Proces

Ervaar de flexibiliteit van Cellro robot beladingssystemen

Stel, u bent als productiemanager werkzaam bij een verspanend bedrijf en dus verantwoordelijk voor het complete productieproces. Een aantal stappen in dat proces lopen echter niet zoals het volgens u en uw werkgever zou moeten. Wat doe je dan? Inderdaad, dan gaat u nadenken over optimalisaties. Een van de mogelijkheden zou kunnen zijn om het gebruik van robot beladingssystemen  te onderzoeken. Deze beladingssystemen zijn erg flexibel en kunnen op vrijwel elk merk en ieder type CNC-machine worden toegepast.

 

Het beladen van de CNC-machines is al lang niet meer het belangrijkste aspect van automatisering. Het draait bovenal om werkvoorbereiding en het continu zicht en grip hebben op het productieproces. Vooraf reageren in plaats van achteraf concluderen is het devies. We delen graag informatie met u over de toepasbaarheid van robot beladingssystemen.

Vooruitdenken en plannen binnen de productie

Door geavanceerde software die de robotcel aanstuurt krijgt u als productiemanager actieve ondersteuning bij het vooruit denken en vooruit plannen van productiewerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het op peil houden van de voorraad ruw product en het monitoren van de conditie van de toegepaste gereedschappen, zoals boren beitels en frezen. Deze software geeft niet alleen tijdig een melding als er ergens in het productieproces actie geboden is, maar de software laat ook direct zien wat het probleem is en hoe dit opgelost kan worden. Stagnatie in het productieproces en onnodige stilstand van bijvoorbeeld uw Mazak machine wordt daardoor tot een minimum beperkt. Productie vooruit plannen, real-time inzichten in de status van het geplande werk en het vroegtijdig signaleren in plaats van achteraf reageren. Dat is het waar robot beladingssystemen zich onderscheiden.

Extra handjes en extra ogen

Robot beladingssystemen kunnen u en uw collega’s veel arbeidsintensief en repeterend productiewerk uit handen nemen, maar wellicht nog interessanter is de intelligente software waarmee u als productieverantwoordelijke real time inzicht hebt in het hele productieproces en de productplanning. Dit geeft rust in de werkvoorbereiding en maakt de productie doorlooptijd van bijvoorbeeld uw Mazak machine veel betrouwbaarder. Het zorgt voor meer efficiëntie en effectiviteit in uw planning. Met automatisering verhoogt u de flexibiliteit en de capaciteit van uw machinepark en dat draagt bij aan een positief bedrijfsresultaat.

Intelligente interface

Door de intelligente interface-box kan Cellro een volledig klantspecifieke machine-interface creëren, afgestemd op bijvoorbeeld uw Mazak CNC machineconfiguratie. Deze wordt met een standaard-interface aan de Cellro robotcel gekoppeld. Het is een technologie die u de vrijheid geeft om in de toekomst een nieuwe machine te koppelen en/of nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Flexibel schakelen voor nu en tegelijk voorbereid zijn voor de toekomst.

Toepasbaar op bijna alle CNC-machines

Omdat onze automatiseringsoplossingen niet merk gebonden zijn is het automatiseren van productie, waarbij diverse machines van verschillende merken worden gebruikt, geen enkel probleem. Dat heeft als voordeel dat uw afdeling gewoon de huidige machines kan blijven gebruiken. Het geheel of gedeeltelijk automatiseren van het productieproces met bijvoorbeeld uw Mazak CNC machine of Doosan Puma wordt daardoor een stuk laagdrempeliger.

Mooi praktijkvoorbeeld van een robotbeladingssyteem

Het bedrijf Flowserve is wereldwijd leverancier van industriële pompen, kleppen en afdichtingen voor de olie-, gas- chemische en watermanagementindustrie. Het bedrijf heeft Elevate ingezet voor een Mazak multitask-machine in combinatie met de functie Collet Exchange. Flowserve produceert kleine series met een grote diversiteit aan onderdelen voor eigen producten. Een belangrijke voorwaarde voor hun automatisering was de mogelijkheid om kleine series van verschillende producten met diverse diameters achter elkaar te kunnen maken, zonder tussenkomst van een operator.

Arjan Luijten en Yorick Bosker, Proces Engineers bij Flowserve, zijn zeer tevreden over de professionele samenwerking en ondersteuning van Cellro in het instellen van de robot beladingssystemen. “Er is nog genoeg te doen om onze Elevate robot beter te integreren in onze productie. Zo wordt er gewerkt aan het uitbreiden van de producttypen die onbemand gemaakt kunnen worden, om steeds meer producten in de in één onbemande run te produceren. De eerste stappen op het gebied van automatisering met Cellro zijn gezet en dat smaakt wat ons betreft naar meer”, aldus Arjan en Yorick.

Voordelen van robot beladingssystemen ervaren in uw eigen productie

Overweegt u net als Flowserve te investeren in flexibel toepasbare automatisering van uw productieproces? Neem dan contact met ons op voor een inhoudelijke analyse en persoonlijke demo door een van onze software engineers.