Automatiseren op een Mazak
Technologie

Verschijningsvormen van Xcelerate

Xcelerate is dé robotautomatiseringsoplossing voor uw CNC-machine en te verkrijgen in twee verschillende basisvormen. Een X10 en een X20. Beide automatiseringsoplossingen zijn in staat om laag en onbemand series te beladen en zo de productie output te verhogen. Het verschil zit met name in de afmetingen en het gewicht van het werkstuk dat verspaand dient te worden.

Wat zijn de verschillen?

De robotarm van een X10 is in staat om tot tien kilogram te dragen, een robotarm X20 kan twee keer zoveel dragen: twintig kilogram. Dit betekent dus dat de combinatie van een gripper en een werkstuk tien of twintig kilo mag wegen. De werkstukken die een X10 en een X20 kunnen dragen zijn respectievelijk maximaal 5.5 kilogram en 8 kilogram.

De X10 en X20 zijn ideaal wanneer de productiemachine bereikbaar moet blijven. De kracht van Xcelerate is dat de operator nog steeds de keuze heeft om zelf met de hand, of geautomatiseerd de productiemachine te beladen. Zo is hij in staat om bijvoorbeeld deze overdag met de hand te beladen en ‘s nachts onbemand verschillende series geautomatiseerd door kan beladen.

Zwaardere machines moeten vaker met een kraan beladen worden, als u die wilt automatiseren is een zwaardere robot nodig, die vaak de cel blokkeert. Werknemers komen dan zelf niet makkelijk meer bij de machine. Als het gaat om de belading van de robot naast de machine, dan is 20 kilogram robothandling en 8 kilogram werkstukhandling een gebruikelijk handlingsgewicht. Dan werk je nog steeds met de gangbare maten machine en machineklemmen. Ga je daar boven dan kom je al snel in het zwaardere machine bereik en daar is Xcelerate niet voor bedoeld. Xcelerate is ontworpen voor die specifieke doelgroep.

Is het nodig om zwaardere werkstukken of werkstukken met een hoge massatraagheid te beladen en de X20 is nét niet voldoende, dan is het mogelijk om een X20 te verhogen naar een beladingsgewicht van 35 kilogram of één van de andere automatiseringsoplossingen uit het productportfolio.

Welke Xcelerate past het beste bij uw productieproces?

We zien bij Cellro dat 30 tot 40% van de verkopen een X10 is en 60 -tot 70% is een X20. De verspanende bedrijven die een X10 kopen, weten dat hun producten en werkstukken niet zwaarder zijn dan 5.5 kilogram. Dit zijn bedrijven vaker uit de fijnmechanische bewerking. Kleinere en fijnere producten worden geproduceerd in kleinere machines en dat past perfect bij Xcelerate X10.  Bedrijven die veel diverse producten bewerken en nog niet weten wat voor producten ze over twee maanden ze produceren, kopen vaak een X20.

Samenwerking tussen Cellro en verschillende fabrikanten

Cellro maakt de verschillende verschijningsvormen van Xcelerate niet alleen. In samenwerking met verschillende leveranciers hebben wij Xcelerate ontwikkelt tot de oplossing zoals hij nu aangeboden wordt. Om tot het product te komen kiezen wij voor A-merken in de verspanende industrie en partners die wereldwijd leveren, zodat we in staat zijn om onze klanten ook wereldwijd te bedienen.

Fanuc – robot

Fanuc is de partner voor de robot. Vanaf de eerste dag wordt Xcelerate uitgeleverd met een Fanuc Robot. Deze industriële robots zijn zeer geschikt voor de productieomgeving bij onze gebruikers en kennen een up-time van 99,99%.

Festo – pneumatiek en elektrische aandrijving

Voor de pneumatiek en elektrische aandrijving is een samenwerking met Festo, zij kennen de pneumatiek en elektrische aandrijving als geen ander.

Schneider – Proface industrieel display

Schneider levert het bedieningspaneel dat verantwoordelijk is voor de grafische weergave van de interface.

Leuze – veiligheidscomponenten

Leuze levert de vloerscanners die de beste in de markt zijn. Een Leuze vloerscanner is in staat onderscheid te maken tussen fysieke objecten, zoals mensen en dampen. Dat voorkomt onnodige stilstand van de machine. 

Schunk – grippertechnologie en spansystemen

Schunk is hét merk als het gaat om grippertechnologie en spansystemen. Een Duits merk met Duitse kwaliteit. Zij hebben de standaard bepaald op het gebied van deze technologieën.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de verschillende verschijningsvormen van Xcelerate en de verschillende partners? Neem dan gerust contact op met één van onze experts.