Technologie

De drie verschijningsvormen van Xcelerate

Xcelerate is dé automatiseringsoplossing voor uw CNC-machine. Het robot beladingssysteem wordt geroemd om zijn flexibiliteit, gebruiksgemak en universaliteit. Deze kenmerkende eigenschappen zijn mede te danken aan de drie verschillende basisvormen waarin Xcelerate verkrijgbaar is: Xcelerate X10, Xcelerate X20 en Xcelerate X60. Alle drie de vormen zijn in staat om onbemand productseries in uw machine te beladen en ontladen om zo uw productie-output te verhogen. De verschillen tussen de drie types zitten in de grootte en het robot handelingsgewicht. Zo is er altijd een verschijningsvorm van Xcelerate beschikbaar die past binnen uw productieproces!

X10, X20 en X60: wat zijn de verschillen?

Robot handelingsgewicht

De robotarm van Xcelerate X10 is in staat om werkstukken tot twaalf kilogram te dragen. De robotarm van X20 kan daarentegen twintig of 35 kilogram dragen. Voor X60 geldt dat de robotarm zelf twintig tot zeventig kilogram aankan. De maximale handelingsgewichten hebben betrekking op de combinatie van de robotgripper en een werkstuk. Houd er dus rekening mee dat u het gewicht van zowel de robotgripper als het te verspanen werkstuk mee dient te nemen in de berekening van de benodigde draagcapaciteit.

Afmetingen

Xcelerate X10 en Xcelerate X20 beschikken over maximaal vier lades waarin producten opgeslagen kunnen worden met een maximale hoogte van 255 millimeter. Het verschil tussen X10 en X20 is dat de lades van X10 maximaal 120 kilogram aan producten op kunnen slaan terwijl dat voor de lades van X20 maximaal 200 kilogram is. Waar Xcelerate X10 en X20 gebruik maken van lades, werkt X60 met trays. De trays van X60 kunnen een maximaal gewicht van 280 kilogram aan.

De inlays in de lades (of trays) kunt u zelf op maat maken, maar dat kan Cellro ook voor u doen. Dit biedt flexibiliteit in de lengte- en breedtematen van de werkstukken die u wilt opslaan. Kiest u voor de standaard inlays, dan werkt u met pockets van 135 bij 135 millimeter in X10, 160 bij 160 millimeter in X20 en 200 bij 200 millimeter in X60.

Bekijk de productpagina van Xcelerate voor meer specificaties.

Bekijk de video over Xcelerate X60

Welke Xcelerate past het beste bij uw productieproces?

Voor alle drie de verschijningsvormen geldt dat het een flexibele, laagdrempelige en compacte automatiseringsoplossing is. Welke Xcelerate het beste bij uw productieproces past, hangt vooral af van de werkstukken die u dient te verspanen.

De verspanende bedrijven die X10 aanschaffen, weten dat hun producten en werkstukken niet zwaarder zijn dan zo’n 5,5 kilogram. In dat geval volstaat namelijk de kleinste verschijningsvorm van Xcelerate. Kleinere en lichtere producten worden geproduceerd in kleinere machines en dat past perfect bij Xcelerate X10. Heeft u behoefte aan een robot handelingsgewicht dat valt binnen de range van twaalf tot 35 kilogram? Dan is X20 aan te raden. Vooral bedrijven met een onvoorspelbare en variabele productie, zoals toeleveranciers, schaffen vaak X20 aan.

Verspaners die werken met behoefte hebben aan robot handelingsgewicht dat groter is dan 35 kilogram, kiezen meestal voor de nieuwste telg uit de Xcelerate familie: X60. Naast een groter handelingsgewicht beschikt X60 over een grotere opslagcapaciteit dan X10 en X20.

Open toegang tot de machine met alle types Xcelerate

Met de drie verschijningsvormen van Xcelerate houdt u open toegang tot de machine, ondanks de relatief zware producten die door het systeem beladen kunnen worden. Doorgaans worden zwaardere machines geautomatiseerd met een zware robot die de machine blokkeert. Medewerkers kunnen dan niet meer zomaar bij de machine komen. De kracht van Xcelerate is echter dat de operator de keuze tussen handmatig en geautomatiseerd beladen behoudt en hier snel tussen kan schakelen. Zo bent u bijvoorbeeld in staat om overdag de machine te beladen met enkele stuks en ‘s nachts de machine onbemand door te laten draaien met verschillende series.

Verplaatsbaarheid

Xcelerate X10 en Xcelerate X20 hebben een gewicht van respectievelijk 1000 en 1600 kilogram. Dit maakt de robot beladingssystemen geschikt om te verplaatsen, als u Xcelerate bijvoorbeeld wilt inzetten voor verschillende machines. Ook Xcelerate X60 is te verplaatsen, maar met een gewicht van 2600 kilogram zal dit wat meer voeten in de aarde hebben.

Persoonlijk advies nodig?

Wilt u meer weten over de verschillende verschijningsvormen van Xcelerate? Neem dan contact op met Cellro. Onze experts staan altijd voor u klaar om u van advies te voorzien. Zo denken zij graag met u mee over welke verschijningsvorm van Xcelerate het beste past bij uw productieproces.