Nieuws

Cellro blikt terug op een succesvolle TechniShow 2018

Afgelopen editie van de TechniShow stond Cellro met maar liefst vier Xcelerates op de beurs. Het werd op deze beurs maar weer eens bevestigd dat de maakindustrie weer volop in beweging is en soms zelfs moeite heeft om zichzelf bij te houden.

Automatisering is in Nederland geen trend meer maar een noodzakelijk onderdeel van de bedrijfsvoering. En met recht, waar personele handen schaars worden hebben we een uitdaging om de productie steeds verder te optimaliseren. Cellro heeft op de TechniShow laten zien wat de maakindustrie kan doen om die beweging voort te zetten.

Flexibiliteit is noodzakelijk

Cellro zag op de TechniShow de vraag van de bezoekers op de stand naar de kleinere series,  hogere flexibiliteit en eenvoudig te bedienen automatiseringssystemen toenemen. Naast de eerder gelanceerde module Xcelerate met Fixture Exchange, blijkt ook de laatst gelanceerde module met Collet Exchange ons antwoord op de deze vragen.

Automatisch wisselen van het spanmiddel

De module Collet Exchange, is ontwikkeld voor collet machines zoals draaibanken, laat de robot eerst de spantang van de hoofdspil wisselen. Vervolgens plaatst hij met een product-gripper de juiste producten in de draaimachine. Dit maakt het mogelijk om ook binnen het draaiproces meerdere series geautomatiseerd aaneen te schakelen.
Fixture Exchange en Collet Exchange bieden hetzelfde cruciale voordeel: niet langer hoeft er iemand tussen de series door manueel de opspanning en/of grippers aan te passen. Dit maakt een groot verschil voor klein-serie productie, wat zich nu aanzienlijk makkelijker rendabel laat automatiseren.

Eenvoudig beginnen, uit te breiden naar wens

Cellro ontwikkelt keer op keer nieuwe functionaliteiten om haar gebruikers in staat te stellen steeds hoger rendement uit hun machines te halen. Door Cellro’s visie over modulariteit kan er eenvoudig gestart worden en na behoefde verder worden uitgebreid. Zodat de automatisering mee groeit met uw productieproces. Automatiseringsoplossing van Cellro zoals Xcelerate laten zich eenvoudig integreren in uw huidige productie omgeving.

De ontwikkeling van nieuwe modulen en producten binnen Cellro staat niet stil. Wilt u meer van Cellro zien? Op de AMB in Stuttgart toont Cellro de markt weer nieuwe innovaties! Benieuwd wat het gaat worden? Volg ons op social media of neem contact met ons op en u wordt als eerste op de hoogte gesteld.