Cellro Xcelerate R-C2 6s
Proces

Innovate Together With Us

Voor de inrichting van een verspanend proces zijn CNC-machine en operator al sinds jaar en dag de belangrijkste verschilmakers. Kwalitatief en betrouwbaar kunnen leveren behoren tot de standaard verwachtingen van alle klanten. Om onderscheidend in de markt te zijn is er naast de expertise van vakmensen en het portfolio van producten dat u kunt leveren ook nog een organisatorische verschilmaker; Hoe produceer ik zo efficiënt mogelijk?

Efficiënt produceren is niet nieuw en juist de expertise van alle vakmensen en de inzetbaarheid van het machinepark waar u mee werkt zijn cruciaal. Standaardiseren van processen en werkzaamheden helpen u de bezettingsgraad, of ook wel spiluren, van uw machine zo hoog mogelijk te houden. De uitdaging die de verspanende industrie erbij heeft gekregen is die van high-mix en low volume. Hoe organiseer ik een grote variëteit aan producten met een relatief klein volume? Dit vraagt flexibiliteit op de productievloer. Vandaag de dag is het opvangen van deze flexibiliteit één van de kerntaken van de vakmensen op de shopfloor. Het instellen van nieuwe producten, organiseren van spanmiddelen en gereedschappen, beladen van machines met ruw materiaal, ontladen en nabewerking van eindproducten met daarop volgend het meten en valideren van deze producten.

Automatiseringsstrategie op 4 niveaus

Meer werk aannemen of met een hogere efficiëntie draaien betekent dan ook direct een hogere werkdruk voor het personeel. Met een automatiseringsstrategie op 4 niveaus kunnen deze uitdagingen stuk voor stuk gekaderd worden en uw slagkracht in de markt vergroten. De Cellro roadmap voor onze klanten helpt stap voor stap in een aanpak voor het bereiken van uw automatiseringsstrategie.

Het eerste niveau bestaat uit het robotiseren van product beladingstaken bij een bewerkingscentrum. Het inzetten van een robot met slimme gripper technologie kan een variëteit aan producten oppakken en terugleggen. De robot grijpt de producten vanuit een opspanning in de bewerkingsmachine. Deze combinatie van machine, robot en opslag noemen wij een Cell. Dit is de eenheid die verantwoordelijk is de machine spiluren te optimaliseren en de laad taken van de operator te vervangen.

Het tweede niveau bestaat uit het automatiseren van verschillende taken. Bij het wisselen van product type of het wisselen van gereedschap komen veel handelingen kijken die automatisch verricht kunnen worden. Deze automatisering draait om slimme software die vooruit kan plannen welke opdrachten (Jobs) uitgevoerd moeten worden. Hiermee wordt het voor uw productieomgeving mogelijk buiten reguliere werktijden te produceren. Als alles goed is voorbereid kunt u zorgeloos in de avonden
en weekenden productie draaien.

Om zorgeloos te produceren en tevens zo efficiënt mogelijk te zijn is vooruitkijken cruciaal. Zijn alle gereedschappen aanwezig voor toekomstige taken? Is de levensduur van het gereedschap lang genoeg voor de geplande taken? Heeft er een ongeplande stilstand plaatsgevonden? Zijn de producten volgens de kwaliteitsstandaarden en geometrische eisen gemaakt? Om vooruit te kijken zijn gegevens nodig uit alle aangesloten systemen. Het digitaliseren van deze gegevensverwerking en hier automatisch acties aan koppelen leidt tot een sterk geoptimaliseerde planning en inzetbaarheid van de machines.

Een volgende stap in efficiency is de integratie van productiecellen op een automatische logistieke afhandeling. Het ophalen van ruwe materialen uit een centraal magazijn en beschikbaar stellen aan productiecellen zorgt voor een continu lopend proces. Gereedschappen kunnen in een combinatie van centrale- en decentrale opslag de inzetbaarheid van cellen vergroten en de kosten beheersbaar houden. Daarnaast kan de logistieke afhandelingen tussen productiecellen, meetbanken en andere secundaire processtappen volledig autonoom worden opgelost.

Industriële internet of things (IoT)

Kies voor een ervaren partner

Cellro ontwikkelt, maakt en levert CNC-Automatisering voor de verspanende industrie. Flexibele oplossingen die meegroeien met het productieproces van onze klanten is cruciaal. Elke reis begint met de eerste stap; een enerverende reis die we met veel klanten wereldwijd succesvol gestart zijn. Naar onze mening is deze reis nooit klaar. Dichtbij onze klanten met lokale vestigingen zoals Brackenheim in Zuid-Duitsland, staat ons team voor u klaar om uw automatiseringsroadmap samen te stellen én uit te rollen.