metaalverspaners terug, ook steeds meer buiten de auto-industrie. Het gaat hierbij vaak om toeleveranciers, meestal als zij werken met hoogwaardige producten, en OEM’ers (Original Equipment Manufacturers), ofwel fabrikanten met een eigen product. Zowel Xcelerate en Elevate kunnen ingezet worden om een GROB te automatiseren, afhankelijk van de grootte van de GROB-machine.

Horizontaal frezen met GROB-machines

GROB-machines worden gekenmerkt door hun horizontale spindel. Dit zorgt voor extra stabiliteit tijdens het verspanen. De geleidingen zijn bij horizontale freesmachines namelijk langer en stabieler, in vergelijking met verticale freesmachines. Een stabieler bewerkingsproces én zwaardere verspaningen zijn hierdoor mogelijk.

Ook een GROB automatiseren? Wij geven u gratis advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Eenvoudige en functierijke machinekoppeling

Om te kunnen automatiseren is een koppeling van de machine met die van de beladingsrobot, de robotinterface, essentieel. De oudere machines van GROB werken met het netwerkprotocol Profibus en de nieuwere machines werken met Ethernet. Voor beide protocollen geldt dat het voor Cellro eenvoudig is om dit te koppelen aan onze beladingsrobots. Het is dus geen probleem om een GROB te automatiseren die u al een aantal jaar heeft staan. (Mits deze destijds voorzien is van een robotinterface.) Bovendien kunnen er bij het gebruik van deze protocollen extra functionaliteiten ingezet worden. Dat wil zeggen dat het bijvoorbeeld mogelijk is om Fixture Exchange in te zetten. Hiermee kunnen de klemmen in de beladingsrobot worden afgewisseld. Verschillende soorten en maten producten kunnen op deze manier volledig geautomatiseerd na elkaar bewerkt worden.

Nauwkeurigheid en stabiliteit: ook bij automatisering

Continuïteit en daarmee rendement uit uw machine halen is een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor automatisering. Het is dan wel van belang dat de machine daar ook geschikt voor is. Bij GROB-machines is dat het geval. Sterker nog, om het optimale rendement uit een GROB te halen is automatisering aan te raden. Een GROB is geschikt voor langdurige bewerkingen, mede door de stabiliteit. Daarnaast worden de hoge temperaturen automatisch gecompenseerd door de GROB-machine. Door de automatische compensatie van de GROB-machine blijft de nauwkeurigheid hoog, ongeacht hoe lang de machine draait. Een GROB is bovendien in te zetten voor het verspanen van zware metalen mét hoge nauwkeurigheid. Kortom, het is mogelijk om geautomatiseerd door te produceren zonder dat dit ten koste gaat van de nauwkeurigheid en kwaliteit.

Video’s

“We kunnen aan meerdere machines tegelijk werken”

Stanztech is een toeleverancier in de verspanende industrie. Een familie bedrijf in de tweede gen…

Stanztech is een toeleverancier in de verspanende industrie. Een familie bedrijf in de tweede generatie. Met de inzet van Xcelerate X20 | R-C2 aan hun GROB 352 merken zij een groot verschil in productiviteit. Niet alleen kunnen ze meerdere machines tegelijk bedienen, ook besparen ze veel handelingen in het opspannen van hun delen. Stanztech bewerkt veel kleine series, meestal van 5 tot 200 stuks.

Xcelerate | Het automatische beladingssysteem

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken …

Xcelerate is bedoeld om één machine tegelijkertijd te beladen met werkstukken. Van draaibanken tot freesbanken en van slijpbanken tot meetbanken, Xcelerate zorgt ervoor dat productieseries automatisch afgewerkt worden. Het automatische beladingssysteem is te koppelen aan zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Dit maakt onbemande productie mogelijk voor een breed scala aan machines. Tijdens uw werkuren kunt u zich op het uitdagendere werk concentreren. Bovendien kan Xcelerate ook na sluitingstijd onbemand doordraaien.

De verplaatsbaarheid van Cellro’s robot beladingssystemen

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van C…

Door Xcelerate te verplaatsen, kunt u verschillende machinebewerkingen uitvoeren met behulp van Cellro’s robot beladingssysteem. Binnen 15 minuten is Xcelerate verplaatsbaar tussen maximaal 4 CNC-machines. Hierna kunt u direct verdergaan met het afwerken van uw jobs. Xcelerate wordt gecentreerd in de vloer door middel van conische gaten. In deze video ziet u hoe dit in zijn werk gaat.

Cellro automatiseert onder andere deze CNC-machines